Het NBC Congrescentrum lanceert indrukwekkend mixed reality concept: Virtual Live

We kondigen graag weer iets groots aan. Als innovatief familiebedrijf zijn we altijd op zoek naar concepten waarmee onze opdrachtgevers een nóg beter event kunnen organiseren. Onze nieuwste innovatie? Virtual Live. Een compleet nieuwe manier om plaatsonafhankelijk een event bij te wonen. Maar wel met de volledige beleving.

17 september 2020

Het NBC presenteert Virtual Live

Sinds de coronacrisis hebben online en hybride evenementen een hoge vlucht genomen. Grote evenementen kunnen door de anderhalve meterregel vaak niet meer volledig op locatie gefaciliteerd worden, dus zoeken eventorganisatoren het digitaal. Via een livestream kijken deelnemers die niet fysiek aanwezig kunnen zijn, toch digitaal mee. Maar je deelnemers digitaal boeien blijkt toch uitdagender dan bij een live evenement.

“We merkten dat gewoonweg streamen van een evenement vaak niet voldoende is om online deelnemers te enthousiasmeren.” aldus Justin van Hooijdonk, directeur van het NBC Congrescentrum. “Het is te eenzijdig, te statisch en er gebeurt niet genoeg om de concentratie erbij te houden. Hetzelfde event is online simpelweg niet zo aantrekkelijk als live. Daarom zijn we samen met onze partners Mindsetting Creative, AVEX en Tenfeet op zoek gegaan naar een nieuwe technologie om dit wel te realiseren.”

Uit die gedachte is Virtual Live ontstaan. Online deelnemers kijken niet alleen naar een stream, maar er wordt echt een show gecreëerd. Puur voor de mensen thuis. “Door middel van Augmented Reality voegen we een extra dimensie toe aan de stream.” vervolgt Justin. “Andere decors en achtergronden, logo’s en presentaties die invliegen of een podium dat omhoog komt. Allemaal virtueel, terwijl in het echt de ‘normale’ presentatie plaatsvindt. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Benieuwd hoe Virtual Live er in de praktijk uitziet en hoe de techniek werkt? Bekijk onderstaande video:

Wil jij ook een compleet visuele beleving bieden aan de thuisblijvers tijdens je evenement? Indruk maken op alle gasten met de allernieuwste technologie? We vertellen je graag alles over de mogelijkheden. Maak direct een afspraak met onze accountmanagers.

Maak een afspraak:

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Melanie en het komt jouw kant op!

Melanie
Sales
Neem contact op