Taal aanpassen: English

Heb je vragen? Of wil je direct een ruimte reserveren? Neem contact op met Elise.

Ga naar de contactpagina of bel Elise op 030 - 602 69 00

6 vragen aan: hospitality medewerker Rosanne

Gastvrijheid staat voorop bij het NBC. Dag in, dag uit zetten wij ons beste beentje voor om onze gasten en opdrachtgevers een optimale beleving te geven. Maar hoe ziet dit er in de praktijk uit? In onze blogserie ‘6 vragen aan…’ vragen we onze medewerkers wat het voor hen betekent om bij het NBC te werken. In dit interview vragen we hospitality medewerker Rosanne hoe haar werkdag eruitziet, wat haar energie geeft en hoe zij de sfeer op de werkvloer zou omschrijven.

Hospitality medewerker

Rosanne is sinds september 2019 werkzaam bij het NBC. Ze is begonnen met werken tijdens onze events en houdt zich inmiddels fulltime bezig met gasten een glimlach bezorgen als hospitality medewerker.

Even terug in de tijd. Wat heb je hiervoor gedaan?
“Toen ik van de middelbare school afkwam, wist ik nog niet welke kant ik op wilde gaan met mijn carrière. Zo ben ik op een gegeven moment een eventsopleiding begonnen in Utrecht. Deze opleiding leek mij erg fijn omdat deze best breed is. Je kunt er daarna allerlei richtingen mee op. Tijdens deze studie heb ik ervoor gekozen om een bijbaan te nemen in de horeca. Zo begon ik als allround medewerker bij La Place. Hier heb ik op verschillende afdelingen kunnen proeven van de horeca, van keuken en bediening tot kassa. Ik vond het zo leuk om gasten te bedienen dat ik nu al bijna drie jaar fulltime in de horeca en evenementenbranche werk. Dat had ik voorheen nooit voor ogen!”

Hoe ben je bij het NBC Congrescentrum terecht gekomen?
“Op Facebook kwam ik een advertentie van het NBC tegen dat zij op zoek waren naar versterking. Zodoende ben ik op de website van het NBC gaan kijken en kwam ik de functie eventmedewerker tegen. Ik heb gelijk op deze functie gereageerd. De functie sloot goed aan op mijn opleiding maar ik kreeg er bovenal een goed gevoel bij. Er werd gelijk gehandeld vanuit het NBC waardoor ik snel langs mocht komen en aangenomen werd. Het NBC is dan ook mijn allereerste vaste baan, waar ik elke dag met plezier naar toe ga!’’

Hoe ziet jouw werkdag eruit als hospitality medewerker?
“Toen ik net kwam werken bij het NBC begon ik als eventmedewerker in de evenementenhallen. Dat was voor korte duur, want al snel mocht ik op allerlei andere afdelingen werken. Bij de front-office, de banqueting en uiteindelijk de afdeling hospitality. De afwisseling die hierbij kwam kijken was perfect voor mij. Op een drukke dag kan het zo voorkomen dat je op meerdere afdelingen staat, wat dus lekker de variatie erin houdt. Zo sta ik de ene dag achter de bar tijdens een borrel en de andere dag zorg ik dat alle koffiebuffetten bijgevuld worden. Wat echt heel fijn is, is dat iedereen zijn eigen taak heeft, maar we elkaar altijd helpen waar nodig is. Geen één dag is hetzelfde bij het NBC en dat maakt het werken juist zo leuk!”

Welk aspect van jouw werk laat je hart sneller kloppen? En wat geeft je energie?
“Er komen regelmatig situaties voor waarbij we last minute, heel snel een aantal zaken moeten aanpassen. Dat vind ik altijd fijn werken en vooral fijn samenwerken. Hierin zie je namelijk dat alle collega’s klaarstaan voor elkaar en we echt als een team te werk gaan. Je wordt in zulke situaties soms in het diepe gegooid, maar daardoor word je juist scherp gehouden.

Ook vind ik het werken op een feestavond wel echt de leukste werkdagen. De sfeer die daar hangt is heel plezierig en relaxed. De gasten zijn blij en er heerst een fijne energie. En waar ik echt blij van word? Als je de dag daarna hoort dat een evenement helemaal goed is gegaan en we de opdrachtgevers en gasten blij hebben gemaakt. Dit is waar we het tenslotte allemaal voor doen!

Kun je de sfeer op de werkvloer in één woord beschrijven? En waarom?
‘’Gezelligheid. Bij het NBC werken wij met medewerkers van jong en oud, wat heel leerzaam en gezellig is. Het onderlinge contact met de collega’s zorgt ervoor dat je elke dag met plezier naar je werk gaat. Doordat het NBC een paar keer per jaar een bedrijfsfeest of -uitje organiseert, zie je je collega’s ook in een andere omgeving en setting. Dit zorgt wel echt voor teambuilding. Door deze activiteiten, zorgen we ervoor dat iedereen goed met elkaar kan omgaan en onze neuzen dezelfde kant op staan. Ik heb echt het gevoel dat iedereen, ondanks hard werken, ook echt met elkaar hard kan lachen.’’

Tot slot: wat is je leukste herinnering aan het NBC?
“Dat zijn er heel veel! Maar als ik er dan één moet kiezen, is mijn leukste herinnering toch echt het laatste bedrijfsfeest. Dat miste ik in coronatijd wel enorm, een bedrijfsfeest met alle collega’s. Hierdoor kom je ook in gesprek met collega’s van bijvoorbeeld kantoor waar je normaal niet veel contact mee hebt. Zo’n bedrijfsuitje zorgt voor een goede onderlinge band, wat de sfeer op de werkvloer ook bevorderd. Tenslotte zijn sommige collega’s ook vrienden geworden, wat het werken bij het NBC nog gezelliger en leuker maakt.’’

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan als hospitality medewerker bij het NBC Congrescentrum? Bekijk dan onze vacature voor hospitality medewerkers. 

Contact

Kom in contact met HR-manager Suzanne

Heb je een vraag over het werken bij het NBC? Stel deze dan vooral! Je kunt terecht bij onze HR-manager Suzanne

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Contact

Kom in contact met HR-manager Suzanne

Heb je een vraag over het werken bij het NBC? Stel deze dan vooral! Je kunt terecht bij onze HR-manager Suzanne

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Laatste nieuws

We're back, but different! Het NBC opent op 1 maart 2024