4 creatieve openingen op je congres

Wanneer je een congres of evenement organiseert, wil je jouw gasten vanaf het begin van de dag boeien. Eén van de manieren waarop je dit kunt doen, is met een originele opening. Een pakkende opening zet namelijk meteen de juiste toon, trekt de aandacht van de gasten en geeft energie. Kies daarom voor een (creatieve) opening die past bij het doel van je congres en het concept ervan. Door het verhaal van je congres te vergroten tijdens de opening, weten je gasten direct wat ze kunnen verwachten. In deze blog geven we je vier voorbeelden om jouw congres op een creatieve manier af te trappen.

4 september 2018

4 creatieve openingen congres

Een inspirerend levensverhaal

De visie van mensen die iets heftigs hebben meegemaakt in hun leven is vaak een echte eye-opener en inspiratiebron voor anderen. Een levensverhaal gaat vaak over verandering. Neem als voorbeeld Joost Rigter, die op zijn 26e zijn zicht verloor. Met zijn inspirerende verhaal als opening van een congres zorgt hij voor geboeide gasten van begin tot eind. Nog zo een voorbeeld is Ferry Zandvliet, hij overleefde de aanslag in Bataclan Parijs. Met zijn lezing over hoe hij zijn boosheid los heeft gelaten en de controle weer over zijn leven heeft teruggevonden, geeft hij stof tot nadenken bij de gasten. Organiseer jij een congres voor medewerkers van één bedrijf, dan is het boosten van de teamspirit een belangrijke doelstelling op je congresdag. Met zo’n inspirerende openingskeynote zullen jouw medewerkers sneller met elkaar de interactie aangaan en evalueren hoe zij de spreker vonden. Jij wilt toch ook alles uit je medewerkers halen?

Verbind je gasten letterlijk met de wol act

We horen je denken, de wat-act? Met deze binnenkomer heb je gegarandeerd de aandacht van je gasten. De dagvoorzitter komt als eerste het podium op met een aantal bollen wol. Door het stellen van bepaalde vragen aan het publiek wordt de wol door de zaal heen gegooid. In 30 minuten creëer je een visueel en tastbaar “netwerk”. Deze opening past goed bij een groep individuen. Ze worden direct meegenomen in elkaars verhaal en onderling wordt er al contact gelegd. Meer informatie over de wol act vind je op moreballs.com.

Rijdende diskjockey: begin de dag met een dansje

Kun je de dag beter beginnen dan met je voeten van de vloer en een grote lach op je gezicht? Volgens ons niet. Met een rijdende diskjockey die zich vrij door de congreszaal begeeft, zorg jij voor een enthousiaste start van de dag. Om het helemaal af te maken, kun je de ruimte sfeervol inrichten met verschillende mobiele trucks waar de gasten ondertussen koffie, thee of zoete lekkernijen kunnen krijgen. Een swingende start van de dag werkt vaak het beste bij gasten die elkaar al kennen. Zo creëer je een unieke openingsmoment van je congresdag.

Creatief omgaan met beeld, licht en geluid

Iets spectaculairs en verrassends blijft mensen bij. Met licht, geluid en videoprojectie kun je echt iets in mensen losmaken en voor een wow-effect zorgen. Met een 3D of 4K decor “draag” je de boodschap van het congres en laat je het een leidende rol spelen. Laat het decor volledig branden naar eigen wens: in de huisstijl van je event of een state-of-the-art op maat gemaakt decor. De combinatie van beeld, licht en geluid geeft jouw congres letterlijk en figuurlijk de extra dimensie waardoor je event niet alleen goed start maar ook nog na afloop lang bijblijft. Als je echt een spectaculaire show weet te verzorgen, zullen de gasten hier ook nog eens foto’s en video’s van delen op social media. Twee vliegen in één klap.

Voor een écht knetterend effect zou je zelfs een vorm van koud vuurwerk aan de opening kunnen toevoegen. Je kunt een zogenoemde Sparkular laten bewegen op de maat van de muziek. Als dat geen creatieve opening is…

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Hoe is jullie bereikbaarheid?
Is er een plattegrond van de locatie?
Wat is de maximale capaciteit van het NBC?
Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Naar de FAQ

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Kim en het komt jouw kant op!

Kim
Sales
Neem contact op