Doelstellingen behaald? Organiseer een personeelsfeest!

Hoe heb jij het afgelopen jaar beleefd? Was het een mooi jaar of hoop je dat 2018 een veel beter zakelijk jaar zal worden? Het nieuwe jaar is in ieder geval van start gegaan en dat is een perfect moment om even stil te staan bij de behaalde doelstellingen van het afgelopen jaar. Je hebt er ongetwijfeld hard voor gewerkt, veel voor gedaan (en waarschijnlijk ook gelaten) en nu ben je er. Dat mag gevierd worden! Hoe? Met een knallend personeelsfeest. We geven je drie redenen waarom het organiseren van een personeelsfeest een goede aftrap is van het nieuwe jaar.

18 januari 2018

personeelsfeest live optreden

Motiveren en creëren van goodwill

Gemotiveerde medewerkers staan voor een groter succes. Hoe je die gemotiveerde mensen krijgt? Door samen met hen stil te staan bij de behaalde doelstellingen. Je werknemers zetten dan meestal nét dat stapje extra om een succescultuur op te bouwen. Je versterkt hiermee de band tussen werknemer en de organisatie. Het ligt natuurlijk helemaal aan de grootte van je bedrijf, maar over het algemeen komen de werknemers niet vaak in contact met de directie en het bestuur. Een speech van de directie met de belangrijkste hoogtepunten en behaalde doelstellingen uit het afgelopen jaar, motiveert je medewerkers. Ben jij werkzaam in een wat kleinere organisatie? Dan is het personeelsfeest een uitgelezen kans om een informeel drankje te drinken met de directie en je medewerkers speciaal te laten voelen.

Teamspirit alom

Het is logisch dat je de meeste aansluiting vindt met de collega’s waar je het meest mee samenwerkt. Een personeelsfeest kan collega’s van verschillende afdelingen meer met elkaar in contact laten komen en met elkaar verbinden. Om dat te realiseren kun je een informeel programma volgen met ruimte voor teambuildingactiviteiten, waarin verschillende afdelingen samen activiteiten doen. Op deze manier worden dagelijkse patronen verbroken en leert men elkaar op een andere manier kennen. Een bedrijfsfeest kan dus de barrière tussen afdelingen verminderen. De samenwerking verloopt soepeler, je organisatie wordt er socialer van én je werkt ook nog eens een stuk efficiënter.

Gezelligheid kent geen tijd

Toch wel een van de leukste redenen voor het organiseren van een personeelsfeest is plezier. Het is belangrijk om even alles los te laten en te genieten van de gezelligheid om je heen. Een ontspannen sfeer met collega’s zorgt voor positieve en memorabele momenten en deze neem je weer mee de werkvloer op. Bedrijven waar medewerkers plezier hebben op het werk, voeren hun werkzaamheden beter uit en zijn gelukkiger. Het ziekteverzuim vermindert, de productiviteit stijgt en medewerkers veranderen in loyale werknemers die zelf actief op zoek gaan naar innovatie en groei.

Een personeelsfeest mag dan wel wat -tot veel- geld kosten, het komt je bedrijf zeker ten goede. De teamspirit verbetert en je hebt eens wat langer de tijd om met je collega’s te praten. Uiteraard wordt een bedrijfsfeest niet alleen georganiseerd om eens gezellig te kletsen met collega’s. De achterliggende gedachte is het wij-gevoel creëren. Na het feest kun je zo weer met hernieuwde kracht aan de slag.

Zoals je leest: een personeelsfeest versterkt en verbindt. Collega’s die elkaar waarderen, zich gewaardeerd voelen en het fijn hebben met elkaar in hun werkomgeving werken beter én efficiënter. Dit alles kan alleen maar zorgen voor mooie resultaten en een goede omzet.  

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Kim en het komt jouw kant op!

Kim
Sales
Neem contact op