NBC opent op 1 maart 2024 haar deuren | Op woensdag 7 september 2022 is het NBC Congrescentrum getroffen door een grote brand. Daarom zijn wij genoodzaakt om tijdelijk onze deuren te sluiten. We werken achter de schermen hard aan een nieuw NBC. Inmiddels kunnen we het goede nieuws delen dat de bouw in volle gang is. Op 1 maart 2024 verwelkomen wij de eerste gasten op onze vernieuwde locatie!

We houden je graag regelmatig op de hoogte van onze ontwikkelingen. Wil je hiervan op de hoogte blijven en ben je nog niet aangemeld voor onze nieuwsbrief? Meld je dan hier aan.

Taal aanpassen: English

Heb je vragen? Of wil je direct een ruimte reserveren? Neem contact op met Elise.

Ga naar de contactpagina of bel Elise op 030 - 602 69 00

De basisbeginselen van Google Meet

Google Meet is een videobeldienst voor mobiel en web waarmee je kunt chatten en beeldbellen. Google Meet kent een gratis variant voor mensen met een Google account waarmee je vergaderingen kunt hosten tot 60 minuten en maximaal 100 deelnemers. Google Meet is hiermee het zakelijke broertje van Google Hangouts waarmee je maar tot maximum 10 deelnemers online kunt samenkomen. Wanneer je in staat wilt zijn langere vergaderingen te hosten, dien je een betaald account af te sluiten. Met een Google Workspace Enterprise licentie zou je daarnaast in staat kunnen zijn een livestream uit te zenden tot wel 10.000 kijkers.

google meet

In dit artikel behandelen we de basisbeginselen waarmee je direct aan de slag kunt met Google Meet. Op de website van Google Meet staan daarnaast nog veel meer support onderwerpen en antwoorden op veel gestelde vragen en problemen. Ook bieden zij diverse gratis trainingen aan waarmee je gemakkelijk op weg wordt geholpen. Sommige hieronder besproken functionaliteiten zijn afhankelijk van de gekozen licentie. Bij een gratis account kun je bijvoorbeeld minder zaken instellen.

Chatten

Tijdens een vergadering in Google Meet kun je berichten versturen naar de gasten. Deze berichten zijn zichtbaar voor alle deelnemers.

Geluid en video instellen

Bij de instellingen kun je onder andere de kwaliteit van geluid en video wijzigen. Ook kun je eventueel een externe microfoon of camera aansluiten.

Een vergadering plannen en deelnemers uitnodigingen

Via de Google Agenda kun je gemakkelijk een videovergadering plannen en gasten hiervoor uitnodigen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je op deze pagina. Wil je tijdens de vergadering nog deelnemers uitnodigingen of misschien verwijderen? Dan kan dit uiteraard ook.

Deelnemen aan een vergadering

Wat je precies moet doen om deel te nemen aan een Google Meet vergadering wordt op deze pagina uitgelegd. Zo is te lezen hoe je kunt deelnemen via een koppeling, vanuit je Google agenda, je Gmail of hoe je kunt inbellen. Ook kun je op deze pagina lezen hoe je kunt deelnemen vanuit een andere vergaderruimte of een systeem van derden. Let wel: voordat iemand kan deelnemen aan een videovergadering moet die persoon beschikken over een Google Workspace of persoonlijk Google account

Je scherm delen tijdens een vergadering

Tijdens een vergadering in Google Meet kun je jouw scherm delen met de deelnemers. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een actielijst wilt bespreken of een presentatie wilt tonen. Hoe je dit doet, lees je op deze pagina.

Een vergadering opnemen

Het is mogelijk om de vergadering op te nemen en de bestanden hiervan veilig op de slaan in de Cloud. Vervolgens kun je deze opname delen met mensen binnen jouw organisatie. Deze service is echter niet beschikbaar voor alle licenties. Kijk hier dus goed naar!

Problemen met Google Meet oplossen

Voor de meest voorkomende problemen met beeld, geluid of beeldscherm heeft Google Meet een speciale pagina gemaakt. Op deze pagina worden verschillende oplossingen geboden voor diverse problemen.

Een videovergadering livestreamen

Met bepaalde Google Meet licenties is het mogelijk om een livestream te starten tot wel 10.000 kijkers. Het grote nadeel hieraan is echter wel dat de livestream alleen bekeken kan worden door mensen binnen jouw eigen organisatie. Meer informatie over hoe je dit kunt instellen en bij welke licentie dit kan, lees je op deze pagina.

Contact

Neem contact op met Yentl

Heb je vragen over het organiseren van een online vergadering? Neem contact op met Yentl.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Contact

Neem contact op met Yentl

Heb je vragen over het organiseren van een online vergadering? Neem contact op met Yentl.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Laatste nieuws

We're back, but different! Het NBC opent op 1 maart 2024