NBC opent op 1 maart 2024 haar deuren | Op woensdag 7 september 2022 is het NBC Congrescentrum getroffen door een grote brand. Daarom zijn wij genoodzaakt om tijdelijk onze deuren te sluiten. We werken achter de schermen hard aan een nieuw NBC. Inmiddels kunnen we het goede nieuws delen dat de bouw in volle gang is. Op 1 maart 2024 verwelkomen wij de eerste gasten op onze vernieuwde locatie!

We houden je graag regelmatig op de hoogte van onze ontwikkelingen. Wil je hiervan op de hoogte blijven en ben je nog niet aangemeld voor onze nieuwsbrief? Meld je dan hier aan.

Taal aanpassen: English

Heb je vragen? Of wil je direct een ruimte reserveren? Neem contact op met Elise.

Ga naar de contactpagina of bel Elise op 030 - 602 69 00

De basisbeginselen van Zoom

Zoom is een online vergaderplatform waarmee je kunt vergaderen via beeld, geluid en chat. Zoom kent een gratis variant waarbij je al tot 40 minuten per meeting kunt vergaderen met maximaal 100 deelnemers per vergadering. Wanneer je langere vergaderingen wilt inplannen of documenten wilt opslaan in een Cloud, dien je een betaald account af te nemen bij Zoom. Hier hebben ze verschillende abonnementen voor. Daarnaast is Zoom geschikt om webinars uit te zenden. Hier hebben ze eveneens diverse abonnementen voor.

online meeting handleiding zoom

In dit artikel behandelen wij in ieder geval de basisbeginselen van Zoom waarmee je direct aan de slag kunt. Op de website van Zoom staan overigens nog veel meer support onderwerpen en antwoorden op veel gestelde vragen en problemen. Ook bieden ze op hun website verschillende gratis videotrainingen aan waarmee je gemakkelijk op weg geholpen wordt. Wil je meer weten over de verschillende abonnementen? Bekijk dan deze pagina. Let op: de support pagina’s zijn in het Engels.

Zoom gebruiken voor de eerste keer

Zoom heeft een superhandige handleiding samengesteld voor gebruikers die het platform voor de eerste keer gaan gebruiken. Ze behandelen onder andere hoe je jouw account kunt activeren en aanpassen, hoe je kunt inloggen in een webbrowser en hoe je het platform als applicatie kunt installeren op jouw computer. Verder behandelen ze ook hoe je een meeting start en hoe je deelnemers hiervoor kunt uitnodigen.

Zoom downloaden en installeren

Zoom is een online vergaderplatform dat op iedere computer te installeren is als applicatie. Hoe je dit doet, is te lezen op deze pagina. Op deze pagina wordt ook de chat behandeld en het inplannen van een meeting.

Video gebruiken en testen in Zoom

Je kunt deelnemen aan een vergadering met video, maar je zou jouw camera eventueel ook uit kunnen zetten. Op deze pagina kun je lezen hoe je jouw camera aan- of uitzet. Je kunt ook de achtergrond van de video wijzigen in een afbeelding of video.

Een vergadering plannen via Zoom

Je kunt op verschillende manieren een online Zoom meeting plannen. Op deze pagina is te lezen hoe je dit doet via de applicatie op je computer of via een webbrowser. Ook is het mogelijk om een koppeling te maken met je Outlook of Google agenda. Dit zijn echter wel plug-ins die voor een meerprijs aan te schaffen zijn.

Deelnemers uitnodigen voor een vergadering in Zoom

Tijdens het plannen van een vergadering kun je al deelnemers uitnodigen. Zij ontvangen dan automatisch een bericht over de online vergadering. Wil je tijdens de vergadering nog nieuwe deelnemers uitnodigen? Dat kan uiteraard ook. Op deze pagina lees je alles dat je moet weten over het uitnodigen van deelnemers.

Instellingen voor jezelf en deelnemers wijzigen

Via de Zoom applicatie op je computer of de mobiele app, kun je alle instellingen aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen wanneer Zoom opstart, of je video automatisch aanstaat wanneer een video begint, et cetera. Wanneer je wijzingen wilt doorvoeren in jouw instellingen en die van de deelnemers, dan kun je op deze pagina vinden waar je dit precies doet.

Deelnemen aan een vergadering

Wat je precies moet doen om deel te nemen aan een Zoom vergadering wordt op deze pagina uitgelegd. Zo is te lezen hoe je kunt deelnemen via de verschillende besturingssystemen, een webbrowser, een email, een chatgesprek of hoe je kunt inbellen. Ook kun je op deze pagina lezen hoe je kunt deelnemen aan een kanaal en een ruimte toevoegt.

Je scherm delen tijdens een vergadering

Tijdens een vergadering in Zoom kun je jouw scherm delen met de deelnemers. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een actielijst wilt bespreken of een PowerPoint presentatie wilt tonen. Hoe je dit doet, lees je op deze pagina.

Een vergadering opnemen

Het is mogelijk om de vergadering op te nemen en de bestanden hiervan veilig op de slaan in de Cloud. Vervolgens ben je in staat om deze opname te delen met anderen. Dit is allemaal wel afhankelijk van het soort abonnement. Let hier dus goed op!

Dempen van deelnemers’ audio en toestemming geven tot spreken

Wanneer je een grote vergadering organiseert of een presentatie geeft voor een groot aantal deelnemers, is het wenselijk dat de audio van de deelnemers uitstaat. Hoe je de audio dempt tijdens een meeting, is op deze pagina te lezen. Ook is hier te lezen hoe je bepaalde deelnemers wel toestemming geeft om te spreken.

Problemen met het geluid of microfoon oplossen

Je kunt in Zoom heel makkelijk de audio-instellingen beheren en jouw geluid en microfoon testen. Voor de verschillende besturingssystemen, zoals Mac of Windows, is hier een beschrijving van.

Een webinar via Zoom starten

Zoals eerder gezegd kun je via Zoom ook een webinar uitzenden tot wel 10.000 kijkers. Hier dien je wel een webinar abonnement voor te hebben. Afhankelijk van het gekozen abonnement, heb je verschillende mogelijkheden en deelnemersaantallen. Hoe je vervolgens te werk kunt gaan om een webinar te hosten en deelnemers uit te nodigen, kun je hier lezen.

Contact

Neem contact op met Lisa

Heb je vragen over het organiseren van een online vergadering? Neem contact op met Lisa.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Contact

Neem contact op met Lisa

Heb je vragen over het organiseren van een online vergadering? Neem contact op met Lisa.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Laatste nieuws

We're back, but different! Het NBC opent op 1 maart 2024