NBC opent op 1 maart 2024 haar deuren | Op woensdag 7 september 2022 is het NBC Congrescentrum getroffen door een grote brand. Daarom zijn wij genoodzaakt om tijdelijk onze deuren te sluiten. We werken achter de schermen hard aan een nieuw NBC. Inmiddels kunnen we het goede nieuws delen dat de bouw in volle gang is. Op 1 maart 2024 verwelkomen wij de eerste gasten op onze vernieuwde locatie!

We houden je graag regelmatig op de hoogte van onze ontwikkelingen. Wil je hiervan op de hoogte blijven en ben je nog niet aangemeld voor onze nieuwsbrief? Meld je dan hier aan.

Taal aanpassen: English

Heb je vragen? Of wil je direct een ruimte reserveren? Neem contact op met Elise.

Ga naar de contactpagina of bel Elise op 030 - 602 69 00

Vijf videotrends voor jouw event

Video’s op een event, inmiddels net zo onmisbaar als de catering. Van livestreams tot vloggende medewerkers en van korte video’s op de socials tot aan een complete aftermovie. In samenwerking met onze vaste videopartner KLCK. hebben we dé videotrends die je tijdens jouw volgende event kunt inzetten op een rijtje gezet.

Vijf videotrends

Videotrend 1: video’s vooraf, tijdens en na het event

Bij de organisatie van een event wordt vaak alleen gedacht aan video’s tijdens en na het evenement. Dat terwijl video’s voorafgaand aan het event net zo impactvol kunnen zijn. Denk hierbij aan de sprekers die alvast kort hun topics behandelen om zo mensen te triggeren of een promotievideo op basis van bestaand of nieuw materiaal. In de aanloop naar het event is video een perfecte manier om deelnemers warm te krijgen en handige informatie te delen. Na het event kunnen de gasten wederom met een aftermovie nog even nagenieten van een geweldige dag.

Videotrend 2: livestream

Dat het livestreamen van een event de opkomst tegen zou houden, is een fabel. Het is namelijk juist een mooi, extra kanaal om jouw event met de buitenwereld te delen. Het feit dat LinkedIn ook aan de slag gaat met livestream zegt veel over de potentie van dit medium. LinkedIn heeft namelijk ingezien dat livestream voor meer engagement en omzet zorgt! Naast YouTube, Facebook en Instagram is nu dus ook LinkedIn een optie om jouw event live te delen met volgers of met de mensen die er helaas niet bij kunnen zijn. Een videotrend die dus zeker upcoming is.

Voor de kleinere events kun je livestream makkelijk zelf oppakken door op het social media platform waar jouw doelgroep zich bevindt te livestreamen via je smartphone. Voor de grotere events is het raadzaam om een ervaren partij in te schakelen die kan bijstaan met de voorbereiding en het camerawerk. Onze audiovisuele partner AVEX is hier onder andere gespecialiseerd in. Zorg bij livestream altijd voor een stabiele internetconnectie en kondig de livestream actie aan via de communicatiekanalen van het event zodat het aantal kijkers niet op drie blijft hangen. Daarnaast is een goede voorbereiding altijd vereist waarbij een script opgesteld wordt. Bepaal dus van tevoren wat je in beeld wilt brengen en met welk doel.

Videotrend 3: live edit

Een aftermovie van een event is een perfect middel om in de dagen na het event de beleving rondom jouw event levend te houden. Wat echter nog mooier is, is om (een deel van) de aftermovie direct aan het einde van een event te lanceren. Een live edit is een aftermovie die gedurende de dag door een professionele partij in elkaar wordt gezet zodat de bezoekers van jouw event de dag nog eens terug kunnen kijken terwijl ze al bezig zijn met de borrel. Het geeft de dynamiek van jouw event weer en vormt de basis voor een uitgebreidere aftermovie die zodoende ook sneller afgeleverd kan worden.

Videotrend 4: vloggen via medewerkers

Persoonlijk, herkenbaar en kostenbesparend. Drie elementen waar iedere organisator of mediamanager warm van wordt als het om video gaat. Deze drie elementen komen samen wanneer medewerkers van jouw organisatie zelf de camera of smartphone oppakken en (live) gaan vloggen vanaf het event. Op deze manier krijg je herkenbare en ongefilterde videocontent wat goed ‘snackable’ is voor de volgers op social media of voor de bezoekers van het event die het achteraf bekijken.

Videotrend 5: Instagram TV

Instagram stories zijn al langere tijd populair, maar heb je al wel eens nagedacht over de inzet van Instagram TV? De video’s die je voor, tijdens of na jouw event hebt geproduceerd, kunnen ook volledig via Instagram TV getoond worden. Zo heb je op events die vooral voor jongeren interessant zijn een solide kanaal om je videocontent te verspreiden. Daar waar Instagram Stories goed werkt voor korte video’s, is Instagram TV een plek waar je langere en inhoudelijke video’s kunt delen.

Contact

Neem contact op met Marijke

Heb je vragen over het inzetten van video tijdens jouw volgende bijeenkomst? Neem contact op met Marijke.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Contact

Neem contact op met Marijke

Heb je vragen over het inzetten van video tijdens jouw volgende bijeenkomst? Neem contact op met Marijke.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Laatste nieuws

We're back, but different! Het NBC opent op 1 maart 2024