COVID-19 update: na de persconferentie van 12 november zijn evenementen met een vaste zitplaats tot 1.250 gasten per ruimte toegestaan. Evenementen mogen plaatsvinden tot 18:00 uur en borrels of diners in onze horecaruimtes tot 20:00 uur. Bij evenementen met doorstroom is geen vaste zitplaats verplicht. Organiseer je, gezien de laatste ontwikkelingen, liever een online of hybride event? Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Meer weten? Neem contact met ons op!

Taal aanpassen: English

Heb je vragen? Of wil je direct een ruimte reserveren? Neem contact op met Arianna.

Ga naar de contactpagina of bel Arianna op 030 - 602 69 00

Waarom samenkomen dit eindejaar zo belangrijk is

Veel bedrijven lijken sinds de pandemie een nieuwe werkstructuur te hebben gevonden. Kantoorruimtes zijn geslonken en naar verwachting laat 94 procent van de bedrijven hun medewerkers ook na de versoepelingen thuiswerken. Afwisselend thuiswerken en samenkomen voor informelere ontmoetingen wordt de nieuwe standaard.

Samenkomen met je teamNu de seinen op groen staan om elkaar weer live te ontmoeten, is het des te belangrijker om dit eindejaar op een feestelijke manier af te sluiten. Zo kunnen jouw medewerkers weer met elkaar bonden en met frisse energie het nieuwe jaar starten! In deze blog leggen we je uit waarom samenkomen juist dit eindejaar zo belangrijk is.

Elkaar recht in de ogen aankijken

De afgelopen thuiswerkperiode was een stuk uitdagender voor onze hersenen. Je brein moet namelijk hard werken om de non-verbale signalen die we niet van elkaar zien erbij te denken. De communicatie blijft beperkt tot de stem. Gezichtsuitdrukkingen zijn lastig te zien en de lichaamstaal is al helemaal niet leesbaar. Daarnaast zorgt het digitale medium er ook voor dat we minder tegen elkaar durven te zeggen. Het is dan ook belangrijk om elkaar zo af en toe echt recht in de ogen aan te kunnen kijken. Om te vragen, zien en voelen hoe het nu écht met iemand gaat.

Gebrek aan sociaal contact

Alleen maar digitaal vergaderen? Dan mis je de chit chat en verbondenheid met je collega’s. Small talk werkt vaak minder goed online. Het is ongemakkelijk als mensen door elkaar praten of wanneer jouw grapje door niemand begrepen wordt. Vergaderingen worden zakelijk en het sociale aspect verdwijnt. Elkaar regelmatig in real life treffen zorgt ervoor dat je echt een sociale connectie met elkaar aangaat en niet alleen over de inhoud communiceert. Zorg daarom dat jouw collega’s de connectie met elkaar niet verliezen en faciliteer een fysieke omgeving waar ze elkaar kunnen opzoeken.

Verbonden blijven met je team

Goede resultaten en teamwork gaan hand in hand. Als je elkaar langere tijd niet ziet, heb je geen idee hoe iemand bepaalde keuzes maakt en wat zijn of haar beweegredenen zijn. Echt fysiek samenwerken inspireert daarom veel meer dan alleen. Naast dat samenwerken vertrouwen stimuleert, zorgen teamactiviteiten ook voor meer verbondenheid. Daarom adviseren wij om minimaal twee keer in de maand samen te komen met jouw vaste team. Denk aan korte (brainstorm)-meetings met een aansluitende borrel. Want samenkomen zorgt voor een sterk team, goede prestaties, efficiëntie en vooral werkplezier.

Nieuwe ontwikkelingen delen

Updates die je graag wil delen met je team? Die blijven beter beklijven wanneer je die ‘in het echt’ te horen krijgt. Kies daarom meerdere momenten per jaar om in fysiek comité grote ontwikkelingen en updates te delen. Het is toegankelijker om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Online kunnen mensen drempels voelen om iets uit te spreken en kan er een ongemakkelijke situatie ontstaan omdat de reacties minder goed aan te voelen zijn. Heb je dus ontwikkelingen of updates binnen jouw organisatie op de planning staan? Zorg er dan voor dat je deze in real life met elkaar deelt!

Contact

Neem contact op met Inge

Heb je vragen? Of wil je direct een ruimte reserveren? Neem contact op met Inge.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Contact

Neem contact op met Inge

Heb je vragen? Of wil je direct een ruimte reserveren? Neem contact op met Inge.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Laatste nieuws