NBC opent op 1 maart 2024 haar deuren | Op woensdag 7 september 2022 is het NBC Congrescentrum getroffen door een grote brand. Daarom zijn wij genoodzaakt om tijdelijk onze deuren te sluiten. We werken achter de schermen hard aan een nieuw NBC. Inmiddels kunnen we het goede nieuws delen dat de bouw in volle gang is. Op 1 maart 2024 verwelkomen wij de eerste gasten op onze vernieuwde locatie!

We houden je graag regelmatig op de hoogte van onze ontwikkelingen. Wil je hiervan op de hoogte blijven en ben je nog niet aangemeld voor onze nieuwsbrief? Meld je dan hier aan.

Taal aanpassen: English

Heb je vragen? Of wil je direct een ruimte reserveren? Neem contact op met Elise.

Ga naar de contactpagina of bel Elise op 030 - 602 69 00

Het NBC is terug, maar dan net even anders

Op 7 september 2022 werd onze evenementenlocatie getroffen door een grote brand. Vanwege de rook- en waterschade is 90 procent van de locatie verloren gegaan. De brand en de gevolgen daarvan zijn vreselijk geweest, zowel voor onze opdrachtgevers als collega’s. Het zit alleen niet in ons DNA om bij de pakken neer te gaan zitten. En daarom zijn we vrij snel begonnen met het maken van nieuwe plannen. We’re back, but different!

Grootste projectiedecor van Nederland

Onze locatie kent zijn oorsprong in 1992. Destijds bestond het NBC slechts uit één hal, een restaurant en een paar zalen. Gedurende de jaren die volgden, hebben wij onze locatie steeds groter gebouwd met onder andere een tweede evenementenhal, 30 zalen, onze oranje toren en nieuwe hospitality ruimtes. Waar de meeste ruimtes voldeden aan onze wensen en die van onze opdrachtgevers, waren er onderdelen van onze locatie waar dit minder was. Denk hier bijvoorbeeld aan duurzaamheid, hoogte van ruimtes, looproutes, maar ook zeker de logistiek achter de schermen.

Toekomstbestendige evenementenlocatie

Wat dat betreft heeft de brand ons een unieke kans gegeven. We konden de beperkingen van onze locatie onder de loep nemen en beginnen met een schone lei. De keuze om een deel van onze locatie te slopen en zodoende een toekomstbestendige evenementenlocatie terug te bouwen, was dan ook snel gemaakt. Op onderstaande visual is te zien welk gedeelte van onze locatie gesloopt wordt. Onze voorgevel en het dak worden vervolgens gelijk getrokken met de linkervleugel. Hierdoor komt er 3.500 vierkante meter extra ruimte bij en een nieuwe verdieping met subzalen.

Nieuw NBC verbouwingsplan

Volledig vernieuwde locatie

Zulke rigoureuze plannen komen natuurlijk niet zomaar tot stand. We hebben hiervoor dan ook goed geluisterd naar de wensen van onze opdrachtgevers en gekeken naar onze eigen data uit het verleden. Waar ligt de behoefte van onze opdrachtgevers nu precies? Hoe moeten events er straks uit komen te zien? Hoe faciliteren wij events op een zo duurzaam mogelijke wijze? De antwoorden op al deze vragen en meer hebben geresulteerd in een volledig nieuw NBC.

Er gaat namelijk heel veel veranderen. We krijgen volledig nieuwe ruimtes, een compleet andere inrichting, de modernste techniek en een superduurzame locatie. We beschikken straks over het grootste projectiedecor van Nederland en al onze ruimtes zijn voorzien van een presentatiesetup waarmee je echt indruk maakt. We creëren meer mogelijkheden voor bijeenkomsten van circa 100 tot 500 gasten, maar ook voor grotere events tot 1.750 gasten plenair bieden we de ruimte. Kortom: onze locatie wordt echt helemaal vernieuwd.

Facts over het nieuwe NBC

NBC Creative Hub

Daarnaast lanceren wij onze Creative Hub: een op zichzelf staande locatie waar je met 100 tot 150 collega’s of relaties kunt samenkomen voor creatieve sessies in een inspirerende omgeving. De locatie bestaat uit een plenaire ruimte en acht verschillende subsessieruimtes in elk een eigen thema. Denk bijvoorbeeld aan een oud klaslokaal, een jungle room of een bioscoop. In de Creative Hub is er ruimte voor creatieve inspanning, maar zeker ook voor ontspanning. Zo is er een groot game-area, een gezellige bruine kroeg en beschikt de locatie over een eigen tuin. Alle ruimtes zijn voorzien van de nodige AV-middelen, maar ook van flip-overs en een brainstorm-kit. Je kunt hier direct aan de slag!

Dezelfde hospitality van een familiebedrijf

Er komt dus veel nieuws aan, maar natuurlijk blijven er ook zaken hetzelfde. In ons familiebedrijf creëren we namelijk met ons gedreven en betrokken team en ons full-service concept, unieke eventbelevingen. Dit doen wij al jaren en daar verandert niets aan! We willen altijd verwachtingen overtreffen en samen een succesvol evenement neerzetten. Door duurzaam te blijven innoveren en investeren in onze mensen, locaties, techniek en service, kunnen we iedere bijeenkomst bijzonder maken. We zijn dan ook hetzelfde familiebedrijf gebleven met hetzelfde team, dezelfde hospitality en de hoogste kwaliteit, maar ontvangen je straks op een vernieuwde locatie. We zeggen dan ook niet voor niets: ‘We’re back, but different!’.

Volledig open op 1 maart 2024

Dan het antwoord op de vraag waar veel opdrachtgevers benieuwd naar zijn: wanneer zijn we weer open? Op 1 maart 2024 verwelkomen wij de eerste gasten op onze vernieuwde locatie. Maar omdat bepaalde delen van de locatie al eerder gereed zijn, faciliteren wij in december 2023 kerst- en eindejaarsbijeenkomsten in ons feestelijke Winter Vibes concept. Onze NBC Creative Hub is te boeken vanaf 1 november 2023.

Contact

Vraag ons lookbook aan

Benieuwd hoe een bijeenkomst erin het vernieuwde NBC uit kan zien? Vraag ons NBC lookbook aan of neem contact op met Elise.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Contact

Vraag ons lookbook aan

Benieuwd hoe een bijeenkomst erin het vernieuwde NBC uit kan zien? Vraag ons NBC lookbook aan of neem contact op met Elise.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Laatste nieuws

We're back, but different! Het NBC opent op 1 maart 2024