Een optimale culinaire invulling

Bij het NBC denken we continu na over de optimale culinaire invulling en zijn we constant in beweging op het gebied van goed en eerlijk eten. Dit resulteert in een steeds nieuwe culinaire line-up met de focus op eerlijke, seizoensgebonden producten. Wij werken volgens onze duurzaamheids-wensen en hanteren een no-waste policy.

We houden van goed en lekker eten en geloven erin dat dit bijdraagt aan het succes van de bijeenkomst. Waarom? Omdat eten verbindt. Het brengt gasten samen en zet aan tot gesprekken. Daarnaast draagt het natuurlijk bij aan de concentratie en de gemoedstoestand van de gasten. We willen natuurlijk allemaal tevreden gasten!

Let op: afhankelijk van de geldende maatregelen hebben wij ons cateringaanbod aangepast. Zo kan het zijn dat wij de fooditems middels een take away box serveren. In overleg stemmen wij dit graag verder met je af.

facts

Eigen keukenteam

Het NBC Congrescentrum heeft een eigen keukenbrigade onder leiding van executive chef Vincent van der Wal. Zij bereiden iedere dag met liefde alle gerechten voor onze gasten.

Met liefde bereid

Van ontbijt tot aan de borrel: wij zorgen ervoor dat het jouw gasten aan niets ontbreekt. Je weet wat ze namelijk zeggen: liefde gaat door de maag. ;-)

Altijd optimaal verzorgd

Iedere bijeenkomst wordt bij ons gecombineerd met een hospitalitypakket. Dit pakket omvat alles op het gebied van services en de culinaire invulling. Zo is iedere bijeenkomst optimaal verzorgd.

Uitgebreide drankenkaart

Het lekkere eten is natuurlijk de combineren met het lekkerste drinken. Van een juice-bar tot cocktailbar. Bijna alles is mogelijk.

Ons keukenteam gaat wel heel ver voor lekker eten...

De smaken van de seizoenen

We hadden het er net al even over: de eerlijke, seizoensgebonden producten waarmee ons keukenteam werkt. Met grote zorg kiest onze executive chef-kok deze producten en ingrediënten iedere keer weer uit en stelt hij een culinaire line-up samen met de lekkerste smaken van het seizoen. Dit is naast dat het lekker is, ook nog eens een stuk minder belastend voor het milieu.

Omdat wij uitsluitend werken met seizoensgebonden producten is ons culinaire aanbod altijd wisselend. Hierdoor kunnen wij niet ver van tevoren exact vertellen wat wij de gasten serveren tijdens het ontvangst, pauzemomenten, lunch, borrel of diner. Je kunt er echter wel van uitgaan dat het altijd heerlijk zal smaken!

Lunch

De lunch kunnen we voor jouw gasten op allerlei verschillende manieren serveren. Zo bieden wij iedere dag een lunchbuffet aan in ons Business Restaurant. Dit is ideaal te combineren met een bijeenkomst die plaatsvindt in één van onze zalen.

Daarnaast bieden we ook verschillende lunchsuggesties aan die onderdeel zijn van het gekozen hospitalitpakket. Hier is keuze uit basic, standard of premium. De lunchsuggesties lenen zich perfect voor grotere evenementen en worden geserveerd vanaf foodbuffetten. Ons keukenteam legt ‘voor de schermen’ de laatste hand aan de gerechten of broodjes en kan dus jouw gasten meer vertellen over het eten.

Pauzemomenten

Alle ontvangst- en pauzemomenten zijn bij het NBC uiteraard goed verzorgd. Dat is bij ons namelijk onderdeel van het gekozen hospitalitypakket. De keuken serveert altijd een divers aanbod van zoete en hartige lekkernijen aangepast op het moment van de dag. Zo is er voor ieder wat wils tijdens alle pauzemomenten.

Waar je aan kunt denken qua ontvangst- of pauzesnack? Bijvoorbeeld aan deze veelzijdige plank tijdens de middagpauze.

Borrel

De borrel is voor veel gasten hét moment om de bijeenkomst na te bespreken en te netwerken. Het liefst natuurlijk wel onder het genot van een hapje en een drankje. Om die reden bieden wij verschillende borrelspecials aan. Dit zijn vaste arrangementen die variëren qua prijs en inhoud. Je kunt het bij ons zo gek maken als je zelf wilt! Daarnaast bieden we diverse borrel bites en garnituren aan. Zo is er altijd iets dat jouw gasten lekker vinden én dat past bij jouw budget.

Bij de borrel kunnen we verschillende soorten dranken serveren, zoals alcoholvrije cocktails, verschillende wijnen of een eigen juice bar. It’s up to you!

Diner

Voor het diner heeft onze chef-kok diverse dinerarrangementen samengesteld. De rode draad in deze arrangementen zijn de mooie, seizoensgebonden producten waarmee gewerkt wordt. Dit is zoals we eerder al zeiden niet alleen lekker, maar ook een stuk minder belastend voor het milieu.

Wat we precies serveren aan de gasten kunnen we hierdoor niet lang van tevoren vertellen. Je kunt er bij ons echter wel zeker van zijn dat er gewerkt wordt met de lekkerste ingrediënten en producten van het seizoen. Deze kiest onze chef namelijk met zorg uit. Daarom heten al onze dinerarrangementen dan ook ‘Chef’s Choice’. Laat je verrassen door de keuze van onze chef!

Het diner kunnen wij op verschillende wijze serveren of presenteren. Zo kun je denken aan een buffet, grab & go, walking dinner of sit down dinner.

Voedselverspilling tegengaan

Het is één van de grootste problemen in de evenementenbranche én in onze maatschappij: eten dat in de prullenbak belandt. Daarom hebben wij een no waste policy. Door food zoveel mogelijk slim te verpakken minimaliseren we voedselverspilling.

Met onze policy gaan wij als evenementenlocatie voedselverspilling tegen en zorgen we ervoor dat overgebleven gerechten een tweede kans krijgen bij de gebruikers van het platform. Benieuwd wat wij nog meer doen op het gebied van duurzaamheid? Bekijk dan onze factsheet.

Duurzaamheid facts

Biologisch en seizoensgebonden

Ons keukenteam stelt een veelal biologisch en altijd seizoensgebonden culinair aanbod samen. Niet alleen lekker, maar ook minder belastend voor het milieu.

Keurmerk

Het vlees, de vis en de groenten die wij gebruiken in onze gerechten, zijn altijd voorzien van een keurmerk.

No waste policy

We hebben een no waste policy om voedselverspilling tegen te gaan en ondersteunen opdrachtgevers om no shows terug te dringen.

Lokale leveranciers

Ons culinaire aanbod wordt zoveel mogelijk ingekocht bij lokale leveranciers.

Meer informatie?

Wil je meer informatie ontvangen over ons food & beverage aanbod? We vertellen je er graag meer over. Ook sluit executive chef Vincent met plezier aan bij een persoonlijk gesprek wanneer er dieper ingegaan wordt op de culinaire invulling.