Het NBC Congrescentrum bouwt aan nieuwe ruimte – recht voor de entree

Op 1 juni opent congres- en evenementenlocatie NBC Congrescentrum de deuren van een nieuwe ruimte. Dat heeft het familiebedrijf uit Nieuwegein onlangs aangekondigd.

30 maart 2021

Open Air

UPDATE: Justin heeft je iets te vertellen over de ontwikkeling van deze ruimte. Bekijk de video

 

We kennen het NBC als innovatieve locatie die graag buiten de reeds gebaande paden opereert. Zo zijn eerder al middenin de coronacrisis meerdere ruimtes vernieuwd en is de complete locatie uitgerust met nieuwe livestreamfaciliteiten. Ook uit de recente aankondiging die het NBC deed komt de constante drang naar innovatie naar voren. ‘Open Air’, zoals de nieuwe ruimte gaat heten, wordt namelijk een volledig open ruimte buiten het congrescentrum.

In een video vertelt eigenaar Justin van Hooijdonk meer over de bouwplannen en waarom de keuze is gevallen op een openluchtzaal buiten het pand. Bekijk de video:

“Door de coronacrisis hebben veel bijeenkomsten het afgelopen jaar geen doorgang kunnen vinden.” aldus Van Hooijdonk. “Veel evenementen zijn verplaatst of vonden online plaats. De drang naar fysiek samenkomen is groter dan ooit. Daarom hebben wij het afgelopen jaar alles op alles gezet om veilig bijeenkomen mogelijk te maken. Daar grijpen we iedere kans voor aan. Zo zagen we in recente tests van de Fieldlabs evenementen dat ventilatie een zeer grote rol speelt in het tegengaan van aerosolen en dus verspreiding van het coronavirus tegengaat. Vanuit die gedachte zijn we op Open Air gekomen. Een openluchtzaal, midden op onze parkeerplaats.”

Open Air biedt ruimte tot 200 gasten (tot 48 gasten op anderhalve meter afstand) en is voorzien van een eigen foyer. Het glazen dak kan volledig worden geopend en ook aan de voorzijde is de zaal open. De gasten kijken uit op de XXL LED Wall op de oranje NBC-toren. Deze fungeert als presentatiescherm. Voor de LED Wall wordt een verhoogd podium gebouwd waarop de spreker kan plaatsnemen. Uiteraard is de ruimte voorzien van optimale geluidsinstallatie en akoestiek, zodat er minimale hinder is van langsrijdend verkeer.

De ruimte wordt volledig CO2-neutraal geproduceerd in Zweden en is bovendien modulair opgebouwd. Hierdoor is de producent drie keer sneller in staat om de zaal op te leveren en kunnen alle onderdelen eenvoudig vervangen en zelfs verplaatst worden. De ruimte is vanaf 1 juni gereed voor gebruik.

Bekijk een eerste impressie van Open Air hieronder:

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk even tussen onze veelgestelde vragen. Wellicht vind je hier een antwoord op jouw vraag.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Kim en het komt jouw kant op.

Kim
Sales
Neem contact op