Yes, ontmoetingen zonder anderhalve meter zijn weer mogelijk! Als je het ons vraagt is dit najaar de ideale tijd om samen te komen met je collega’s of relaties. Organiseer daarom jouw eindejaarsbijeenkomst bij het NBC Congrescentrum in winterse sferen! Meer weten? Neem contact met ons op!

Taal aanpassen: English

Heb je vragen? Of wil je direct een ruimte reserveren? Neem contact op met Arianna.

Ga naar de contactpagina of bel Arianna op 030 - 602 69 00

De kunst van het presenteren van food

Liefde gaat door de maag. Maar sta je wel eens stil bij hoe de lust om te eten en drinken wordt beïnvloed door de presentatie ervan? Zeg nou zelf, hoe aantrekkelijk is een haastig opgeschept prutje op een kapot bord vergeleken met een fraai opgediende schotel? Hoe prettig drinkt wijn uit een kartonnen beker in vergelijking met een kristallen glas? Niet alleen de kwaliteit en de bereidingswijze van eten en drinken zijn van belang, ook de presentatie telt. Aantrekkelijk gepresenteerd eten bevordert de eetlust en het eetplezier!
congrescentrum cateringaanbod

Kleuren en textuur

De Griekse filosoof Plato zei het al: “Schoonheid is zichtbaar geworden liefde.’’ Die wijsheid past in de missie van het NBC Congrescentrum: koken met liefde en dit zo fraai mogelijk, met zorg en aandacht gepresenteerd. Maar hoe doe je dat? Hierbij lichten wij een tipje van de sluier op. De kunst van het presenteren is een kwestie van zorgvuldig kiezen voor vormen, kleuren en texturen. Dit begint al met de aankleding van de tafel. Wij kiezen bewust voor linnengoed, servies en bestek in harmonieuze kleuren, zodat de aandacht niet van het eten wordt afgeleid.

De kunst van het presenteren zit ook in de balans tussen variatie en contrast. Dus geen versiering die overheerst of irriteert, maar ook geen doorsnee of saaie presentatie. Variaties met kleuren doen het altijd goed, bijvoorbeeld passend bij het seizoen. Natuurlijke materialen op tafel, zoals hout, riet, bloemen en kaarsen werken sfeerverhogend. Dit komt het comfortabel tafelen en daarmee ook de appetijt ten goede. De natuurlijke focus past volledig bij de groene filosofie van het NBC Congrescentrum (biologisch, puur en fairtrade).

Foodpresentatie en doseren

Presenteren is ook een kwestie van doseren. Porties die precies kloppen; niet teveel en niet te weinig. Uiteraard wordt alles zorgvuldig, en vooral zonder morsen op het bord gedecoreerd op aantrekkelijk servies in diverse soorten en maten. De temperatuur van het eten en het servies moet ook precies goed zijn. Vanzelfsprekend maken onze koks van ieder gerecht een kleurrijk feestje. Verse kruiden en (exotische) vruchten als finishing touch zal jouw bord veelvuldig sieren. Zo krijgen ook jouw ogen goed de kost!

Een greep uit onze culinaire presentaties vind je hier.

Contact

Neem contact op met Djuri

Heb je een vraag over het culinaire aanbod? Of wil je meer weten over food presentatie? Neem contact op met Djuri.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Contact

Neem contact op met Djuri

Heb je een vraag over het culinaire aanbod? Of wil je meer weten over food presentatie? Neem contact op met Djuri.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Laatste nieuws