Je smartphone gebruiken tijdens een meeting, mag dat wel?

Je kent het wel, je zit in een meeting en de helft van de aanwezigen is bezig met dat o zo belangrijke sms’je, WhatsAppje of die dringende e-mail. Maar kan dat eigenlijk wel tijdens een meeting? Dien je je telefoon op stil te zetten? Zodat je echt aandacht hebt voor datgene wat op dat moment de aandacht vraagt. Want wat iedereen ook mag zeggen: mensen kunnen niet multitasken. Echt niet. Meer dan de helft van de mensen ergert zich als anderen tijdens een meeting, lunch of borrel met hun smartphone in de weer zijn. Wat kan wel en wat niet?

3 maart 2015

smartphone gebruiken tijdens meeting

1.De voorzorgsmaatregel

Meeting? Zet je telefoon op stil of uit en stop hem in je zak of tas. Je voicemail functioneert prima als secretaresse en die e-mail wacht wel.

2.Aantekeningen maken

Gebruik je je telefoon om aantekeningen te maken? Meld het voorafgaand aan de meeting, om vervelende blikken te voorkomen.

3.Bedrijfsinfo bewaken

Telefoon of tablet van de zaak? Beveilig hem altijd met een pincode, zodat bij verlies of diefstal geen gevoelige bedrijfsinfo op straat komt te liggen.

4.Niet opnemen

Zit je in een meeting en gaat je telefoon? Nóóit opnemen en fluisteren ‘ik zit in gesprek, ik bel je zo terug’. Daar is niemand bij gebaat: je medevergaderaars niet en de beller ook niet. Wegdrukken en de voicemail het werk laten doen.

5.Hou het zakelijk

Heb je sms, mail- of chatverkeer met een zakelijk contact? Hou het dan ook zakelijk. Vermijd jargon of afkortingen als ‘BRB’ (‘be right back’). Dat jij een doorgewinterd internetter bent, wil niet zeggen dat je communicatiepartner dat ook is.

6.Geen gecompliceerde boodschap

Moeilijke boodschap? Blijf weg bij sms en chats als WhatsApp. Een gecompliceerde boodschap vereist tenminste een telefoongesprek en bij voorkeur zelfs een afspraak. Een e-mail kan eventueel ook, maar je persoonlijke stemgeluid kan een nare mededeling iets verzachten.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Welke techniek is inbegrepen in de zalen?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Melanie en het komt jouw kant op!

Melanie
Sales
Neem contact op