4 foodtrends voor 2019

De culinaire wereld is altijd in beweging. De ene trend volgt de andere trend in hoog tempo op. Waar een aantal jaar geleden havermout en superfoods de dienst uitmaakten, merkten we afgelopen jaar dat de foodtrucks en poké bowls helemaal hot waren. Wat ons het komende jaar te wachten staat? Onze chef-kok Djuri van Raalte licht in deze blog vier foodtrends uit.

1 oktober 2018

foodtrends

Vegetarisch en plantaardig eten

Vegetarisch en plantaardig eten wint in 2019 nog meer terrein. Waar er in het verleden vaak maar één vegetarische optie op de kaart stond, zijn er tegenwoordig al aanzienlijk meer opties. Ook de keuze in volledig plantaardig eten neemt toe. De algehele tendens dat lekker eten vlees moet bevatten, wordt komend jaar nog meer losgelaten. Er wordt meer gezocht naar plantaardige alternatieven om het vlees te vervangen. Een bieterbal kan bijvoorbeeld net zo smaakvol zijn als een bitterbal.

Bieterbal

Food swap voor gezonder eten

De trend van de food swap, sluit naadloos aan op het plantaardig eten. Wat je je moet voorstellen bij food swap? Heel simpel: het omwisselen van een bepaald ingrediënt voor een ander. Denk hier bijvoorbeeld aan de pizza met een bodem van rode biet, spaghetti van courgette en rijst van bloemkool. Stuk voor stuk voorbeelden van eten waarbij het basisingrediënt is vervangen voor een ‘gezonder’ ingrediënt. Zo wordt het eten vezelrijker of wellicht lager in calorieën door het toevoegen van groenten en fruit als basis.

De beleving staat voorop

We merken dat de beleving rondom het eten alsmaar belangrijker wordt. Zo zie je in restaurants steeds vaker een open keuken en leggen koks soms de laatste hand aan het gerecht bij de gasten aan tafel. Ook in de evenementenbranche gaat de beleving een nog grotere rol spelen in 2019. Gasten willen zien hoe een gerecht is samengesteld en hoe het bereid wordt. Wijzelf willen ook graag de interactie met de gasten aangaan. Niets is leuker dan tijdens evenementen de laatste hand te leggen aan de gerechten terwijl de gasten erbij staan. Zo kun je direct inspelen op eventuele allergieën en/of dieetwensen, maar ook uitleg geven over het gerecht. Zo wordt een gerecht meer dan alleen het eten.

No waste trend tegen voedselverspilling

In 2018 stond de strijd tegen voedselverspilling al hoog in de trendlijstjes, maar ook in 2019 zet deze trend zich door. En maar goed ook. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat wereldwijd ongeveer een derde van de totale voedselproductie weggegooid wordt. In Nederland gooien wij per persoon zo’n 40 kilo voedsel per jaar weg, aldus de Milieu Centrale. Dat zijn hoeveelheden die zeker naar beneden kunnen.

Ons keukenteam hanteert al jaren een no waste policy waarmee wij zo min mogelijk voedsel proberen weg te gooien. Wij staan samen met onze opdrachtgevers voor de uitdaging om de inkoop van voedsel precies af te stemmen op de daadwerkelijke bezoekersaantallen. Het komt namelijk helaas nog te vaak voor dat bezoekers op de dag van het evenement toch niet komen. No shows staan voor evenementenlocaties gelijk aan onnodige voedselverspilling wat tegen gegaan kan worden door een makkelijke aan- en afmeldprocedure. Wij vinden het zonde om eten weg te gooien en maakten daarom onderstaande video.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Melanie en het komt jouw kant op!

Melanie
Sales
Neem contact op