5 foodtrends voor 2020

Waar het afgelopen jaar de focus voornamelijk lag op plantaardig eten en de beleving rondom food, zien we voor aankomend jaar een aantal nieuwe trends. Groenten staan in de hoofdrol en hoe erg we ook van snacken houden; we willen dit steeds meer op een gezonde manier. We zien ook dat sommige foodtrends van 2019 blijven doorzetten naar 2020. Zo worden we ons massaal nog meer bewust van voedselverspilling. Zowel bestaande als nieuwe food trends laten zich binnen de evenementenwereld zien.

21 oktober 2019

foodtrends

Bewuster eten: seizoensgebonden ingrediënten

We zijn ons als consument steeds meer bewust van de producten die we nuttigen. Zo willen we weten wat er allemaal in ons eten zit verwerkt en waar de ingrediënten en producten vandaan komen die we gebruiken. In de evenementenbranche is deze trend van bewust eten ook zichtbaar en daarin spelen seizoensgebonden producten een grote rol. Hoe wij hier als evenementenlocatie op inspelen? Wij hebben ons gerechtenaanbod opgedeeld in de vier seizoenen. Dit houdt in dat we onze gasten serveren wat er in dat jaargetijde groeit en bloeit.

Op deze manier de culinaire invulling samenstellen, is namelijk een stuk minder belastend voor het milieu. Zo vergt de productie van typische zomerproducten in de winter veel meer van het milieu, omdat het onder andere geïmporteerd moet worden.

Bewust eten: seizoensgebonden producten

Voedselverspilling blijft in de top

Al jarenlang overheerst de trend rondom voedselverspilling en de drang dit tegen te gaan. In 2019 zijn we in Nederland al een stuk vooruitgegaan op het gebied van voedselverspilling. Volgens Milieu Centraal gooiden we in 2018 gemiddeld 40 kilo aan food per persoon weg. In 2019 is dit aantal gezakt naar 34 kilo.

In de evenementenwereld blijft voedselverspilling een veelvoorkomend probleem. Vaak komt dit doordat eventorganisatoren te maken hebben met no shows. Daarom is het belangrijk om je als gast van een evenement tijdig af te melden als je toch niet aanwezig kunt zijn. Als eventlocatie proberen we onze opdrachtgevers daar in dit filmpje te laten zien wat er gebeurt wanneer gasten zich niet afmelden.

Gezond snacken

Voldoende en gezond eten heeft invloed op de gemoedstoestand van de mens en draagt zo bij aan meer productiviteit. Daarom zien we een trend van meerdere korte pauzemomenten per dag. Een aantal momenten van ontspanning zijn altijd welkom én belangrijk. Dit biedt gasten de gelegenheid om even de benen te strekken en zichzelf weer op te laden voor de rest van het evenement.

Tijdens deze pauzemomenten zijn een hapje en een drankje gewenst. Waar het eerst niet uitmaakte wat dit precies inhield, zien we in 2020 voornamelijk het gezond snacken. In plaats van een stukje chocolade zullen we eerder neigen naar ongezouten noten, snoeptomaatjes of zoute popcorn.

 

Groenten in de hoofdrol 

Waar vroeger de basis van een gerecht uit een ingrediënt als pasta, rijst of andere deegwaren bestond, zien we een wezenlijk verschil in het samenstellen van gerechten. Dit komt mede door de trend van koolhydraatarm eten. We proberen gezamenlijk minder koolhydraten te eten. Dit doen we onder andere door groenten een veel prominentere rol binnen een gerecht te geven. Ze gaan als het ware steeds meer de hoofdrol spelen.

 In the end wil iedereen een zo gezond mogelijk gerecht en waar kan die beter beginnen dan bij de basis van het gerecht. Ook in de evenementenbranche, en dan voornamelijk bij walking dinners, zien we dat bij gerechten er weinig koolhydraten te pas komen. Wat dacht je van gegrilde little gem met humus, limoen, feta en balsamico mayonaise?

Alcoholvrije cocktails

Alcoholvrije dranken

Door het vergroten en verbeteren van het aanbod van alcoholvrije wijnen en bieren, is de vraag naar deze producten het afgelopen jaar enorm gestegen. Steeds meer mensen laten niet alleen in januari de alcohol staan, maar kiezen steeds vaker in het jaar voor een alternatief. Dit komt mede doordat er in alcoholvrij bier minder calorieën zit dan in bier met alcohol.

Het aanbod aan alcoholvrij bier en wijn wordt groter en er ontstaan nieuwe drankjes die geen alcohol bevatten. De gasten kunnen nog steeds fancy meedrinken met de andere gasten, maar zijn een stuk bewuster bezig met de invloed van alcohol op het lichaam.

 

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Kim en het komt jouw kant op!

Kim
Sales
Neem contact op