AV & techniek in het nieuwe NBC: dit mag je verwachten

Bij het NBC willen we onze opdrachtgevers en gasten altijd een unieke eventbeleving bieden. Dat doen we enerzijds door onze hospitality en service, maar ook op audiovisueel gebied zetten we graag een stapje extra. De inzet van AV en techniek zorgt voor meer beleving op je event en kan een onuitwisbare indruk achterlaten. Daarom investeren we hier als familiebedrijf graag in. Zo hebben we in 2015 als eerste locatie in Nederland een 3D projectiedecor gelanceerd en creëerden we vervolgens een 24 meter breed 4K decor in de Grand Hall. Wat gaan we straks terugzien in het vernieuwde NBC Congrescentrum?

12 juni 2023

EVENNieuwste av-techniek eventlocatieT presentSSS.RGB_color.0001

Hoewel er door de brand die afgelopen september bij ons plaatsvond veel techniek verloren is gegaan, heeft het ons ook een unieke kans gegeven. We hebben ons technisch aanbod onder de loep kunnen nemen en bekeken welke elementen goed en minder goed werkte. In de nieuwe situatie bieden we dan ook weer het nieuwste van het nieuwste aan wat betreft techniek. Reden genoeg om alvast een voorproefje te geven wat je als opdrachtgever in het nieuwe NBC mag verwachten.

Het grootste projectiedecor van Nederland

Groot, groter, grootst! We zouden het NBC niet zijn als we niet weer iets zouden neerzetten dat je nergens anders vindt. Daarom bouwen we het grootste, vaste projectiedecor van Nederland. Met een breedte van ruim 45 meter stelt dit decor je in staat om écht indruk te maken met jouw event. Door op zo’n grote breedte optisch 3D te projecteren, creëer je direct een wow-effect als je gasten de zaal betreden. Een immersive experience, noemen we dat ook wel.

Waar we onze Event Hall voorheen in de lengte gebruikten, wordt er straks juist in de breedte geprojecteerd. Dit betekent dat de gasten maximaal 20 meter van het podium afzitten, waardoor je een intieme setting krijgt. Als spreker kun je het publiek recht in de ogen aankijken en als gast heb je het gevoel echt onderdeel van de presentatie te zijn.

Wat al helemaal bijzonder – en bijzonder praktisch – is? De evenementenhal, en daarbij ook het 45 meter brede decor, zijn in tweeën te splitsen door een flexibele en geluidswerende wand. Zo kunnen we de Event Hall ook gebruiken voor kleinere bijeenkomsten of subsessies.

Wand ertussen Event hall

Grand Hall: indrukwekkende presentaties toegankelijk gemaakt

Waar we in de nieuwe Event Hall all the way gaan op het gebied van AV en techniek, maken we de techniek in de Grand Hall juist een stuk toegankelijker voor elk type evenement. Hier bouwen we één groot projectiescherm van 81 vierkante meter waarop we in 4K projecteren. Dankzij de grootte van dit scherm kunnen we PowerPointpresentaties of video’s optimaal en haarscherp weergeven. Ook voor gasten achterin de zaal.

Anders dan in de Event Hall, wordt er geen background geprojecteerd. Het projectiescherm staat tussen twee grote wanden die voorzien worden van LED-lijnen. Zo komt het scherm er echt uitspringen. De LED-lijnen kunnen we in de kleuren van het event of logo instellen. Voor het projectiescherm bouwen we een verhoogd podium in organische vormen. Rondom het podium komen ook speelse LED-lijnen, waardoor er meer diepte gecreëerd wordt.

Doordat de Grand Hall een minder groot projectieoppervlak heeft en er geen maatwerk background geprojecteerd kan worden, is de projectie in deze hal kostenefficiënter en geschikt voor elk evenement.

Het nieuwste licht en geluid in de evenementenhallen

Naast de nieuwe projectiemogelijkheden, worden onze evenementenhallen voorzien van de allerlaatste techniek op het gebied van licht en geluid. De Event Hall en de Grand Hall krijgen respectievelijk 140 en 120 LED-parren die allemaal in een RGB-kleur naar keuze uit te lichten zijn. Zo creëren we nog meer flexibiliteit in het branden van onze hal in de huisstijlkleur van een opdrachtgever. Daarnaast zijn de LED-lampen voorzien van een zoomfunctie. Hierdoor kunnen we de lichtstraal breder of smaller maken en zo meer invloed uitoefenen op de visuele sfeer. Beide evenementenhallen worden daarnaast standaard voorzien van meerdere moving heads. Dit is bewegend showlicht, dat we vaak inzetten tijdens feestavonden of openingen van een congres of event.

Naast de nieuwste verlichting, wordt de Event Hall voorzien van een geluidsinstallatie op het hoogste niveau. Er worden vier nieuwe KARA II line-array speakers en vier sub-arrays geïnstalleerd. Deze speakers worden veel gebruikt bij concerten en zijn, naast gesproken audio, ook uitermate geschikt voor een knallend feest. In de Grand Hall hergebruiken we de oude installatie, welke is gereviseerd.

Doordat de nieuwste en meest complete licht- en geluidsinstallaties er straks standaard hangen, hoeven we geen aanvullende apparatuur meer in te huren. Dat bespaart weer in de kosten en levert een positieve bijdrage aan onze ambitie om de meest duurzame locatie van Nederland te worden.

Zalen krijgen een flinke upgrade

In het nieuwe NBC hebben we 22 zalen voor subsessies of een kleiner evenement. Naast een vernieuwde look & feel krijgen alle zalen ook een technische upgrade. Zo wordt elke zaal voorzien van een trio-scherm presentatiesetup. Met deze drie schermen is het mogelijk om naast de presentatie extra content weer te geven op het linker- en rechterscherm. Denk bijvoorbeeld aan extra branding, het logo van het event of zelfs de presentatie breder te maken. Zo zorgen we ook voor indrukwekkendere presentatiemogelijkheden bij kleinere bijeenkomsten.

Nieuwe techniek NBC subzalen

Daarnaast worden alle zalen voorzien van LED-strips rondom de schermen of op het plafond. Deze zijn uiteraard te branden in de kleuren van het evenement. En last but not least: alle zalen worden standaard uitgerust met een dome camera waardoor we de presentatie of bijeenkomst eenvoudig kunnen streamen of opnemen.

Nog meer schermen in de hospitality areas

De nieuwe entrees en hospitality areas, krijgen meer mogelijkheden voor branding. Rondom de tien pilaren in de hospitality areas komen elk vier schermen te hangen. Deze pilaren worden als het ware ‘ingepakt’ met schermen. Hierop kunnen we niet alleen de bewegwijzering naar de zalen weergeven, maar we kunnen de schermen ook eenvoudig gebruiken voor branding met een logo of uiting van een opdrachtgever. Dit biedt bijvoorbeeld creatieve mogelijkheden tijdens een beurs: er hangt altijd een mooi scherm boven de stand. Zo hoeven er geen gedrukte banners meer opgehangen te worden!

De schermen in de hospitality areas kunnen ook als extra showelement ingezet worden tijdens een bedrijfsfeest. De VJ kan de show bijvoorbeeld koppelen aan de schermen en we creëren direct een visueel spektakel bij binnenkomst.

Nieuwe registratie en LED-schermen NBC

In het kader van circulariteit, wordt niet alles nieuw aangekocht en hergebruiken we waar mogelijk bestaand materiaal. Zo worden onze oude zaalschermen, waarop de naam en het logo van de bijeenkomst stonden, hergebruikt bij de nieuwe zalen. En veel van onze doorverwijzingsschermen waarop de bewegwijzering stond, kunnen we ook hergebruiken.

Betere IT-voorzieningen en alles centraal te beheren

Niet alleen de ‘zichtbare’ techniek krijgt een upgrade, ook de IT-infrastructuur en bijbehorende systemen worden verbeterd. Zo werken we straks met wifi 6; de nieuwste wifitechnologie om met nog meer apparaten tegelijk online te zijn. Hiermee kunnen er nog meer gasten verbinden met ons wifi-netwerk vanaf één access point, zonder dat dit ten koste gaat van verbindingssnelheid.

Een andere mooie en zeer wenselijke ontwikkeling? Alle techniek komt straks samen in een control room met een gebouwbeheersysteem. Zo kunnen we vanaf één centrale plek alle verlichting, audio, schermen en microfoons beheren. Onze zaalhosts hoeven hierdoor niet meer voor elke technische aanpassing in de zaal te zijn, maar kunnen dit op afstand efficiënt regelen.

Let wel: uiteraard zijn we nog volop in ontwikkeling en zijn nog niet alle plannen in dit artikel definitief. De exacte invulling kan straks wellicht iets afwijken, maar we gaan ervanuit dat bovenstaande allemaal te realiseren is. We kijken ernaar uit om jouw evenement vanaf maart 2024 op technisch gebied naar een hoger niveau te tillen!

Meer over het nieuw NBC

Lees meer nieuws

Gouden Giraffe Event Awards komt naar NBC

Gouden Giraffe Event Awards komt naar NBC

Nieuws vanuit het NBC 11 april 2024
Familiebedrijf NBC viert heropening na anderhalf jaar bouwen

Familiebedrijf NBC viert heropening na anderhalf jaar bouwen

Nieuws vanuit het NBC 11 maart 2024
Duurzame eventcatering? Het kan!

Duurzame eventcatering? Het kan!

Food & Beverages 20 september 2023

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Is er een plattegrond van de locatie?
Hoe is jullie bereikbaarheid?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Beschikt het NBC over een buiten terrein?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Melanie en het komt jouw kant op!

Melanie
Sales
Neem contact op