In gesprek met Erik Arens, het creatieve brein achter ons 3D projectiedecor

Het creatieve brein achter het 3D projectiedecor, zo staat Erik Arens ook wel bekend bij het NBC. De mastermind die er samen met Hulskamp Audiovisueel en onze accountmanagers verantwoordelijk voor is dat opdrachtgevers hun gasten omver kunnen blazen. Wij voelden hem aan de tand over zijn werk en het technisch hoogstandje dat sinds september 2015 bij ons in de Event Hall staat. Als je Erik over het decor spreekt, kun je niet anders dan ontzettend nieuwsgierig worden…

8 januari 2016

Erik-arens-3d-projectiedecor

“Ik zorg voor het gespetter in de pan”

Erik heeft zich gespecialiseerd in uitzonderlijke en complexe projecten in de eventbranche. Dat gaat van het organiseren van een compleet event tot de wow-factor toevoegen aan een project. Het ‘gespetter in de pan’ zoals hij het noemt. Het 3D projectiedecor van het NBC, waar hij content voor produceert, is slechts 1 van de projecten van zijn bedrijf Mindsetting Creative. Zo was hij onder meer betrokken bij de Miljonair Fair en de Edisons.

Van tijdelijke projectie naar permanent 3D decor

Het begon allemaal zo’n 2 jaar geleden met een decor dat Erik speciaal voor een grote, sportieve opdrachtgever van het NBC ontwikkelde. Dit werd zo enthousiast ontvangen door de gasten én directeur Justin van Hooijdonk, dat er een permanent 3D projectiedecor werd gerealiseerd. “Doordat het NBC het decor nu op vaste basis in huis heeft, kan ik de mogelijkheden tot achter de komma uitpluizen. En die mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom is het ook belangrijk om ons te verdiepen in wat de opdrachtgever tijdens het event wil zeggen of uitstralen. Aan die boodschap geven wij een mooie creatieve draai. Dat is niet altijd even eenvoudig. Je moet het juiste gevoel vatten. Daarom plan ik regelmatig een 1-op-1 brainstormsessie met de opdrachtgever. Het mooie is dat het dan vaak nóg beter wordt dan dat we beiden hadden bedacht toen we elkaar aan de lijn hadden. Dat is toch fantastisch, dat je samen in een korte tijd tot iets moois komt.”

Het is de beleving die je gasten mee naar huis nemen.

Content is een belangrijk ingrediënt voor je evenement

“Soms is het lastig uit te leggen wat ik precies doe. Iedereen weet hoe een normaal projectiescherm eruitziet. Dat laat weinig aan de verbeelding over. Voor het 3D projectiedecor componeren we echt een show. Dat een projectiescherm geld kost, dat begrijpen we allemaal. Content, dat is niet altijd even tastbaar. Toch is het één van de belangrijkste ingrediënten van je evenement. Als ik je vraag hoe je bioscoopbezoek was, dan antwoord je ook niet met ‘Nou, het scherm was lekker groot, de stoelen zaten prettig en de airco deed zijn werk.’ Nee, het gaat je om de film die je gezien hebt. Zo werkt het ook met content op een evenement. Content is king. Dat geldt niet alleen online, maar ook tijdens je event. Het is de beleving die mensen mee naar huis nemen. Dat succes blijft niet onopgemerkt, want steeds meer opdrachtgevers kiezen voor het 3D projectiedecor. De ene opdrachtgever kiest voor een enkel decor in de eigen huisstijl, terwijl het andere evenement meerdere state-of-the-art, op maat gemaakte decors gebruikt.”

Het draait niet alleen om het spektakel

Het decor is iets wat mensen thuis vertellen of op social media delen.

“Het decor van 28 bij 7 meter gaat een stapje verder dan de standaard congresopstelling. Het gaat niet zozeer alleen maar om het indrukwekkende effect, maar ook om de statement die je ermee kunt maken als het decor aansluit op je evenement of de boodschap van de dag. Het onderstreept die boodschap en maakt indruk. Het is iets wat mensen thuis vertellen en op social media delen.”

Het decor maakt het af

“Het NBC is niet meer slechts een congres- en evenementenlocatie. Zij faciliteren in een totaalpakket. Niet alleen locatie, catering en techniek, maar een ook stuk creatieve invulling van je event dat je uit kunt uitbesteden. Een groot deel van de organisatie van het project kan – maar hoeft niet – bij het NBC liggen. Het NBC is een one-stop-shop. Profiteer daarvan als eventmanager. Maak gebruik van de mogelijkheid om op een prettige en veilige manier iets bijzonders neer te zetten. Als je op een andere manier zo uit wilt pakken met een spectaculair decor betaal je een veelvoud. Het is heel complex. Je moet altijd alert zijn, want het is geen gesneden koek. Daarom vind ik het ook zo fijn om met het NBC te werken. We draaien hele zware producties, soms wel 14 uur op een dag. Zoals iedere eventmanager weet, gaat niet altijd alles zoals je zou willen. Bij het NBC is en blijft iedereen altijd vrolijk en gedreven. Ik vind het een fijne plek om te werken en rond te lopen. Zo’n decor maakt het af. Er staat echt iets om trots op te zijn.”

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Kim en het komt jouw kant op!

Kim
Sales
Neem contact op