5 out of the box opstellingen voor jouw volgende evenement

Welke opstelling past het beste bij het evenement dat ik wil organiseren? Een vraag die vaak voorkomt bij eventorganisatoren. Zo kun je voor een vaak gekozen opstelling gaan, zoals de theater-, school-, of cabaretopstelling. Maar heb jij al eens gedacht aan een minder traditionele opstelling? Een opstelling die wellicht beter aansluit op het verhaal dat je wilt vertellen en die de betrokkenheid van jouw gasten verhoogt. Wij geven je in deze blog vijf out of the box opstellingen die je in overweging kunt nemen om jouw evenement nog meer te laten spreken!

17 juni 2022

Out of the box opstellingen

1.    Arenasetting

Speaking of out of the box denken: een opstelling die afkomstig is uit het tijdperk van de gladiatoren en zwaardvechters. Dan hebben we het natuurlijk over de arenasetting. Een ronde setting, waarmee je een aparte ruimte kunt creëren voor een speciale spreker of workshop. De opstelling zorgt voor een intieme setting omdat de spreker dicht bij de aanwezige gasten staat. Letterlijk in het middelpunt van de belangstelling, hetgeen zorgt voor een hogere interactie tussen spreker en deelnemers.

Arenasetting

2.    Route van hoogtepunten

Wil je voorafgaand aan het event jouw gasten direct meenemen in jouw boodschap? Dan is een route van hoogtepunten een tof idee! Met deze opstelling zorg je voor een creatieve storytelling op jouw evenement. Hang banners op, zet voorwerpen op presentatieblokken en gebruik kleurenverlichting voor meer sfeer. Laat de boodschap die je wilt vertellen zien door het letterlijk in de spotlights te zetten. Dit is zeker een unieke manier om je verhaal niet alleen in taal, maar in beeld en beleving over te brengen!

Route van hoogtepunten

3.  Projectie in het midden van de zaal

Levendigheid op het podium, niet stilstaan als spreker maar juist de gasten echt kunnen aanspreken door te veranderen naar een 360 graden beleving. Dat is het mooie van een rond podium met projectie in het midden van de zaal. Met een groot 360 graden projectiescherm in het midden zorg je voor creativiteit, afwisseling en creëer je flexibiliteit in zitplaatsen. Gasten kunnen elkaar aankijken en overal gebeurt er iets. Zo zorg je ervoor dat je gasten meer betrokken worden en aandachtig kunnen luisteren. Deze opstelling kan jouw plenaire sessie een stuk interactiever maken!

projectie in midden van zaal

4.    Ronde tafelopstelling

Wil je de interactie tussen kleinere groepjes medewerkers verhogen? Dan kan dit goed met een ronde tafelopstelling. Ronde tafels zijn namelijk ideaal voor grote diners of evenementen waar je jouw deelnemers in groepsverband kunt laten samenwerken. Je zorgt ervoor dat elke deelnemer de ander kan aankijken en iedereen naar elkaar kan luisteren. Zo is een opstelling met ronde tafels dé setting om je team gezamenlijk in gesprek te krijgen. Als jij je gasten wilt stimuleren om gesprekken te voeren en hen wilt verbinden met elkaar, dan is dit de opstelling die bij jouw volgende evenement past!

ronde tafelopstelling

5.   Festivalsetting

Een evenement in de zomer is een mooie gelegenheid om je medewerkers in de buitenlucht samen te laten komen in festivalsfeer. Met tenten en festivalversiering kun je een buitenruimte in zomerse sferen omtoveren. De decoratie zal direct zorgen voor een gezellige en energieke sfeer. En wat het mooiste is aan deze setting? Je mixt business met pleasure! Een plenaire sessie of workshop kun je namelijk goed gezamenlijk afsluiten onder het genot van een hapje en drankje. Wie wil dat nou niet?

festivalsetting

Er zijn veel creatieve mogelijkheden voor opstellingen. Afhankelijk van het soort evenement dat je organiseert, kun je een keuze maken in de plaatsing van jouw gasten. Wat de boodschap van het evenement ook is, een goede opstelling is van toegevoegde waarde om jouw gasten actief en betrokken te houden.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Is er een plattegrond van de locatie?
Wat als ik meer capaciteit nodig heb voor mijn bijeenkomst?
Beschikt het NBC over een buiten terrein?
Is het NBC te bereiken met het openbaar vervoer?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Kim en het komt jouw kant op!

Kim
Sales
Neem contact op