6 manieren om onze plug-and-play studio’s in te zetten

Het afgelopen jaar hebben veel eventorganisatoren de switch gemaakt naar een online evenement. Veel van hen zullen beamen dat dit een uitstekende manier is gebleken om de doelgroep te boeien en te verbinden. De toevoeging van online is dan ook niet meer weg te denken bij fysieke evenementen die straks weer gaan plaatsvinden. Dit zal een waardevolle aanvulling zijn op het programma. Daarom beschikken we bij het NBC Congrescentrum sinds begin 2021 over twee intieme studio’s.

14 december 2021

event studios van het nbc congrescentrum

In Studio Groen en Studio Goud kun je terecht om (onderdelen van) jouw evenement te livestreamen. Beide studio’s beschikken over een eigen regieset, drie dome camera’s, studioverlichting, full HD LED-scherm en afkijkmonitor. Zo zijn de studio’s dus echt plug-and-play. Handig, maar waarvoor kun je deze twee studio’s nu eigenlijk inzetten? En welke rol spelen beide ruimtes als live samenkomen straks weer de norm is? In deze blog lichten we zes toepassingen uit waaraan je kunt denken bij het gebruik van onze studio’s.

1. Organiseer een hoogwaardig webinar

Studio’s Groen en Goud zijn voorzien van de allernieuwste audiovisuele middelen. Dat maakt deze studio’s uitermate geschikt om een opzichzelfstaand webinar of kennissessie te organiseren. Of je nu één of meerdere sprekers tegelijk in beeld wilt brengen en of dit nu staand of zittend aan een tafel is. Je sprekers zien hun tekst op de afkijkmonitor en het full HD LED-scherm kan worden gebruikt voor een presentatie. Moderators kunnen plaatsnemen in de regieruimte of zelfs vanuit de andere studio zowel live als achteraf vragen beantwoorden.

De stream is te integreren in je favoriete webinarplatform, waardoor je de aanmeldingen, vragen en het kijkgedrag in eigen beheer houdt. Wij verzorgen de techniek en de stream, jij de presentatie!

2. Stuur een video-uitnodiging naar je gasten

Organiseer je een klantevent of personeelsbijeenkomst? Verras je gasten dan met een persoonlijke video-uitnodiging. Hoe leuk zou jij het vinden als jouw leidinggevende, directeur of je eigen accountmanager jou in videovorm uitnodigt? In onze studio’s kun je eenvoudig een videoboodschap opnemen, die je daarna zelf via e-mail of social media kunt verspreiden. Je gebruikt onze studio’s dan als opnamestudio in plaats van livestreamstudio. Het eindresultaat van de opnames ontvang je op een USB-stick zonder dat deze gelivestreamd worden.

3. Green Room programma tijdens je (live) evenement

Als je ooit The Voice of Holland hebt gezien, ben je ongetwijfeld bekend met de Red Room, vernoemd naar de sponsor van het programma. Dit is een backstageruimte waar de kandidaten buiten hun optredens om gezamenlijk wachten en geïnterviewd worden. Een leuk sociaal onderdeel van het programma: je leert de deelnemers kennen en hoort hun ervaringen. Ook tijdens je evenement is zo’n backstageprogramma heel interessant. Maak van onze Studio Groen bijvoorbeeld je eigen Green (of Red) Room. Gedurende het hele evenement ontvangt een host hier alle sprekers en belangrijke gasten. De host praat het programma aan elkaar en is de schakel tussen de sprekers en de (fysieke en online) gasten. Zo kunnen de gasten bijvoorbeeld extra vragen insturen voor de sprekers en kan er net even wat meer de diepte ingegaan worden na de gegeven presentatie.

Een Green Room programma is zowel interessant voor een online, hybride als offline evenement. Gasten die niet fysiek aanwezig zijn, kunnen het Green Room programma tussen de sessies door online volgen. Fysieke gasten kunnen juist tijdens de pauzes of sessies die zij niet willen volgen bij de Green Room aanhaken. Kortom: een waardevolle toevoeging op elke eventvorm!

Blog studio's

4. Exclusieve subsessies die alleen online te volgen zijn

Organiseer je een hybride evenement? Dan wil je zowel de fysieke als de online gasten een boeiend programma voorschotelen. Voor de gasten die live aanwezig zijn is dat natuurlijk niet lastig. Zij volgen de sessies in real life, worden voorzien van een hapje en een drankje en kunnen met elkaar de interactie aangaan. Digitaal dien je hier iets meer moeite voor te doen. Dan draait het vooral om de content.

Denk er daarom bijvoorbeeld eens aan om exclusieve expertsessies te hosten voor de online gasten. Zo voeg je extra waarde toe voor de mensen die niet fysiek aanwezig zijn. Je neemt niet simpelweg de bestaande sessies op, maar maakt echt een ander programma voor de online kijkers. Onze studio’s lenen zich hier uitstekend voor. Deze sessies kun je na afloop van het evenement ook nog eens on demand aanbieden. Bijvoorbeeld in ruil voor een e-mailadres of tegen betaling.

5. Nodig gasten uit in een talkshow of podcast

Van maatschappelijke discussies tot aan het laatste technologienieuws: talkshows en podcasts zijn hot! Het aantal gelanceerde shows stijgt in rap tempo en veel merken en bedrijven springen op deze trein. Ook voor jouw evenement kan een talkshow of podcast een interessante toevoeging zijn. Bijvoorbeeld tijdens de promotie van je event om extra buzz te creëren en je gasten kennis te laten maken met sprekers. Of juist na afloop om het event te evalueren en voort te borduren op de inhoud. Het is een leuk en informeel format om je gasten een connectie op te laten doen met jouw event, sprekers en je merk.

In onze studio’s neem je binnen een handomdraai jouw talkshow of podcast op. Of je deze nu wilt livestreamen tijdens je evenement of wilt opnemen voor een later moment. Vanuit verschillende hoeken worden de gasten in beeld gebracht en de audio wordt opgenomen met hoogwaardige zendermicrofoons. Zo kun jij direct aan de slag met het opnemen van je talkshow of podcast.

Bekijk hoe wij onlangs één van onze opdrachtgevers interviewden in onze studio’s:

6. Host een virtuele sportsessie of workshop

Na het volgen van een inhoudelijke sessie hebben je gasten over het algemeen meer moeite om de concentratie erbij te houden. Zeker wanneer zij het event volgen vanachter een computerscherm. Zorg daarom dat je het programma afwisselt met luchtige, interactieve elementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een energizer in de vorm van een challenge of sportsessie. Of host een workshop waarbij de kijkers echt zelf iets moeten maken of doen. Ook dit kan goed vanuit onze studio’s. Wil je bijvoorbeeld een podium, sportuitrusting of zelfs een keukenbuffet in de ruimte plaatsen? We denken graag met je mee om de studio’s in te richten zoals jij wilt.

Niet alleen voor de online deelnemers is zo’n energizer of workshop trouwens leuk: ook fysieke gasten kunnen meedoen. Zo kunnen we de stream uit de studio op het 3D of 4K projectiedecor tonen en kan de hele zaal actief meedoen.

Energizer sportsessie online studio

Uiteraard zijn er nog talloze andere toepassingen te bedenken om onze studio’s in te zetten voor jouw online, hybride of live evenement. Daarnaast kun je de studio’s ook inzetten voor een ALV, training of seminar. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? We vertellen je er met plezier alles over.

Nieuws en inspiratie

Meer inspiratie en tips

Gouden Giraffe Event Awards komt naar NBC

Gouden Giraffe Event Awards komt naar NBC

Nieuws vanuit het NBC 11 april 2024
Familiebedrijf NBC viert heropening na anderhalf jaar bouwen

Familiebedrijf NBC viert heropening na anderhalf jaar bouwen

Nieuws vanuit het NBC 11 maart 2024
Duurzame eventcatering? Het kan!

Duurzame eventcatering? Het kan!

Food & Beverages 20 september 2023

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Is er een plattegrond van de locatie?
Hoe is jullie bereikbaarheid?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Beschikt het NBC over een buiten terrein?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Melanie en het komt jouw kant op!

Melanie
Sales
Neem contact op