NBC opent op 1 maart 2024 haar deuren | Op woensdag 7 september 2022 is het NBC Congrescentrum getroffen door een grote brand. Daarom zijn wij genoodzaakt om tijdelijk onze deuren te sluiten. We werken achter de schermen hard aan een nieuw NBC. Inmiddels kunnen we het goede nieuws delen dat de bouw in volle gang is. Op 1 maart 2024 verwelkomen wij de eerste gasten op onze vernieuwde locatie!

We houden je graag regelmatig op de hoogte van onze ontwikkelingen. Wil je hiervan op de hoogte blijven en ben je nog niet aangemeld voor onze nieuwsbrief? Meld je dan hier aan.

Taal aanpassen: English

Heb je vragen? Of wil je direct een ruimte reserveren? Neem contact op met Elise.

Ga naar de contactpagina of bel Elise op 030 - 602 69 00

6 ideeën voor een out-of-the-box workshop op je event

Knikkebollende hoofden, oogleden die wel een stel lucifers zouden kunnen gebruiken en gapende monden: niet bepaald wat je wilt zien bij een workshop of event. Nieuwe dingen leren, kennis delen en onszelf blijven ontwikkelen, zijn voor je bezoekers de belangrijkste redenen om een congres, vakdag of workshop bij te wonen. Hoe zorg je er nou voor dat zo’n kennissessie écht effectief is en blijft hangen? Leren moet leuk en interactief zijn, zo steken je bezoekers er veel meer van op. We geven je 6 ideeën voor een out-of-the-box workshop of kennissessie.

Out-of-the-box workshop op je event

We pompen wel even een zaaltje op: subsessies in inflatable domes

Wanneer je een congres of ander kennisevenement organiseert, heb je vaak extra subzalen nodig voor de workshops. Die standaard zalen kennen we inmiddels wel. Organiseer je het congres bij het NBC of op een andere locatie met een grote zaal? Denk dan eens aan opblaasbare domes. Met deze opvallende opblaasruimtes creëer je eenvoudig afgeschermde subzalen in de beurs/congreshal. Een bijkomend voordeel: omdat deze opblaasbare zaaltjes in eerste instantie verrassen, vergeet niemand je subsessie of workshop meer.

Net zoals thuis: overleggen in een rijdende huiskamer

Een frisse, inspirerende omgeving haalt vaak het beste in mensen naar boven. Wil je jouw workshop eens helemaal anders vormgeven? Zet een aantal van deze rijdende huiskamers in. Gelukkig hoef je niet eens eerst op te ruimen voordat je de gasten ‘thuis’ ontvangt. Je trekt met deze huiskamers niet alleen de aandacht, ze bieden je ook de mogelijkheid om op een rustige manier de dialoog aan te gaan met je deelnemers. De unieke achtergrond en de gezellige setting in zo’n mobiele huiskamer zorgen voor leuke gesprekken en brengen rust op een druk event. De rijdende huiskamer is ook leuk om in te zetten op een beursstand.

Niet rond de tafel, maar een speelse opstelling in een amfitheater

Geen gladiatorengevecht of jachtpartij, maar minstens net zo spannend: jouw workshop in een totaal andere opstelling. Wil je een vernieuwende twist geven aan je workshop? Kies voor deze blikvanger. Niet zo indrukwekkend of groot als het Colosseum, maar wel heel effectief. Het amfitheater is een mobiele arena die overal op je congres of evenement te plaatsen is. Door de speelse, ronde opstelling creëer je veel interactie met de deelnemers en blijven zij sneller geboeid tijdens de workshop. Je kunt ‘m ook gebruiken voor extra zitmogelijkheden tijdens een drukke beurs.

Er even tussenuit: in gedachten op het strand

Wat is het thema van je subsessie of workshop? Door het thema terug te laten komen in de inrichting en stijl van de zaal, zorg je voor een leuke binnenkomer. De deelnemers zullen direct een stuk enthousiaster zijn en actiever meedenken en -doen. Geef je bijvoorbeeld een workshop met een zomers thema? Speel hier op in. Zo hebben wij een tijd geleden een van onze zalen volledig ingericht met strandstoelen, hopen zand en bijbehorende decoratie. Je had de verraste en vrolijke gezichten van de deelnemers moeten zien!

Niet zomaar een stoel: meubilair speelt belangrijke rol

De inrichting van de zaal en het meubilair hebben een grote invloed op de beleving van de deelnemers. Speel daar dus op in, door iets neer te zetten waar de deelnemers ‘warm’ van worden. Op eventgoodies.nl hebben wij bijvoorbeeld deze houten bankjes met een verwarmde zitting gespot. Maar wil je jouw gasten in dit digitale tijdperk echt blij maken? Kies dan voor oplaadmeubels: meubels waarin je je tablet, telefoon of laptop op kunt laden. Deze ‘spannende’ meubels gaan we ongetwijfeld vaker zien in 2018.

Catchbox: gooien, vangen, praten!

Een workshop of kennissessie voor een groter aantal personen: valt dit nog wel interactief te maken? Met de Catchbox zeker! De Catchbox is een innovatieve microfoon die je net zo makkelijk de zaal in smijt. Op deze manier kunnen de deelnemers eenvoudig vragen stellen en reageren op stellingen. Gooi de zachte kubusmicrofoon het publiek in, creëer meer interactie en ga verslapte aandacht tegen met een strategische worp.

Contact

Brainstormen met Mandy?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om workshops, kennissessies en trainingen een keer helemaal anders vorm te geven? Neem contact op met projectmanager Mandy.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Contact

Brainstormen met Mandy?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om workshops, kennissessies en trainingen een keer helemaal anders vorm te geven? Neem contact op met projectmanager Mandy.

Bel Stuur een bericht

Of bel op 030 - 602 69 00

Laatste nieuws

We're back, but different! Het NBC opent op 1 maart 2024