Interview met banqueting manager Melvin

Melvin van Riet begon achttien jaar geleden als parttimer bij het NBC Congrescentrum. Inmiddels ontfermt hij zich over alle 34 vergaderzalen die het NBC rijk is. Samen met zijn team voorziet hij de gasten dagelijks van de beste gastvrijheid. Wat Melvin al die jaren bij het NBC houdt? Dat lees je in het interview.

9 december 2019

Banqueting manager Melvin

Vertel Melvin, hoe ziet jouw loopbaan bij het NBC eruit?

Achttien jaar geleden begon ik aan mijn eerste werkdag op de banqueting. Ik moest toen heel ‘ouderwets’ 80 liter koffie in kannen zetten en voor 20 zalen cake snijden. Inmiddels ben ik van parttimer doorgegroeid naar banqueting manager en ben ik in die hoedanigheid verantwoordelijk voor alle 34 vergaderzalen. De tijd heeft dus niet stil gestaan. Niet in mijn loopbaan, maar zeker ook niet binnen het NBC. Zo hebben de kannen koffie en plakken cake plaatsgemaakt voor Nespresso koffiecorners en hospitality ruimtes die onder andere voorzien zijn van een yoghurtbar en biologische sappentap. Dat past veel meer bij de behoefte van onze gasten die op elk gewenst moment van de dag iets kunnen pakken.

Mijn loopbaan kent dus veel vernieuwingen en innovatie. Hier ligt de liefde tot innoveren van onze directeur Justin van Hooijdonk aan ten grondslag. De laatste voorbeelden hiervan zijn de nieuwste narrowcasting en digital signage én de ontwikkeling van losse diaprojectie naar led-schermen in onze vergaderzalen.

Een innovatie van dit jaar is de nieuwe digital signage en narrowcasting. Wat houdt dit precies in?

“Met de inzet van 20 nieuwe en duurzame 4K LED schermen, staat bij iedere verdieping, lift of trap een route aanduiding. Hierdoor spreekt het voor zich welke route de gasten moeten bewandelen naar de juiste ruimte. Door een integratie met ons reserveringssysteem worden hier de namen en logo’s van de opdrachtgever getoond. Bij exclusieve verhuur van onze locatie kun je als opdrachtgever er zelfs voor kiezen om de kleuren op deze schermen aan te passen naar de (evenementen)huisstijl of eigen content aan te leveren.

Daarnaast beschikt iedere vergaderruimte over een vernieuwd narrowcastingsysteem. Hier wordt overigens ook het logo van de opdrachtgever en de naam van de bijeenkomst op getoond. Zo is het extra duidelijk dat de gast bij de juiste ruimte is.”

Zaalverwijzing en narrowcasting NBC

En in de zalen 8 tot en met 14 is er ook wel iets veranderd toch?

“Ja-zeker, we beschikken in de zalen 8 tot en met 14 namelijk over de nieuwste technologie. Waar we voorheen diaprojectie hadden, is er in deze zalen ruimte gemaakt voor een 4K trioscherm. Deze LED schermen schermen zorgen niet alleen voor een betere zichtbaarheid, ook achterin de zaal, maar ze bieden daarnaast veel meer mogelijkheden. Op het middenscherm kan de presentatie van de spreker getoond worden. Links en rechts van dit scherm kan willekeurige content, zoals een eventlogo of de naam van de spreker getoond worden. Een bijkomend voordeel is dat wanneer de zalen 8 tot en met 12 als één grote ruimte worden ingezet, er door middel van één druk op de knop de content op alle schermen uit deze zalen kan worden aangepast. Zo kun je als opdrachtgever ervoor kiezen om op alle vijf de trioschermen hetzelfde te tonen, of juist content afwisselend van elkaar.”

congres ruimte huren

En Melvin, hoe zorg je er nou voor dat het de gasten aan niets ontbreekt als ze een bijeenkomst hebben bij het NBC?

“Ons team bestaat al ruim tien jaar uit dezelfde collega’s. Hierdoor voelen we elkaar goed aan. Door onze hechte samenwerking en korte lijnen kunnen we snel schakelen. Mocht er gedurende dag iets aan de hand zijn, dan kan de opdrachtgever ons direct bereiken via bijvoorbeeld WhatsApp. Dat iedere gast van de beste gastvrijheid wordt voorzien, blijft het leukste en meest uitdagende wat er is. Door onze flexibiliteit en ons DNA van een familiebedrijf, zorgen we voor het ultieme ‘thuiskomen’ gevoel voor de gast. Samen met mijn team doe ik er alles aan om optimale service te verlenen.”

Meer over het nieuw NBC

Lees meer nieuws

Gouden Giraffe Event Awards komt naar NBC

Gouden Giraffe Event Awards komt naar NBC

Nieuws vanuit het NBC 11 april 2024
Familiebedrijf NBC viert heropening na anderhalf jaar bouwen

Familiebedrijf NBC viert heropening na anderhalf jaar bouwen

Nieuws vanuit het NBC 11 maart 2024
Duurzame eventcatering? Het kan!

Duurzame eventcatering? Het kan!

Food & Beverages 20 september 2023

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Kim en het komt jouw kant op!

Kim
Sales
Neem contact op