Beacons op events: gebruik jij ze al?

We naderen het einde van het jaar. De verlanglijstjes worden weer opgesteld, de oliebollen uit het vet gehesen en de poedersuiker vliegt je om de oren. Zo tegen het einde van het jaar mogen we best al concluderen dat 2015 een gouden jaar is geweest op het gebied van technologie en innovatie. Zelfrijdende auto’s, de opkomst van virtual reality, in een handomdraai betalen met je smartphone en contactloos afrekenen: we zagen het dit jaar allemaal gebeuren. De evenementenbranche heeft ook niet stilgestaan. Er wordt steeds meer gefocust op analytische tools en uitgebreide event-apps, maar er is één ontwikkeling waar de hele evenementenwereld benieuwd naar is: de beacon.

18 december 2015

beacons-gebruik-jij-ze-al

Beacons zijn kleine apparaatjes die draadloos kunnen communiceren met smartphones binnen een radius van ongeveer 50 meter. Hierdoor kun je door middel van een ondersteunende applicatie de juiste informatie delen met je bezoekers, op het juiste moment. Ook kun je precies zien waar bezoekers zich bevinden. Je zou denken dat dit qua privacy niet helemaal pluis is, maar daar hebben een aantal knappe koppen zich al over gebogen. Bezoekers geven immers toestemming als zij de app downloaden. Wat betekent het gebruik van de beacon voor de beleving van de gasten? Hier volgen 4 manieren waarop beacons de event-experience volledig kunnen veranderen:

Persoonlijke pushberichten

Stuur bezoekers een pushbericht vanuit de event-app zodra zij zich in de buurt van een bepaalde beacon bevinden. Zo deel je precies op het juiste moment je content. Denk bijvoorbeeld aan een welkomstbericht bij binnenkomst, herinneringen voor workshops waarvoor de bezoeker zich heeft aangemeld of een aanbieding voor een gratis kop koffie.

Slim netwerken

Netwerken met andere professionals is voor velen één van de hoofdredenen om een event, beurs of congres te bezoeken. Integreer daarom een netwerkmogelijkheid in je event-app. Dankzij de beacons kunnen bezoekers, na in te loggen met hun LinkedIn-profiel, precies zien wie zich waar bevindt. Iemand gezien waarmee je ideeën en een bakje borrelnootjes wilt delen? Stap er direct op af.

Plattegrond 3.0

We zijn tegenwoordig zo gewend aan de luxe van een navigatiesysteem in de auto of op onze mobiele telefoon, dat kaartlezen een echte kunst is geworden. Gevolg is dat veel bezoekers van de statische plattegrond op de locatie of in de app niet veel wijzer worden. Maak de kaart interactief met indoor navigatie: dankzij de beacons navigeren je bezoekers probleemloos naar de volgende workshop, lezing of netwerkborrel.

Data, data en nog eens data

Zonder informatie en data valt er weinig te evalueren. Beacons verzamelen uiterst waardevolle informatie over je event. Analyseer bijvoorbeeld hoe druk het is bij verschillende beursstands. Hoe vaak krijg je achteraf wel niet te horen dat er te weinig bezoekers langs de stand kwamen? Door middel van een heatmap geven beacons real-time inzicht in het aantal bezoekers bij elke stand en hoeveel tijd zij er doorbrengen. Met beacons verzamel je zelfs waardevolle cijfers met betrekking tot de catering. Waar stonden de langste rijen en welke gerechten zijn het populairst? De beacon vertelt het je. Zo kun je direct inspelen op de keuzes die bezoekers maken en het menu aanpassen om voedselverspilling en beteuterde gezichten te voorkomen.

Het komende jaar gaan we nog veel van deze innovatieve apparaatjes vernemen en zullen steeds meer locaties en eventmanagers de voordelen van beacons in gaan zien. Schiphol, SAIL en TU Delft zijn al volledig overtuigd. Bij het NBC Congrescentrum zijn we ook druk bezig om de mogelijkheden van beacons voor onze locatie te onderzoeken. Het pittoreske Friese dorp Grou – nee, wij hadden er ook nog nooit van gehoord – heeft zelfs al volledige iBeacon-dekking. Wij kunnen nu natuurlijk niet achterblijven. Ben jij al overtuigd?

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Kim en het komt jouw kant op!

Kim
Sales
Neem contact op