Nieuwe 4K LED schermen en bewegwijzering geïnstalleerd bij het NBC Congrescentrum

Waar de zomermaanden voor veel organisaties de uitgelezen periode is om even een stapje terug te doen, zijn we bij het NBC niet zo van het stilstaan. We zijn gek op innoveren en vragen ons continu af hoe we jouw bijeenkomst nóg beter kunnen maken. Zo ook deze zomer. We hebben de afgelopen periode namelijk aardig wat zaken op onze locatie onder handen genomen, waar jij als organisator weer van profiteert tijdens je volgende bijeenkomst. Eén van de grootste ontwikkelingen is de installatie van ruim 60 nieuwe LED schermen op onze locatie. Met als kers op de taart een XXL LED Wall op onze NBC toren.

17 september 2019

Nieuwe-narrowcasting-NBC

Installatie van ruim 60 nieuwe schermen

Samen met onze audiovisueel partner AVEX hebben we deze zomer meer dan 60 nieuwe schermen geïnstalleerd. De reden hiervoor is de vernieuwing van ons narrowcastingsysteem naast iedere zaal en de verbetering van de bewegwijzering in het pand. Zo is er naast iedere zaal een nieuw 37” narrowcastingscherm geplaatst waarop de bijeenkomst en de organisatie in die desbetreffende zaal wordt weergegeven. Deze schermen zijn gekoppeld met ons reserveringssysteem, waardoor automatisch de juiste tekst en het juiste logo wordt getoond. Zo kunnen we bijvoorbeeld de subsessies van een congres op bepaalde schermen tonen en laat het systeem de volgende ronde weer andere sessies zien.

Bij het design van de zaalschermen hebben we ons gefocust op de wensen van de opdrachtgever en duidelijkheid voor de gast. Er is nu meer aandacht voor het logo van de opdrachtgever, het zaalnummer staat prominent weergegeven en je kan zelfs de kleuren en achtergrond aanpassen wanneer je onze locatie exclusief huurt.

bewegwijzering NBC

Duidelijke bewegwijzering in onze locatie

Niet alleen de narrowcasting naast de zalen is vernieuwd, er zijn ook 20 nieuwe 4K LED schermen geïnstalleerd waarop de bewegwijzering door onze locatie wordt weergegeven. Hierop tonen we bijvoorbeeld welke zalen zich in welke vleugel bevinden en welke bijeenkomsten daar worden gefaciliteerd. Op ieder ’knooppunt’ waar de bewegwijzering voorheen minder duidelijk was voor de gasten, is nu een extra groot (75” of 86”) 4K scherm geplaatst met daarop de routing naar de zalen.

Ook voor de bewegwijzeringsschermen geldt dat we de opmaak hebben gebaseerd op herkenbaarheid voor de gasten. Zo worden er op de grote overzichtsschermen logo’s getoond van de bijeenkomst en valt ook hier het kleurgebruik te veranderen bij exclusieve huur van onze locatie. Verder wordt met grote pijlen duidelijk aangegeven waar elke zaal zich bevindt.

Verwelkom je gasten met de XXL LED Wall voor de entree

Misschien wel onze grootste innovatie deze zomer is de XXL LED Wall op de oranje NBC toren. De PVC banner van ruim 8 meter bij 5 meter die er standaard hing en ingehuurd kon worden ten behoeve van de event branding, heeft plaatsgemaakt voor een groot LED scherm. Middels onze LED Wall kun je jouw gasten op een originele manier een warm welkom heten. Een hartelijke ontvangst begint namelijk al voor de deur. En hoe gaaf is het als jouw gasten arriveren en je direct een ‘wow’-effect weet te realiseren? Plaats bijvoorbeeld een video met animatie van je eventlogo, toon het programma of de sprekers op de LED Wall of kies voor een welkomstafbeelding in de stijl van het evenement. Alles is mogelijk!

Door de welkomstbanner van maar liefst 42 m2 (!) te vervangen voor een vast LED scherm, voorkomen we daarnaast direct dat er een heleboel plastic eenmalig gebruikt wordt. Er werd namelijk regelmatig een maatwerk banner voor onze opdrachtgevers aan onze toren bevestigd, welke na het evenement werd weggegooid. Enorm zonde natuurlijk! De XXL LED Wall is daarmee een welkome duurzame oplossing.

Nieuwe trio-schermen in zalen 8 t/m 14

Naast de nieuwe schermen in de openbare ruimtes, is ook de presentatiesetting in de zalen 8 tot en met 14 vernieuwd. In plaats van een traditioneel projectiescherm met beamer, is er nu in iedere zaal een schermcombinatie geïnstalleerd met drie schermen. Eén middenscherm waar de presentatie op getoond kan worden, links en rechts daarvan twee portrait schermen waarop het eventlogo, de sprekers of andere aanvullende content getoond kan worden. Deze zalen kunnen zowel los gebruikt worden als gecombineerd, in de vorm van de Conference Room Extra Large. Gecombineerd bieden de zalen ruimte tot wel 390 personen in theateropstelling.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Kim en het komt jouw kant op!

Kim
Sales
Neem contact op