NBC opent op 1 maart 2024 haar deuren | Op woensdag 7 september 2022 is het NBC Congrescentrum getroffen door een grote brand. Daarom zijn wij genoodzaakt om tijdelijk onze deuren te sluiten. We werken achter de schermen hard aan een nieuw NBC. Inmiddels kunnen we het goede nieuws delen dat de bouw in volle gang is. Op 1 maart 2024 verwelkomen wij de eerste gasten op onze vernieuwde locatie!

We houden je graag regelmatig op de hoogte van onze ontwikkelingen. Wil je hiervan op de hoogte blijven en ben je nog niet aangemeld voor onze nieuwsbrief? Meld je dan hier aan.

Taal aanpassen: English

Heb je vragen? Of wil je direct een ruimte reserveren? Neem contact op met Elise.

Ga naar de contactpagina of bel Elise op 030 - 602 69 00

Nieuw wifi-netwerk uitgebreid aan de tand gevoeld door TestNet

Op dinsdag 13 december 2016 kwamen ruim 30 leden van de vereniging TestNet naar het NBC Congrescentrum om het nieuwe wifi-netwerk te testen. Het nieuwe netwerk met een 1 gigabit-lijn werd onder andere getest op snelheid, bereik en veiligheid. We spraken de TestNet-bestuursleden Rik Marselis en Peter van Tulder over de uitkomsten van deze uitgebreide test.

Wifi-netwerk

Hoe kwamen jullie op het idee om deze test te gaan doen?

Rik Marselis: “Onze vereniging komt al ruim 12 jaar in het NBC Congrescentrum en wij zijn dus regelmatig in contact de mensen van het NBC. Onlangs sprak ik met Justin van Hooijdonk en hij vertelde ons trots dat het wifi-netwerk was vernieuwd en nu een state-of-the-art snelheid en dekking heeft. Dat interesseerde ons, want in het verdere verleden hebben wij wel eens opmerkingen over het netwerk gemaakt.”

Peter van Tulder: “Omdat testen van IT-systemen ons vak en onze passie is, boden we aan om het netwerk eens goed aan de tand te voelen.”

Wat hebben jullie precies getest?

“Een aantal van onze leden is performance-tester. Zij testen bijvoorbeeld de snelheid en de effectiviteit van een IT-systeem. Deze testers hebben meetapparatuur geplaatst en een week lang de performance van het netwerk gemeten. Vervolgens hebben zij op de avond zelf samen met andere performancetesters in steeds toenemende mate “load” gegenereerd. Veel systemen lopen dan op een gegeven moment vast of worden onwerkbaar traag. Het nieuwe netwerk van het NBC is zo opgezet dat er bij piekbelasting nog steeds voldoende bandbreedte voor andere gebruikers overblijft. Zelfs genoeg om nog steeds YouTube-video’s te bekijken.” aldus Rik.

Peter: “Natuurlijk is het ook interessant om te weten met welke apparaten je op het netwerk kunt. Wij hebben ruim 25 verschillende smartphones, tablets en laptops getest en allemaal waren ze gemakkelijk aan te loggen en de verbinding was stabiel. Vervolgens heb ik met een groepje TestNetters het volledige gebouw gescand op bereik. Daarbij maakten we een zogenaamde heatmap van het wifi-bereik in alle zalen, in de gangen en in het restaurant. De ontvangst is, zeker ook omdat er 69 access-points hangen, overal prima. Tot onze verbazing kun je zelfs op de terrassen rondom het gebouw nog prima een Skype-gesprek voeren via de wifi.”

Hebben jullie ook naar de beveiliging van het netwerk gekeken?

Rik: “Absoluut. En niet zo’n beetje ook. Aan één tafel zaten vijf mensen die anderhalf uur lang met allerlei tools en slimmigheden de security onder de loep hebben genomen. Ze hadden onder andere een imitatie-netwerk gecreëerd met dezelfde netwerknaam en eigenschappen, met als doel om apparaten van gebruikers te laten overstappen van netwerk en zo gegevens van deze gebruikers te verkrijgen. Deze ‘honeypot’ trok echter niemand aan, omdat het NBC-netwerk zo goed is dat niemand behoefte aan een alternatief netwerk had.”

Peter: “Na anderhalf uur keken de professionele securitytesters zo sip dat ik vroeg hoe het ging. “Slecht” zei een van hen. “Voor jullie of voor het NBC?” vroeg ik. “Voor ons, we hebben alle bekende kwetsbaarheden uitgeprobeerd, maar alles is goed afgeschermd, er is in deze anderhalf uur tijd geen eer te behalen voor een groepje ethical hackers!”.

Aan het eind van de avond konden de aanwezige testers dan ook aan de tevreden – en ook wel enigszins opgeluchte – Justin en Thijs terugkoppelen dat het wifi-netwerk van het NBC op alle onderzochte aspecten (performance, toegankelijkheid, gebruikersvriendelijkheid en beveiliging) prima geschikt is voor grote groepen conferentiebezoekers. “Wij verheugen ons er dan ook op om ons 20-jarig jubileum binnenkort in het NBC Congrescentrum te vieren.” zegt Rik.

Contact

Neem contact op met Mandy

Heb je vragen? Of wil je direct een ruimte reserveren? Neem contact op met Mandy.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Contact

Neem contact op met Mandy

Heb je vragen? Of wil je direct een ruimte reserveren? Neem contact op met Mandy.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Laatste nieuws

We're back, but different! Het NBC opent op 1 maart 2024