Yes, ontmoetingen zonder anderhalve meter zijn weer mogelijk! Als je het ons vraagt is dit najaar de ideale tijd om samen te komen met je collega’s of relaties. Organiseer daarom jouw eindejaarsbijeenkomst bij het NBC Congrescentrum in winterse sferen! Meer weten? Neem contact met ons op!

Taal aanpassen: English

Heb je vragen? Of wil je direct een ruimte reserveren? Neem contact op met Arianna.

Ga naar de contactpagina of bel Arianna op 030 - 602 69 00

Jouw eventdoelstellingen behalen doe je zo | Tips van Richard

Wanneer je een congres of evenement organiseert, is het belangrijk dat je helder voor ogen hebt wat je wilt bereiken met het event en waarom je het organiseert. Hier stem je onder andere de inhoud op af en hiermee meet je het succes van je evenement. Maar hoe kun je in het operationele gedeelte van je event nu zorgen dat jij jouw doelstellingen behaalt?

Richard

We vroegen onze eventmanager Richard Jansen naar tips uit de praktijk om de uitvoer van evenementen nóg beter te maken. Richard is al ruim 25 jaar werkzaam als eventmanager bij het NBC Congrescentrum en als je ooit een event bij ons hebt georganiseerd, is de kans groot dat je hem kent. Met de tips van Richard ga jij die eventdoelstellingen zeker halen!

Een goed begin draaiboek is het halve werk

Hoezeer het ook voor de hand ligt, begin op tijd met de voorbereidingen van je evenement. Steek vooral veel tijd in een goed draaiboek. Het draaiboek is het belangrijkste communicatiestuk voor alle betrokkenen bij jouw evenement en geldt voor zowel de op- en afbouw van je event als het event zelf. Met een goed, gedetailleerd draaiboek weet iedereen wat er komen gaat en wie welke verantwoordelijkheden heeft.

Voldoende eet- en netwerkmomenten

Als je een event organiseert waarbij kennis en informatie delen centraal staat, is opperste concentratie belangrijk. Dit creëer en behoud je door ruim voldoende eet-, drink- en netwerkmomenten in te passen. De gasten kunnen zo even bijtanken met eten en drinken en kunnen daarnaast netwerken met andere gasten. Ook is dit een gelegenheid om eventuele gemiste werkmails te checken zodat je gasten met een goed gevoel de sessies vervolgen. Pauzemomenten zijn dus absoluut geen loze momenten op je event! Stem dit goed af met de evenementenlocatie.

Stem je catering en programma naadloos af op je doelgroep

Tenslotte een tip die ik graag wil benadrukken: hou continu je doelgroep in gedachten met keuzes die je maakt over de culinaire invulling. Bijvoorbeeld: weet je dat de samenstelling van je gasten vooral bestaat uit health enthousiastelingen en foodies? Verras hen dan met een verse muntthee, lekkere salade of hippe sapjes. Is je programma mentaal intensief? Kies dan voor een lichte lunch met healthy juices. Goed eten en drinken draagt enorm bij aan het succes van je evenement, vooral als het perfect afgestemd is op de gasten.

“Denk er eens aan om je evenement van 11:00 uur tot 20:00 uur te organiseren in plaats van de gebruikelijke start om 09:00 uur.”

Stem ook het programma en de tijden goed af op je doelgroep. Denk er bijvoorbeeld eens aan om je evenement van 11:00 uur tot 20:00 uur te organiseren in plaats van de gebruikelijke start om 09:00 uur. Zo voorkom je dat je gasten in de file staan en zij wellicht te laat arriveren. Combineer je event met een diner op het einde zodat je gasten écht blijven tot het einde. We adviseren je hier graag in.

Contact

Neem contact op met Richard

Wil je meer tips over het organiseren van een event? Neem contact op met Richard. Hij vertelt je er graag alles over tijdens een kop koffie.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Contact

Neem contact op met Richard

Wil je meer tips over het organiseren van een event? Neem contact op met Richard. Hij vertelt je er graag alles over tijdens een kop koffie.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Laatste nieuws