5 tips om netwerken op events te stimuleren

Bezoekers wonen een evenement of congres natuurlijk bij om kennis te halen. Netwerken en andere mensen ontmoeten, wordt echter ook vaak genoemd als één van de absolute toegevoegde waardes van events. Netwerken is een vorm van publiciteit. Mensen laten door middel van netwerken anderen weten wie ze zijn en wat ze doen. Organiseer jij een congres of evenement? Dan is het belangrijk om voldoende netwerkmomenten in te lassen. Netwerken gaat immers niet altijd vanzelf dus als eventprof dien jij alles uit je event te halen en bezoekers te stimuleren om te netwerken. Hoe dan precies? Dat lees je in deze blog. We geven je een aantal tips om netwerken op je congres te stimuleren.

11 april 2018

5tipsvoornetwerken

Een app stimuleert de interactie

Gebruik je een event app tijdens je congres? Plaats dan voorafgaand aan de bijeenkomst een oproep waar deelnemers op kunnen reageren. Via een chatfunctie raken de gasten alvast met elkaar in gesprek en kunnen zij elkaar leren kennen. Zo is er de mogelijkheid om voorafgaand aan het evenement al een ontmoeting met elkaar in te plannen. Als eventorganisator haal jij hier ook nog eens het beste uit: je krijgt real time zicht in het gedrag van je bezoekers. Deze methode werkt drempelverlagend en faciliteert waardevolle ontmoetingen.

Voldoende eetmomenten

De beste manier om netwerken bij je evenement te stimuleren is om de bezoekers voldoende tijd en ruimte te geven om met elkaar in contact te treden. Regelmatig pauzeren tijdens een intensieve dag helpt deelnemers zich te concentreren tijdens de sessies en is daarnaast ook een goede gelegenheid om te netwerken. Gasten kunnen tijdens eetmomenten op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Eten verbindt. Letterlijk!

Besteed aandacht aan een goede borrel

Na een seminar, lezing of zakelijke bijeenkomst snakt iedereen naar een drankje en een moment om na te praten. Ook met mensen die ze niet kennen. De één vindt het makkelijker dan de ander, maar een borrel stimuleert netwerken absoluut. Mensen treden op een informele en ongedwongen manier met elkaar in contact en nemen dit interessante contact mee naar huis.

Zakelijk tinderen

Tinder, je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. Met deze app wordt het vinden van een date makkelijker gemaakt. Middels getoonde foto’s van personen uit jouw buurt, geef je met een swipe naar de zijkant aan of je wel of niet geïnteresseerd bent. Hoe handig zou het zijn als er een app is waarmee je net zo efficiënt zakelijk kunt daten op een evenement?

Boffen wij even, anno 2018 zijn er namelijk tal van dit soort apps ontwikkeld. Zo kun je bijvoorbeeld werken met de app Handshake welke je precies laat zien welke mensen er ook op het evenement zijn, dankzij een slimme koppeling met LinkedIn. Je kunt eenvoudig door de profielen van alle bezoekers scrollen. Zo zie je snel wie er interessant is voor jou. Vind je een match? Dan stuur je de persoon een Handshake, maak je direct contact en ontmoet je elkaar in real life op de congreslocatie.

In gesprek komen aan tafel of op de bank

Naast eten en technologie zijn er natuurlijk nog tal van andere manieren om netwerken te stimuleren. Zo kun je bijvoorbeeld netwerktafels inzetten of een praatbank. Twee verschillende meubelstukken waar omheen een netwerkevent op je event gecreëerd kan worden.

  • Voor de netwerktafel kunnen bezoekers zich bij binnenkomst aanmelden. Nodig een expert uit die de gesprekken tijdens de lunch leidt. In een half uurtje tijd gaat men in gesprek over een van tevoren bepaald onderwerp. Het is een makkelijke manier om discussies op gang te brengen en je stimuleert ook de bezoekers die wat introverter zijn om te netwerken.
  • De praatbank is precies wat het zegt, een ronde bank die stimuleert tot contact. Bij iedere praatbank kan een andere stelling neergelegd worden. Mensen gaan bij een willekeurige bank zitten en praten over de stelling.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Melanie en het komt jouw kant op!

Melanie
Sales
Neem contact op