Familiebedrijf NBC viert heropening na anderhalf jaar bouwen

Een evenementenlocatie vanaf de grond opbouwen na een grote brand en dat ook nog eens in anderhalf jaar tijd? Dat lijkt een onmogelijke opgave. Echter, niet voor een familiebedrijf waar gedrevenheid in het DNA zit. Aan het roer van dit bedrijf staat Justin van Hooijdonk. De ondernemende directeur-eigenaar werkte daags na de grote brand in september 2022 al samen met zijn team aan de nieuwe plannen. Een superduurzaam en geheel nieuw NBC Congrescentrum is hiervan het resultaat. Op vrijdag 1 maart ontving het NBC al haar eerste gasten en op 8 maart vond de feestelijke opening plaats.

11 maart 2024

Heropening NBC Congrescentrum

De evenementenlocatie in Nieuwegein faciliteert al sinds 1992 zakelijke evenementen in allerlei soorten en maten. Van een congres tot een groot bedrijfsfeest en van een kwartaalmeeting tot een awardshow. De dienstverlening blijft na de heropening onveranderd. Zo kunnen opdrachtgevers en gasten nog steeds rekenen op dezelfde gastvrijheid, maar dan in een compleet vernieuwde en duurzaam gebouwde locatie. Om de locatie future proof te maken, zijn er tijdens de bouw belangrijke keuzes gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Er is onder andere een duurzaam klimaatcontrolesysteem ontworpen waarmee 70 procent van de energiebehoefte bespaard wordt. Daarnaast is er gebouwd met duurzame materialen en is er veel materiaal circulair ingezet om zo de levensduur te verlengen. Momenteel zit het NBC zelfs in het GPR-certificeringstraject en scoren zij met hun duurzaamheidsambities en -keuzes een dikke 8!

3D-decor Event Hall

Innovatieve blik op de toekomst

Uiteraard is er op het gebied van innovatieve techniek eveneens uitgepakt. Zo zijn er bijvoorbeeld 2 event area’s met beide indrukwekkende projectiemogelijkheden. Van een 81 vierkante meter groot decor tot een 45 meter brede 3D-projectie. Ook de 22 verschillende subzalen zijn voorzien van een uitgebreide presentatie set-up en de hospitality area beschikt over grote LED-pilaren waarmee eventbranding een nieuwe betekenis krijgt. Er kan niet anders gezegd worden dan dat het team van het NBC keihard heeft gewerkt en een duidelijke blik op de toekomst heeft.

Opening NBC Congrescentrum

Na anderhalf jaar hard werken, was het dan eindelijk tijd voor de feestelijke opening. Vaste opdrachtgevers mochten als eerste de nieuwe locatie ervaren. En de officiële opening gebeurde natuurlijk door de familie zelf. Mevrouw van Hooijdonk knipte als oprichtster van het familiebedrijf samen met haar kleinkinderen het lintje door.

Officiele opening NBC Congrescentrum

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of dienstverlening? De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je in onze FAQ.

Beschikt het NBC over een buiten terrein?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Kan er rekening worden gehouden met dieetwensen of allergieën?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Informatie aanvragen

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Cindy. We helpen je graag verder!

Cindy
Sales
Informatie aanvragen