5 innovatieve opstellingen tijdens je congres

Wist je dat het type opstelling een bijdrage levert aan het overbrengen van je boodschap? De juiste opstelling en het juiste concept kunnen er namelijk voor zorgen dat jouw bezoekers meer focus hebben voor jouw verhaal. Een veel gekozen opstelling voor congressen is de theateropstelling. Waarom zou je het echter niet eens totaal anders aanpakken zodat je jouw bezoekers kunt verrassen en boeien?

27 juni 2018

5 innovatieve opstellingen congres

Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van innovatieve opstellingen tijdens een congres. Wij geven je vijf opstellingen die je in overweging kunt nemen om jouw congres te laten spreken. De eerste stap heb je met een innovatieve opstelling al binnen.

Amfitheater

Geen gladiatorengevecht of Italiaanse opera, maar minstens net zo spannend: jouw bijeenkomst in een amfitheater. Het amfitheater is een mobiele arena die overal op je congres of evenement te plaatsen is. Door de speelse, ronde opstelling creëer je veel interactie met de deelnemers en blijven zij beter geboeid. Het amfitheater is daarnaast ook goed in te zetten als subsessieruimte of als workshopruimte tijdens jouw congres.

Boxing ring

Deze opstelling kan verrassend goed uitpakken. Door de boxing ring in het midden van de ruimte te plaatsen, komen de stoelen er automatisch in een kring omheen. Hiermee zet je de spreker letterlijk centraal en hebben al je gasten zicht op de spreker. Heb je veel gasten en lopen de rijen met stoelen nog ver door naar achteren? Hang dan extra schermen op, zodat je spreker voor iedere gast herken- en zichtbaar is.

Concert stijl

De gemiddelde Nederlander zit acht uur op een dag en daarmee zijn wij de zitkampioenen van Europa. Een goede reden dus om tijdens jouw bijeenkomst gasten te laten staan. Natuurlijk moet je mensen niet dwingen om driekwartier lang al staand een sessie bij te wonen. Met een concert stijl kun je wel voor afwisseling zorgen en creëer je in het middenvak de staplekken en daar omheen de tribune waar mensen kunnen zitten. Zo is er voor ieder wat wils. De concert stijl maakt het daarnaast makkelijker om de plenaire sessie interactief te maken door bezoekers rond te laten lopen.

Fitness apparatuur

Uit onderzoek blijkt dat mensen die vaker fietsen doorgaans gelukkiger zijn. En wie wil nou niet alleen maar gelukkige mensen op de bijeenkomst? Zet in plaats van stoelen eens een aantal fitnessfietsen in de zaal neer. Geheid dat mensen tijdens de plenaire sessie op een zitfiets kruipen. Zo voelen je gasten zich niet alleen mentaal voldaan maar ook fysiek na het bijwonen van jouw congres. Dubbele winst dus!

Tuin

Wat dacht je van een sessie in de tuin? Vooral in de zomer is dit een mooie gelegenheid, maar ook in de winter hebben gasten de behoefte om naar buiten te gaan. Met grote tenten kunnen de meeste tuinen volledig overdekt worden. Het wisselvallige Nederlandse weer hoeft je dus niet in de weg te staan. Frisse lucht maakt de gasten energieker en helpt hen dus zeker gefocust te blijven tijdens een lange congres-dag. In de tuin hoef je niet eens een innovatieve opstelling neer te zetten; een sessie in de tuin is al innovatief genoeg!

Afhankelijk van het type bijeenkomst kies je ervoor om bepaald meubilair op een bepaalde manier in een ruimte te plaatsen. Denk bij je volgende opstelling eens aan deze vijf innovatieve opstellingen. Vooral voor communicatie dat slechts in één richting plaatsvindt, zijn deze innovatieve opstellingen van toegevoegde waarde om je gasten bij de les te houden.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Kim en het komt jouw kant op!

Kim
Sales
Neem contact op