Deze ontwikkelingen zullen we dit jaar zien

2016 is inmiddels alweer bijna 3 maanden oud – in de wereld van trends natuurlijk stokoud -, maar naar onze mening is het nooit te laat om kennis te delen. De virtual reality-bril, het wow-effect en technologische hoogstandjes: daar willen we toch allemaal meer over weten? Lees vooral verder als je benieuwd bent wat voor innoverende ontwikkelingen ons dit jaar staan te wachten. We geven je graag onze visie op de event-ontwikkelingen van 2016.

12 maart 2016

deze ontwikkelingen zullen we zien op events

Een nieuwe dimensie met virtual reality

Een ontwikkeling waar we allemaal met smart op zitten te wachten, is virtual reality. Gaat deze technologie dit jaar dan ein-de-lijk vorm krijgen? Een compleet andere wereld creëren die je in 360 graden kunt bekijken en beleven… Hoe gaaf is dat? Even een rondje in de achtbaan of een knuffelsessie met een leeuw tussen de sessies door: enthousiaste gasten gegarandeerd! Maar hoe gebruik je dit voor je event? Denk bijvoorbeeld aan een workshop waar de bezoeker kennis kan maken met de VR-bril en zich kan terugtrekken in een wereld die naadloos aansluit op jouw event. Of nog spectaculairder: het event live verfilmen in 360 graden. Laat zowel aan- als afwezigen op het moment zelf meegenieten door een VR-bril.

Smartphonecommunicatie: je komt er niet meer onderuit

Anno 2016 is de smartphone niet meer weg te denken uit onze dagelijkse bezigheden. Ook tijdens een event of congres grijpen gasten meerdere malen naar hun telefoon. Dit maakt het ’t ideale medium om meer interactie te creëren met je gasten. Hoe kun je hier tijdens je event nu zo effectief mogelijk op inspelen? Denk bijvoorbeeld aan een all-in-one event-app waarin de eventinformatie altijd up-to-date te bekijken is, zoals het programma en de sprekers van de dag. Of creëer meer interactie met een toepassing waarbij gasten live mogen stemmen, live kunnen netwerken en waarmee men bijzondere fotomomenten met elkaar kan delen.

Deel de juiste content op het juiste moment met beacons

Een fris fenomeen in de evenementenbranche is de beacon. Een klein zendertje dat door middel van Bluetooth kan communiceren met je mobiele telefoon. In de retail zijn ze al erg populair: heb je al eens voor een winkelruit staan staren en een berichtje ontvangen? Voilà: beacons. Steeds meer eventmanagers onderzoeken de mogelijkheden voor evenementen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Versturen van pushberichten bij binnenkomst van de locatie
  • Extra informatie delen over de leveranciers als je voor beursstands staat
  • Indoor navigatie middels locatiebepaling via beacons, zodat je gasten moeiteloos naar de volgende sessie kunnen navigeren
  • Gepersonaliseerde berichten op nabijgelegen televisieschermen, gericht op de interesses van de bezoeker
  • Analyseren van gedrag: wat zijn de looproutes? Welke cateringinvullingen zijn populair? Krijg heel eenvoudig inzicht in deze data met een heatmap

Wil je meer lezen over beacons? Lees dan ons artikel ‘Beacons op events: gebruik jij ze al?

Experience is het toverwoord in de evenementenwereld

De event experience heeft altijd al een leidende rol gespeeld bij succesvolle evenementen, maar in 2016 kun je er echt niet meer onderuit! Jij moet je bezoekers het wow-effect bezorgen.

Blaas je bezoekers omver tijdens jouw event met een persoonlijke touch of een technologisch hoogstandje. Geef net dat beetje extra. Denk aan levensgrote gepersonaliseerde projecties of het gebruik van licht. Ben je al bekend met ons 28 meter brede 3D projectiedecor? Dat is pas binnenkomen! Benieuwd hoe dit eruitziet? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor het toepassen van het 3D projectiedecor tijdens jouw event? Wij vertellen hier graag meer over.

Beleving gaat gepaard met geprikkelde zintuigen. Denk eens wat de heerlijke geur van versgebakken broodjes in een zaal of de geur van versgemalen koffie en het geluid van kloppende melkschuimapparaten bij binnenkomst voor je event doen. Je kunt de cappuccino al bijna proeven. Prikkel de zintuigen van je bezoeker. Laat ze voelen, proeven, ruiken: kortom, beleven!

Nooit meer gehannes met een nummertje dankzij de slimme garderobe

Het event zit erop: tijd om je jas op te halen. Je staat bij de garderobe maar je kunt je niet meer herinneren waar je 10 uur geleden het garderobekaartje hebt gestopt. Met ECLIPS (Rapid Coat Retrieval-system), gespot op eventgoodies.nl, hoef je nooit meer op te biechten dat je je garderobekaartje kwijt bent. ECLIPS is een slim en kleurrijk systeem dat voor een stuk meer snelheid en gemak zorgt in de garderobe. Bij het inleveren van je jas krijg je een onzichtbare stempel op je arm en aan je jas of tas komt het ECLIPS-apparaat te hangen. Wanneer je jouw jas of tas ophaalt, wordt jouw onzichtbare stempel gescand en licht jouw jas op. Handig, en al een klein feestje op zich!

Natuurlijk zijn er nog veel meer trends, ontwikkelingen en ideeën te bedenken om je event dit jaar naar een nóg hoger niveau te tillen. Heb jij nog goede toevoegingen op dit artikel of tips voor vakgenoten? Deel ze in een reactie hieronder.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Kim en het komt jouw kant op!

Kim
Sales
Neem contact op