Locatie en mogelijkheden

Antwoorden op vragen over onze locatie en de mogelijkheden. Wat is de capaciteit, is er decoratie, zijn er pauzeruimtes, enzovoort.

 • Kan ik een online vergadering via Skype hosten bij jullie?

  Uiteraard faciliteren wij ook online vergaderingen, trainingen en andere bijeenkomsten. Hiervoor hebben wij diverse techniek in huis, zoals verschillende Logitec MeetUp camera's of 4K livestreamcamera's. Neem contact met ons op om het over de mogelijkheden te hebben.

  Wanneer je een online vergadering wilt hosten via Skype voor Bedrijven is het overigens belangrijk om zelf al (het juiste) account te hebben in Skype. Wij faciliteren alleen de hardware, zoals bijvoorbeeld de ruimte, camera en het geluid. Weet je niet precies hoe Skype voor Bedrijven werkt? We hebben de basisbeginselen van Skype voor Bedrijven voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijk aan de slag kunt.

 • Kan ik een online vergadering via Microsoft Teams hosten bij jullie?

  Uiteraard faciliteren wij ook online vergaderingen, trainingen en andere bijeenkomsten. Hiervoor hebben wij diverse techniek in huis, zoals verschillende Logitec MeetUp camera's of 4K livestreamcamera's. Neem contact met ons op om het over de mogelijkheden te hebben.

  Wanneer je een online vergadering wilt hosten via Microsoft Teams is het overigens belangrijk om zelf al (het juiste) account te hebben in Teams. Wij faciliteren alleen de hardware, zoals bijvoorbeeld de ruimte, camera en het geluid. Weet je niet precies hoe Zoom werkt? We hebben de basisbeginselen van Microsoft Teams voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijk aan de slag kunt.

 • Kan ik een online vergadering via Zoom hosten bij jullie?

  Uiteraard faciliteren wij ook online vergaderingen, trainingen en andere bijeenkomsten. Hiervoor hebben wij diverse techniek in huis, zoals verschillende Logitec MeetUp camera's of 4K livestreamcamera's. Neem contact met ons op om het over de mogelijkheden te hebben.

  Wanneer je een online vergadering wilt hosten via Zoom is het overigens belangrijk om zelf al (het juiste) account te hebben in Zoom. Wij faciliteren alleen de hardware, zoals bijvoorbeeld de ruimte, camera en het geluid. Weet je niet precies hoe Zoom werkt? We hebben de basisbeginselen van Zoom voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijk aan de slag kunt.

 • Is het mogelijk om mijn bijeenkomst te livestreamen?

  Het is uiteraard mogelijk om bijeenkomsten te livestreamen vanuit onze locatie. Sinds de zomer van 2020 hebben we diverse stappen ondernomen om te kunnen voorzien in hybride evenementen en online evenementen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een deel van onze zalen voorzien van een vaste livestreamcamera's waarmee een livestream gestart kan worden via bijvoorbeeld Vimeo of YouTube.

  Daarnaast beschikken we over verschillende mobiele Logitec MeetUp camera's welke eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan een laptop voor online vergaderingen via Zoom, Skype of Microsoft Teams.

  Buiten de livestreamcamera's en de mobiele Logitec MeetUp camera, beschikt het NBC Congrescentrum over twee eigen all-in studio's. Deze plug-and-play studio's zijn in te zetten voor jouw online event, talkshow of voor subsessies tijdens je event. Zo kun je jouw deelnemers altijd online bereiken door middel van een hoogwaardige livestream. De studio’s beschikken over een eigen regieset, camera’s en verlichting.

   

 • Mag ik langskomen om de locatie te bezichtigen?

  Natuurlijk, je bent van harte welkom voor een locatiebezoek! Hiervoor kun je een afspraak maken met ons via reserveringen@nbccongrescentrum.nl of 030 - 602 69 01.

 • Over hoeveel break-out ruimtes beschikt het NBC?

  Het NBC Congrescentrum beschikt over 34 verschillende break-out ruimtes in alle soorten en maten. Zo is er altijd een ruimte die past bij jouw gastenaantal. Op onze ruimte pagina kun je al onze ruimtes bekijken en de capaciteit van de verschillende ruimtes zien.

 • Welke opstellingen zijn er mogelijk?

  Bij het NBC zijn alle ruimtes flexibel in te delen waardoor bijna alles mogelijk is qua opstellingen. Welke opstelling het beste past bij jouw bijeenkomst en de gekozen ruimte, bespreken we graag met je. Neem hiervoor contact met ons op.

 • Kan ik voorafgaand aan mijn bijeenkomst ergens werken?

  Natuurlijk! We hebben eigenlijk altijd wel een plekje vrij voor je in een van onze restaurants of ontvangstruimtes. Wil je het zeker weten? Bel ons dan even op 030 - 602 69 00.

 • Is er decoratie aanwezig?

  Het NBC is een full service locatie en onze dienstverlening is op basis van verschillende locatie- en hospitalitypakketten. In deze pakketten is er de keuze voor decoratie, zoals verse bloemen. Daarnaast is een complete inrichting met onder andere stoelen, zitjes, tafels onderdeel van het pakket. We vertellen je graag wat de exacte inhoud van onze pakketten is. Wil je overigens nog meer decoratie? We hebben praktisch alles in huis!

 • Beschikt de locatie of ruimte over een inrichting?

  Het NBC is een full service locatie en onze dienstverlening is op basis van verschillende locatiepakketten. Onderdeel van onze pakketten is altijd een volledige inrichting voor het aantal gasten dat aanwezig is bij de bijeenkomst.

 • Is de routing duidelijk zodat alle gasten de juiste ruimte kunnen vinden?

  Met de inzet van verschillende middelen zorgen wij ervoor dat alle gasten de juiste ruimte(s) kunnen vinden. Dit doen wij niet alleen met ons hospitality team die de gasten doorverwijst, maar ook met de inzet van ons zeer uitgebreide narrowcasting systeem. Overal door ons pand hangt zo’n zestigtal schermen waarop de routing getoond wordt.

 • Is het NBC geschikt voor bruiloften of particuliere feesten?

  Wij richten ons op de zakelijke markt en organiseren zodoende alleen zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen, corporate events, workshops, trainingen of bedrijfsfeesten. Op onze evenementenlocatie Green Village faciliteren wij wel bruiloften en particuliere feesten. Voor meer informatie verwijzen we je door naar de website van Green Village.

 • Zijn er overal toiletten aanwezig?

  Op iedere verdieping en in iedere vleugel zijn er verschillende toiletgroepen aanwezig. Ook beschikken wij op de begaande grond over een invalide- en een genderneutrale toilet. Op onze narrowcasting schermen wordt de route naar de toiletten getoond.

 • Beschikken de zalen over pauzeruimtes?

  We beschikken over verschillende foyers die ingezet kunnen worden als pauzeruimte voor jouw bijeenkomst. De foyers grenzen altijd aan de vergaderzalen en zijn standaard voorzien van een Nespresso koffieapparaat en een koelkast met frisdranken en water. In de foyers kan daarnaast de culinaire invulling voor de pauzes klaargezet worden.

 • Wat is de maximale capaciteit van het NBC?

  Het NBC Congrescentrum beschikt over 2 grote evenementenhallen en 34 verschillende zalen in allerlei soorten en maten. Hierdoor kunnen wij bijeenkomsten faciliteren van 4 tot 6.000 gasten. Wil je meer informatie over onze ruimtes en de beschikbaarheid ervan checken voor jouw bijeenkomst? Neem dan contact met ons op.

 • Over hoeveel ruimtes beschikt het NBC?

  Het NBC Congrescentrum beschikt over 2 grote evenementenhallen, 34 zalen in allerlei soorten en maten, 2 restaurants en een grote tuin. Zo is er altijd een ruimte die past bij jouw bijeenkomst. Op onze ruimte pagina kun je alle ruimtes terugvinden en hun capaciteit in de verschillende opstellingen bekijken.

 • Is er een plattegrond van de locatie?

  Jazeker! We hebben een plattegrond van onze locatie online staan. Klik op de link en de plattegrond zal automatisch openen in een nieuw tabblad.

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Hier vind je antwoorden op vragen rondom onze bereikbaarheid en de toegankelijkheid van het NBC. Zijn we rolstoelvriendelijk (zeker weten!), waar is de fietsenstalling en kan ik gratis parkeren.

 • Wat zijn de adresgegevens van het NBC?

  Het NBC is gevestigd aan de Blokhoeve in Nieuwegein. Onze adresgegevens zijn:

  Blokhoeve 1
  3438 LC Nieuwegein

  Plan je route via Google Maps. We hebben ons adres er alvast ingezet.

 • Wat zijn de openingstijden van het NBC?

  Wij zijn een zakelijke evenementenlocatie en we zijn in principe alle dagen van de week geopend van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Onze openingstijden hangen dus af van onze opdrachtgevers en de bijeenkomsten die wij faciliteren. Heb je een vraag over onze openingstijden? Neem dan contact met ons op!

 • Is het NBC goed te bereiken met de auto?

  Het NBC Congrescentrum is centraal gelegen net buiten de stadsgrenzen van Utrecht vlakbij de A2, A12 en A27. Je bent vanaf de snelweg binnen een paar minuten bij het NBC. Plan je route via Google Maps. We hebben ons adres er alvast ingezet.

  Voor de deur van het NBC Congrescentrum bevinden zich 1.200 gratis parkeerplaatsen en 14 laadpunten voor elektrische auto's. Mocht in het zeldzame geval de parkeerplaats voor het NBC vol zijn, dan kan er uitgeweken worden naar P+R Westraven. Vanaf de P+R is het slechts een tramhalte terug naar het NBC.

 • Is er parkeergelegenheid bij het NBC?

  Voor de deur van het NBC Congrescentrum bevinden zich 1.200 gratis parkeerplaatsen en 14 laadpunten voor elektrische auto's. Plan je route via Google Maps. We hebben ons adres er alvast ingezet.

  Mocht in het zeldzame geval de parkeerplaats voor het NBC vol zijn, dan kan er uitgeweken worden naar P+R Westraven. Vanaf de P+R is het slechts een tramhalte terug naar het NBC.

 • Zijn er oplaadpunten voor elektrische auto’s?

  Er zijn op het parkeerterrein 14 oplaadpunten voor elektrische auto's. Deze bevinden zich aan het begin van het parkeerterrein.

 • Is het NBC te bereiken met het openbaar vervoer?

  Het NBC is gemakkelijk te bereiken met het OV. Met de sneltram 60 en 61 ben je binnen 15 minuten bij het NBC vanaf Utrecht Centraal. Wanneer je bij halte Zuilenstein uitstapt, sta je recht voor de deur van het NBC. Plan je route via 9292.

 • Is er een fietsenstalling of motorstalling?

  Bij de ingang van het NBC Congrescentrum is een fietsenstalling aanwezig waar fietsen en eventueel motoren gestald kunnen worden. De fietsenstalling vind je onder de oranje toren.

 • Is het NBC toegankelijk voor mindervaliden?

  Het NBC is goed toegankelijk voor mindervaliden. Zo hebben wij geen drempels in ons pand en geen smalle gangen. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de lift voor de zalen op de eerste en tweede verdieping. Indien gewenst kan er gebruik gemaakt worden van de NBC rolstoel.

  Het NBC beschikt over twee mindervalide toiletten op de begane grond. Parkeren kan bij ons recht voor de deur op de gratis openbare parkeerplaats.

 • Is er een kolfruimte aanwezig?

  We hebben veel verschillende ruimtes en daardoor is er altijd een geschikte kolfruimte beschikbaar.

 • Is de routing duidelijk zodat alle gasten de ruimte(s) kunnen vinden?

  Met de inzet van verschillende middelen zorgen wij ervoor dat alle gasten de juiste ruimte(s) kunnen vinden. Dit doen wij niet alleen met ons hospitality team die de gasten doorverwijst, maar ook met de inzet van ons zeer uitgebreide narrowcasting systeem. Door ons pand hangen meer dan zestig schermen waarop de routing getoond wordt.

 • Ik ben iets verloren, hebben jullie gevonden voorwerpen?

  Wanneer wij spullen van onze gasten vinden, bewaren wij dit bij onze gevonden voorwerpen. Ben je iets kwijt geraakt bij het NBC? Neem dan even contact met ons op zodat wij kunnen kijken of het gevonden is.

 • Hebben jullie hotelfaciliteiten?

  We hebben geen hotelfaciliteiten op onze locatie voor gasten. Wil je voor- of na je bijeenkomst bij het NBC Congrescentrum in de buurt blijven slapen? Dan zijn er verschillende hotels in de directe omgeving van het NBC, zoals Van der Valk Hotel Utrecht of het Fletcher Hotel Nieuwegein.

  Organiseer je een evenement bij ons? Dan hebben wij voor organisatoren twee suites beschikbaar in onze NBC toren. Zo kunnen eventorganisatoren die bij ons een bijeenkomst organiseren, uitgerust aan hun bijeenkomst beginnen. De suites hebben beide toegang tot een gemeenschappelijke leefkeuken en beschikken over een eigen badkamer. Meer informatie en prijzen kun je bij ons opvragen.

Food & beverages

Goed eten en drinken, wij houden ervan! En natuurlijk vertellen we graag meer over dat lekkere eten en drinken wat ons keukenteam zelf maakt.

 • Mag er eigen catering meegenomen worden?

  Wij zijn een full-service locatie met een eigen keukenteam en verzorgen zakelijke bijeenkomsten dan ook inclusief catering. Eigen catering mag daarom niet meegenomen worden.

 • Kan er rekening gehouden worden met dieetwensen of allergieën?

  Natuurlijk houdt ons keukenteam rekening met eventuele dieetwensen of allergieën van de gasten. Deze ontvangen wij graag minimaal een week voor aanvang van de bijeenkomst. Als organisator van een bijeenkomst bij het NBC kun je deze informatie doorgeven aan jouw contactpersoon.

  Ben je als gast aanwezig op een bijeenkomst die gehouden wordt bij het NBC? Geef jouw dieetwensen of allergieën dan op tijd door aan de organisatie van de bijeenkomst. Vaak wordt hier al naar gevraagd wanneer je je aanmeldt voor een bijeenkomst.

 • Kan ik voor of na mijn bijeenkomst iets eten of drinken?

  Wanneer je te gast bent bij het NBC kun je gerust voor je bijeenkomst bij ons terecht voor een kopje koffie of thee. Wil je na je bijeenkomst een hapje blijven eten? Dan vinden we het fijn als je ons dit even laat weten zodat wij er rekening mee kunnen houden.

 • Is het culinaire aanbod voorzien van een keurmerk?

  Ons keukenteam stelt een zo duurzaam mogelijk culinair aanbod samen. De rode draad in ons culinaire aanbod is in ieder geval dat er altijd gewerkt wordt met mooie, seizoensgebonden producten. Dit is niet alleen lekker, maar ook een stuk minder belastend voor het milieu. Daarnaast werkt onze keuken veelal met biologische en fair trade producten en is ons vlees, vis en groenten altijd voorzien van een keurmerk.

 • Hoe gaan jullie voedselverspilling tegen?

  We hebben een no waste policy om voedselverspilling tegen te gaan. We merken dat no shows op evenementen zorgen voor de grootste voedselverspilling. Daarom is het erg belangrijk om het aan- maar vooral ook het afmelden voor gasten eenvoudig te maken. Om het belang hiervan aan te tonen, hebben we er speciaal deze video over gemaakt die opdrachtgevers kunnen inzetten tijdens het uitnodigingstraject.

  Als extra maatregel zijn wij een samenwerking aangegaan met het platform Too Good To Go. Met deze samenwerking gaan we niet alleen voedselverspilling tegen, maar zorgen we er ook voor dat overgebleven gerechten een tweede kans krijgen bij de gebruikers van het platform.

 • Van welk materiaal worden jullie disposables gemaakt?

  Een groot deel van onze disposables is gemaakt van palmblad. Bij de productie van deze disposables wordt alleen gebruik gemaakt van de gevallen bladeren. Deze bladeren worden gedroogd en verwerkt tot disposable servies. De gedroogde bladeren worden met de hand uitgerekt en plat gemaakt en vervolgens met een pers op hoge temperatuur gevormd tot schalen en kommen. Tijdens dit verwerkingsproces wordt er geen gebruik gemaakt van chemische bind-, bleek-, reinigings-, of bewaarmiddelen.

Bestaande reserveringen

Heb je een vraag over een reservering die je hebt geplaatst? De veelgestelde vragen en de antwoorden erop, vind je hieronder.

 • Is het mogelijk om mijn bijeenkomst te livestreamen?

  Het is uiteraard mogelijk om bijeenkomsten te livestreamen vanuit onze locatie. Sinds de zomer van 2020 hebben we diverse stappen ondernomen om te kunnen voorzien in hybride evenementen en online evenementen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een deel van onze zalen voorzien van een vaste livestreamcamera's waarmee een livestream gestart kan worden via bijvoorbeeld Vimeo of YouTube.

  Daarnaast beschikken we over verschillende mobiele Logitec MeetUp camera's welke eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan een laptop voor online vergaderingen via Zoom, Skype of Microsoft Teams.

  Buiten de livestreamcamera's en de mobiele Logitec MeetUp camera, beschikt het NBC Congrescentrum over twee eigen all-in studio's. Deze plug-and-play studio's zijn in te zetten voor jouw online event, talkshow of voor subsessies tijdens je event. Zo kun je jouw deelnemers altijd online bereiken door middel van een hoogwaardige livestream. De studio’s beschikken over een eigen regieset, camera’s en verlichting.

   

 • Wat als ik meer capaciteit nodig heb voor mijn bijeenkomst?

  Mocht je in aanloop naar de bijeenkomst toch meer capaciteit nodig hebben dan in eerste instantie gedacht, willen we graag met je meedenken over een passende oplossing. We hebben bijna alles zelf in huis waardoor we zeer flexibel zijn. Ook beschikken we over twee grote evenementenhallen en 34 verschillende zalen. Genoeg ruimte dus!

 • Kan ik voorafgaand aan mijn bijeenkomst spullen of pakketten afsturen?

  Het NBC beschikt over een eigen postkamer waardoor het mogelijk is om van tevoren spullen of pakketten af te sturen naar het NBC. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze spullen of pakketten op de juiste plek staan wanneer je arriveert!

 • Is er ruimte voor de op- en afbouw van de bijeenkomst?

  We zorgen ervoor dat alles op tijd klaar staat voor jouw bijeenkomst. Wil je zelf nog bepaalde zaken opbouwen dan kan dit. Ook voor de afbouw kan er tijd gereserveerd worden.

 • Kan ik brandingselementen inzetten voor mijn evenement?

  Bij het NBC hebben we diverse manieren om de locatie onder te dompelen in de branding van jouw evenement. Van vlaggen tot banners en van een XXL led-wall tot aan bestickering van de vloer. De mogelijkheden zijn legio waardoor jouw gasten exact weten op welke bijeenkomst ze zijn!

 • Waar kan ik de algemene- en reserveringsvoorwaarden terugvinden?

  Onze algemene- en reserveringsvoorwaarden zijn altijd onderdeel van de offerte die je van ons ontvangt. Wanneer je ze los wilt ontvangen, kun je een mail sturen naar reserveringen@nbccongrescentrum.nl.

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid

Wil je weten wat wij allemaal doen op het gebied van duurzaamheid en hoe wij maatschappelijk betrokken zijn? We hebben de veelgestelde vragen over dit onderwerp hieronder verzameld. Wil je nog meer informatie over onze activiteiten op het gebied van duurzaamheid? Lees dan ook onze factsheet die wij hierover hebben samengesteld.

 • Waarom schenken jullie koffie in kartonnen bekers?

  Wist je dat wij ongeveer 700.000 kopjes Nespresso koffie per jaar schenken? Wanneer we dit alleen maar zouden schenken in porseleinen kopjes, kun je je misschien wel voorstellen dat hiervoor een supergrote hoeveelheid water, energie en afwasmiddel nodig is. Daarom maken wij gebruik van kartonnen koffiebekers (met FSC-keurmerk) die bestaan uit 100 procent hernieuwbare grondstoffen. De koffiebekers zijn voorzien van een PLA coating. PLA is een biobased grondstof en wordt gemaakt van maiszetmeel. De coating zorgt ervoor dat vloeistoffen niet door het papier heen kunnen. Door voor een PLA coating te kiezen (plantaardig) in plaats van PE (fossiele grondstof), kan de koffiebeker volledig gecomposteerd worden volgens de Europese norm EN13432.

 • Gebruiken jullie plastic rietjes?

  We gebruiken geen plastic rietjes meer. Omdat we echter sommige dranken wel met een rietje willen serveren hebben wij gekozen voor de plasticvrije rietjes van #GEENPLASTIC die 100 procent biologisch afbreekbaar zijn en worden gemaakt van PLA. De rietjes bevatten uitsluitend hernieuwbare plantaardige grondstoffen: maiszetmeel en suikerriet. Zo zijn ze minder belastend voor het milieu, maar hebben ze wel hetzelfde drinkcomfort en dezelfde stevigheid als plastic rietjes. Papieren rietjes missen deze eigenschappen en worden snel week wanneer zij in contact komen met een vloeistof.

 • Scheiden jullie het afval?

  Bij het NBC doen we er alles aan om ons afval te scheiden. Zo zamelen wij ons papier-, metaal-, en restafval apart in. Ook zamelen wij onze gebruikte Nespresso capsules apart in voor recycling. De capsules zijn gemaakt van aluminium voor het beschermen van de koffie. Aluminium is tevens oneindig recyclebaar en daarmee waardevol en duurzaam materiaal. De capsules worden binnen het NBC na gebruik verzameld in aparte containers die door Nespresso wordt opgehaald voor het recycleproces.

 • Waarom gebruiken jullie blikjes en wat gebeurt ermee na gebruik?

  Tijdens de meeste bijeenkomsten in onze zalen en hallen serveren wij blikjes frisdrank. In het verleden hebben wij met glazen flessen en flesjes gewerkt, maar in ons geval zorgde dit voor veel verspilling omdat er heel veel aangebroken flessen achterbleven. Deze kunnen we natuurlijk niet meer serveren. Door met blikjes te werken kunnen onze gasten zelf hun eigen blikje pakken of meenemen naar huis wanneer deze nog niet leeg is. Zo verspillen we minder drinken, maar ook water aangezien we de afwas van glaswerk minimaliseren.

  Is dit dan niet minder milieuvriendelijk?
  Nee! Blikjes zijn namelijk van aluminium gemaakt en dat is een van de meeste duurzame grondstoffen. Het recyclen van aluminium kost maar 5% van de energie die nodig is om nieuw aluminium te produceren. Deze grondstof is dan ook een van de betere om te recyclen en op die manier dragen wij graag een steentje bij aan een beter milieu.

 • Van welk materiaal worden jullie disposables gemaakt?

  Een groot deel van onze disposables is gemaakt van palmblad. Bij de productie van deze disposables wordt alleen gebruik gemaakt van de gevallen bladeren. Deze bladeren worden gedroogd en verwerkt tot disposable servies. De gedroogde bladeren worden met de hand uitgerekt en plat gemaakt en vervolgens met een pers op hoge temperatuur gevormd tot schalen en kommen. Tijdens dit verwerkingsproces wordt er geen gebruik gemaakt van chemische bind-, bleek-, reinigings-, of bewaarmiddelen.

 • Hoe gaan jullie voedselverspilling tegen?

  We hebben een no waste policy om voedselverspilling tegen te gaan. We merken dat no shows op evenementen zorgen voor de grootste voedselverspilling. Daarom is het erg belangrijk om het aan- maar vooral ook het afmelden voor gasten eenvoudig te maken. Om het belang hiervan aan te tonen, hebben we er speciaal deze video over gemaakt die opdrachtgevers kunnen inzetten tijdens het uitnodigingstraject.

 • Is het culinaire aanbod voorzien van een keurmerk?

  Ons keukenteam stelt een zo duurzaam mogelijk culinair aanbod samen. De rode draad in ons culinaire aanbod is in ieder geval dat er altijd gewerkt wordt met mooie, seizoensgebonden producten. Dit is niet alleen lekker, maar ook een stuk minder belastend voor het milieu. Daarnaast werkt onze keuken veelal met biologische en fair trade producten en is ons vlees, vis en groenten altijd voorzien van een keurmerk.

 • Hoe zijn jullie maatschappelijk betrokken?

  Bij het NBC hechten we veel waarde aan een duurzame, leefbare samenleving en stimuleren van een gezonde leefomgeving. Daarom zetten wij ons graag in om zowel lokale als landelijke initiatieven te steunen op het gebied van goede doelen, educatie en sport.

  Wij steunen verschillende goede doelen in de vorm van sponsoring, maar ook met het kosteloos faciliteren van bijeenkomsten. Dit doen wij onder andere voor Stichting Alpe d'HuZes, Stichting Terre, Energy4All en Het Gala voor het Kind. Op lokaal niveau ondersteunen wij verschillende initiatieven, zoals de SamenLoop voor Hoop Nieuwegein, Stichting Moedige Moeders en de kinderpoli van het St. Antonius ziekenhuis met materiaal en inrichting.

  Daarnaast zijn wij op het gebied van educatie maatschappelijk betrokken omdat de jeugd onze toekomst is. Zij moeten om die reden de best mogelijke faciliteiten hebben om te leren. Daarom stellen wij graag onze locatie en middelen beschikbaar voor verschillende educatieve doeleinden voor onder andere TIO, het Grafisch Lyceum, Roefelen Nieuwegein en basisschool Vroonestein te Nieuwegein.

  Als laatste ondersteunen wij verschillende lokale sportverenigingen. Wij vinden sport erg belangrijk omdat het mensen samen brengt en het gezond is voor lichaam en geest. We doen trouwens zelf ook aan sport: we doen als business team mee aan de Singelloop in Utrecht.