NBC opent op 1 maart 2024 haar deuren | Op woensdag 7 september 2022 is het NBC Congrescentrum getroffen door een grote brand. Daarom zijn wij genoodzaakt om tijdelijk onze deuren te sluiten. We werken achter de schermen hard aan een nieuw NBC. Inmiddels kunnen we het goede nieuws delen dat de bouw in volle gang is. Op 1 maart 2024 verwelkomen wij de eerste gasten op onze vernieuwde locatie!

We houden je graag regelmatig op de hoogte van onze ontwikkelingen. Wil je hiervan op de hoogte blijven en ben je nog niet aangemeld voor onze nieuwsbrief? Meld je dan hier aan.

Taal aanpassen: English

Heb je vragen? Of wil je direct een ruimte reserveren? Neem contact op met Elise.

Ga naar de contactpagina of bel Elise op 030 - 602 69 00

Live events steeds prominenter in het marketingplan

Het is vast niet de eerste keer dat je ’t leest: live communicatie zit in de lift. Niet gek, want in een wereld waar alles steeds sneller gaat door de digitale ontwikkelingen is er juist behoefte aan interactie en persoonlijke aandacht. Nog niet helemaal overtuigd? In deze blog gaan we hier dieper op in en geven we je drie redenen waarom jij een live event volgend jaar in jouw marketingplan terug wilt laten komen.

Live events steeds prominenter in het marketingplan

Sta je er wel eens bij stil wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is? De koelkast die wekelijks de boodschappen bestelt, drones die jouw pakketjes dezelfde dag nog voor de deur afleveren… En die belangrijke vergadering met internationale relaties doe je gewoon via een Virtual Reality-bril. Niemand kijkt er meer raar van op. Door deze razendsnelle ontwikkelingen en overload aan digitale informatie, is het lastig om de aandacht vast te houden. Zowel consumenten als bedrijven raken steeds meer gewend aan de snelheid en het gemak waarmee zij worden bediend.

Een goed product of verhaal is daarom niet meer voldoende. Het verschil wordt gemaakt door excellente service, een maatwerk aanbod en de beleving rondom je merk. Dit laatste is precies waarom steeds meer marketeers overtuigd zijn van de kracht van live events. Door al die digitale oplossingen, creëer je de meest persoonlijke beleving face-to-face. Events zijn inmiddels geen underdog meer, maar hebben een kernpositie ingenomen in de marketingmix. Maar wat kan jouw organisatie bereiken met het inzetten van een live event?

Impact maken is onthouden worden

Het creëren van merkvoorkeur is in een overvolle markt een belangrijke marketingdoelstelling. Je wilt top of mind blijven met jouw product, dienst of merk en ervoor zorgen dat je (potentiële) klanten voor jou kiezen. Hoe je dit doet? Door impact te maken. Een event zoals een klantbijeenkomst of conferentie is hier een uitgelezen kans voor. Tijdens een live event kun je verwachtingen overtreffen en een experience creëren rondom je merk. Je klanten kunnen jouw merk als het ware proeven en de toegevoegde waarde ervaren. Wil je er écht uitspringen en impact maken op de gasten van jouw event? Zet dan innovatieve technieken in, zoals 3D- of 4K-projectie. Dit tilt jouw presentatie naar het volgende niveau en hiermee blaas je de gasten van jouw event echt omver!

Een-op-een met je klanten en relaties

Een evenement is dé manier om jouw klanten en relaties in het zonnetje te zetten. Naast het feit dat ze zich gewaardeerd zullen voelen, is het event een van de belangrijkste touch points tussen jouw bedrijf en je klanten. Je staat namelijk in direct contact met je klanten waardoor jouw merk een persoonlijke lading kan krijgen. De klanten en relaties kunnen zo kennismaken met de mensen achter de organisatie. Dit werkt ook de andere kant op. Jij kunt middels een live event eveneens kennis maken met jouw klanten. Wie zijn het, waar houden mijn klanten van en hoe kan ik hen de beste service bieden?

Het grote voordeel van een live event is dus dat het ruimte biedt voor persoonlijke aandacht. In een wereld waar steeds meer digitaal gecommuniceerd wordt, is daar juist meer behoefte aan.

Meetbare bijdrage aan groeidoelstellingen

Bang dat je het effect van een live evenement en persoonlijk contact moeilijk kan meten? Think again! Door alle ontwikkelingen zijn events tegenwoordig prima meetbaar en kun je de reis van je bezoekers goed in kaart brengen. Handig, zo weet je namelijk precies wat je event heeft opgeleverd. Op die manier draagt je event meetbaar bij aan je marketingdoelstellingen. Vooral als de belangrijkste doelstelling van je evenement is om omzet te realiseren. Uit een onderzoek van Sanoma en Validators blijkt dat 75 procent van de eventbezoekers een product koopt na persoonlijk contact en een experience rondom het product.

Contact

Neem contact op met Daniëlle

Wil jij sparren over de mogelijkheden voor een zakelijk event bij het NBC Congrescentrum? Neem contact op met Daniëlle.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Contact

Neem contact op met Daniëlle

Wil jij sparren over de mogelijkheden voor een zakelijk event bij het NBC Congrescentrum? Neem contact op met Daniëlle.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Laatste nieuws

We're back, but different! Het NBC opent op 1 maart 2024