De basisbeginselen van Microsoft Teams

Microsoft Teams is een online vergaderplatform waarmee je kunt vergaderen via geluid en beeld, kunt chatten en documenten kunt opslaan in de Cloud. Microsoft Teams kent een gratis variant waarbij je al tot 45 minuten per meeting kunt vergaderen met maximaal 100 deelnemers per vergadering. Veel bedrijven hebben echter een Microsoft 365-abonnement waarvan Teams standaard onderdeel uitmaakt waardoor je zonder beperkingen met Teams kunt werken. Via Teams kun je overigens ook samenwerken met mensen van buiten je eigen organisatie. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je hieronder.

16 november 2020

Online vergadering Microsoft Teams

In dit artikel behandelen we de basisbeginselen waarmee je direct aan de slag kunt met Teams. Op de website van Microsoft staan daarnaast nog veel meer support onderwerpen en antwoorden op veel gestelde vragen en problemen. Ook bieden zij een gratis videotraining aan waarmee je gemakkelijk op weg wordt geholpen.

Chatten

Zoals gezegd kun je via Teams niet alleen bellen via geluid en beeld, maar ook chatten. Het is zeer eenvoudig om een nieuwe een-op-een chat of groepsgesprek te starten. Hoe je dit precies doet, lees je hier.

Een gesprek starten en doorverbinden

Er zijn verschillende manieren om met Teams een gesprek te starten. Daarnaast staat op deze hulp pagina beschreven wat je allemaal nog meer kunt doen met het gesprek. Zo kun je deze doorverbinden, in de wacht zetten of iemand aan het gesprek toevoegen. Ook beschikt Teams over een voicemail.

Video gebruiken in Teams

Je kunt deelnemen aan een vergadering met video, maar je zou jouw camera eventueel ook uit kunnen zetten. Op deze pagina kun je lezen hoe je jouw camera aan- of uitzet, hoe je de achtergrond van de video kunt wijzigen of een kader kunt wijzigen.

Een vergadering plannen via Teams

De agenda in Teams is verbonden aan jouw agenda in Outlook. Dit betekent dat vergaderingen die je in Teams plant, ook te zien zijn in Outlook en vice versa. Elke vergadering die je overigens via Teams plant, wordt automatisch omgezet in een online vergadering in Teams. Ook handig! Op deze pagina lees je hoe je een vergadering in kunt plannen via Teams. Plan je liever een vergadering in via Outlook, maar wil je wel dat deze vergadering automatisch online is? Kijk dan op deze pagina voor meer uitleg over het plannen van een vergadering in Teams via Outlook.

Deelnemers uitnodigen voor een vergadering in Teams

Tijdens het plannen van een vergadering kun je al deelnemers uitnodigen. Zij ontvangen dan automatisch een bericht over de online vergadering. Wil je tijdens de vergadering nog nieuwe deelnemers uitnodigen? Dat kan uiteraard ook. Op deze pagina lees je alles dat je moet weten over het uitnodigen van deelnemers.

Instellingen voor deelnemers wijzigen voor een vergadering

Wanneer je een vergadering plant in Teams kun je bepaalde instellingen over bijvoorbeeld het wachten in ‘de Lobby’ al instellen. Deze instellingen en andere kun je echter ook nog tijdens de vergadering aanpassen.

Deelnemen aan een vergadering

Wat je precies moet doen om deel te nemen aan een Teams vergadering wordt op deze pagina uitgelegd. Zo is te lezen hoe je kunt deelnemen via een koppeling, vanuit je agenda, een chatgesprek of hoe je kunt inbellen. Ook kun je op deze pagina lezen hoe je kunt deelnemen aan een kanaal en een ruimte toevoegt.

Je scherm delen tijdens een vergadering

Tijdens een vergadering in Teams kun je jouw scherm delen met de deelnemers. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een actielijst wilt bespreken of een PowerPoint presentatie wilt tonen. Hoe je dit doet, lees je op deze pagina.

Een vergadering opnemen

Het is mogelijk om de vergadering op te nemen en de bestanden hiervan veilig op de slaan in de Cloud. Vervolgens ben je in staat om deze opname te delen binnen jouw organisatie.

Audio machtigingen beheren voor deelnemers

Wanneer je een grote vergadering organiseert of een presentatie geeft voor een groot aantal deelnemers, is het wenselijk dat de audio van de deelnemers uitstaat. Hiervoor kun je wijzigingen aanbrengen in de audio machtigingen zodat iedere deelnemer bijvoorbeeld standaard gedempt is. Ook kun je bepaalde deelnemers toestemming geven om te spreken. Zo zorg je ervoor dat een grotere bijeenkomst via Teams goed verloopt.

Problemen met het geluid oplossen

Je kunt in Teams heel makkelijk de audio-instellingen beheren. Zowel voor een Windows computer als een Mac is hier een beschrijving van.

Gasten aan een team toevoegen

Je kunt via Teams dus standaard samenwerken met je collega’s. Gelukkig kun je ook mensen van buiten je organisatie uitnodigen om deel te nemen aan een vergadering of gesprek. Hoe je dit doet, lees je op de website van Microsoft. De enige voorwaarde hiervoor is dat de persoon die je uitnodigt al wel een Microsoft account heeft. Deze is gratis aan te maken.

Deelnemen aan een vergadering zonder Teams account

Zoals gezegd kun je ook deelnemen aan een meeting via Teams als je geen account hebt. Op deze pagina kun je lezen hoe je als gast kunt deelnemen.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Kim en het komt jouw kant op.

Kim
Sales
Neem contact op