De eventbudgetten voor 2022 zitten in de lift: wat mogen we verwachten? (deel 1)

Elk jaar is het een geprezen onderzoek onder B2B-marketeers: het Content Marketing Insights rapport. Het kennisplatform Content Marketing Institute analyseert hiermee grondig de staat van contentmarketing en de ontwikkelingen binnen deze markt en doelgroep. Waar geven marketeers hun budgetten aan uit? Welke kanalen zijn effectief? En bovenal: waar ligt de focus voor komend jaar? Het 54 pagina’s tellende rapport staat steevast vol waardevolle inzichten voor eenieder die zich bezighoudt met (content)marketing. De belangrijkste inzichten en de toepassing hiervan delen we graag met je in een tweedelige blogreeks!

9 november 2021

Eventbudgetten-2022-trends-

In dit eerste deel van deze blogreeks lichten we de belangrijkste resultaten van dit onderzoek uit. Zo lees je welke invloed deze hebben op zakelijke evenementen. Een tipje van de sluier: zowel live als virtuele events worden een alsmaar belangrijker onderdeel van de contentstrategie. In deel twee, welke binnenkort op onze website verschijnt, gaan we dieper in op de belangrijkste eventontwikkelingen in 2022. Zo ben jij helemaal klaargestoomd voor het komende evenementenjaar.

Onderzoek B2B events Content Marketing Institute

Bron: https://contentmarketinginstitute.com/2021/10/b2b-power-content-marketing-research/

Contentmarketing krijgt een groter stuk van de taart

Volgens het rapport besteden marketeers volgend jaar meer budget aan contentmarketing. Onder andere door de pandemie zijn veel B2B-bedrijven zich bewuster geworden van de kracht van content. Face-to-face ontmoetingen zijn natuurlijk lange tijd niet mogelijk geweest. Daardoor is er een nog grotere focus komen te liggen op contentmarketing, om zo de doelgroep warm te houden en verbonden te blijven. Niet gek dus dat 66 procent van de marketeers aangeeft dat de budgetten hiervoor hoger zullen worden. En één op de vijf respondenten verwacht dat de budgetten zelfs met 10 procent of meer zullen stijgen.

B2B onderzoek onder events CMI

Bron: https://contentmarketinginstitute.com/2021/10/b2b-power-content-marketing-research/

Komend jaar nog meer focus op video en events

Waar gaan die verhoogde budgetten dan naartoe? In welke onderdelen binnen contentmarketing wordt het meest geïnvesteerd in 2022? Ook dat heeft het Content Marketing Institute onderzocht. De twee grootste uitgaven worden verwacht in video en events (zowel online, fysiek als hybride). In de vorige editie van dit onderzoek gaf 48 procent van de respondenten nog aan dat zij zouden investeren in events, dit jaar is dat 61 procent. De eventbudgetten zitten dus in de lift en dat heeft twee belangrijke redenen:

  1. De shift naar virtuele events is voor veel B2B-bedrijven gewoonweg als heel succesvol ervaren;
  2. Nu er weer meer mogelijk is op het gebied van live samenkomen, staan veel marketeers te springen om weer iets fysieks te organiseren.

Onderzoek events zakelijk b2b budgetten

Bron: https://contentmarketinginstitute.com/2021/10/b2b-power-content-marketing-research/

Online events en webinars zijn zeer succesvol gebleken

Dat virtuele events het afgelopen jaar een gigantische opmars hebben gemaakt, is je natuurlijk niet ontgaan. Door het thuiswerken en het verbod op fysieke bijeenkomsten, moesten marketeers genoodzaakt naar online alternatieven switchen. En dat bleek ook nog eens heel succesvol te zijn. Veruit het grootste gedeelte (58 procent) van de B2B-marketeers geeft aan dat virtuele events en webinars het meest effectief waren in het behalen van hun doelstellingen. Dat maakt online evenementen meer dan een tijdelijke vervanger van live events. Het online aspect brengt namelijk veel nieuwe kansen met zich mee. Zo creëer je bijvoorbeeld een veel groter bereik en maak je tijd- en plaatsonafhankelijk samenkomen mogelijk.

Veruit het grootste gedeelte (58 procent) van de B2B-marketeers geeft aan dat virtuele events en webinars het meest effectief waren in het behalen van hun doelstellingen. Dat maakt online evenementen meer dan een tijdelijke vervanger van live events.

CMI onderzoek 2022 events

Bron: https://contentmarketinginstitute.com/2021/10/b2b-power-content-marketing-research/

Virtuele events zijn de afgelopen twaalf maanden dus the way to go geweest voor marketeers om successen te behalen met contentmarketing. Maar wat waren hun doelstellingen? Wat hebben zij bereikt? Het onderzoek toont aan dat contentmarketing in 80 procent van de gevallen wordt ingezet om brand awareness te realiseren. Gevolgd door 75 procent om vertrouwen bij de doelgroep op te bouwen en 70 procent om de doelgroep iets te leren. Allemaal lange termijn doelstellingen dus. Hieruit kunnen we concluderen dat marketeers events niet zien als een directe manier om omzet te realiseren of leads te generen, maar meer gericht zijn op de impact van hun merk of bedrijf op de lange termijn.

Research B2B events 2022

Bron: https://contentmarketinginstitute.com/2021/10/b2b-power-content-marketing-research/

Live overstijgt online en hybride varianten

De afgelopen twee jaar is het aantal live events logischerwijs in rap tempo gedaald. Waar eind 2019 nog 73 procent van de marketeers aangaf fysieke events te organiseren, is dit in juli 2021 slechts 19 procent. Zolang er echter – ondanks de maatregelen – weer meer mogelijk is, zijn eventorganisatoren en marketeers er als de kippen bij om wél weer iets ‘in het echt’ te organiseren. Dat zien we ook terug in het onderzoek van Content Marketing Institute. Maar liefst 52 procent van de marketeers verwacht dat er weer meer geïnvesteerd gaat worden in fysieke events. Met alle learnings die zijn opgedaan in het organiseren van virtuele evenementen, verwachten we daarom juist het beste van twee werelden te zien in 2022. Er zal gezocht worden naar de ultieme mix van online en live. En dat komt de event experience alleen maar ten goede!

In het volgende artikel delen we inzichten waarmee jij jouw eventstrategie 2022-proof kunt maken. Hou onze website in de gaten, want eind november zal het artikel verschijnen!

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Beschikt de locatie of ruimte over een inrichting?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
De eventbudgetten voor 2022 zitten in de lift: wat mogen we verwachten? (deel 1)
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Kim en het komt jouw kant op!

Kim
Sales
Neem contact op