4 training- en vergadertrends voor 2019

De training- en vergaderbranche is continu in beweging en we blijven steeds op zoek naar manieren om de deelnemers gefocust te houden. Wat ons volgend jaar te wachten staat op het gebied van vergaderingen en trainingen? Wij voorspellen je de volgende vier trends.

9 oktober 2018

Trends vergaderen en trainingen 2019

Meer staan, minder zitten

We worden ons steeds meer bewust van het feit dat zitten helemaal niet goed is voor onze gezondheid. Daardoor wint de trend van staand vergaderen of een training volgen terrein in 2019. Onderzoeksorganisatie TNO kwam trouwens afgelopen jaar tot de conclusie dat staand vergaderen er onder andere voor zorgt dat je sneller tot een beslissing komt. Dat lijkt ons een win-winsituatie.

Vind je het toch iets te veel van het goede om de deelnemers de hele vergadering te laten staan? Dan kun je er ook voor kiezen om voorin de zaal een kringopstelling te plaatsen en statafels achterin de zaal. Zo combineer je in één zaal meerdere sta- en zitmogelijkheden en kunnen de aanwezigen zelf kiezen waar ze ‘plaats’ willen nemen.

Een echte beleving: gamification

De beleving tijdens een vergadering en training gaat in het komende jaar meer centraal staan. En dat mag ook wel. Mensen worden steeds selectiever met hun tijd waardoor een bijeenkomst wel echt van toegevoegde waarde moet zijn. Hoe je ervoor kunt zorgen dat iedereen iets waardevols uit een bijeenkomst haalt én vooral de focus bewaart? Door het toevoegen van een spelelement. Met gamification voeg je speltechnieken of spelelementen toe aan een situatie die niets met een spel te maken heeft om zodoende menselijk gedrag positief te beïnvloeden. Je creëert zodoende een grotere betrokkenheid met de gasten en het verhoogt de concentratie.

Maak pauzes belangrijker

Een standaard training of vergaderdag bevat drie pauzes. Deze pauzes zijn vaak snel snel snel, met het idee “we moeten weer door, we hebben nog zoveel te bespreken”. Dit komt de concentratie van de gasten echter niet ten goede. Voldoende tijd nemen voor pauzes is daarom noodzakelijk en we zien dat deze trend in 2019 een belangrijke rol krijgt. Waarom? Omdat eten verbindt. In het nieuwe jaar gaan we in ieder geval van drie pauzes naar vijf pauzes. Start de dag met een kop koffie, gevolgd door een munt-bietensap en schotel de gasten een fruitshooter voor welke door een kok ter plekke wordt gemaakt. Hippe hapjes en sapjes zorgen daarnaast voor meer energie over de hele dag.

Verschillende opstellingen gedurende de dag

Een trend die we veel gaan terugzien in 2019 is het wisselen van opstellingen gedurende de dag. Dit helpt namelijk de geest fris te houden. Door in verschillende opstellingen te zitten naast andere aanwezigen, kom je sneller tot het nemen van beslissingen en blijven de gasten actief bij de les. Je kunt bijvoorbeeld starten in een cabaretopstelling waarbij de voorzitter of trainer aan het hoofd staat en voornamelijk aan het zenden is. Na een aantal uur kan de banquetingafdeling de opstelling veranderen naar bijvoorbeeld een kringopstelling waarbij de interactie en discussie tussen alle aanwezigen wordt bevordert.

Meer over het nieuw NBC

Lees meer nieuws

Gouden Giraffe Event Awards komt naar NBC

Gouden Giraffe Event Awards komt naar NBC

Nieuws vanuit het NBC 11 april 2024
Familiebedrijf NBC viert heropening na anderhalf jaar bouwen

Familiebedrijf NBC viert heropening na anderhalf jaar bouwen

Nieuws vanuit het NBC 11 maart 2024
Duurzame eventcatering? Het kan!

Duurzame eventcatering? Het kan!

Food & Beverages 20 september 2023

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Melanie en het komt jouw kant op!

Melanie
Sales
Neem contact op