Duurzame giveaways voor jouw event

Duurzaamheid is steeds vaker een doorslaggevende factor bij de keuze voor een locatie, producten of diensten. En dit geldt natuurlijk ook voor de giveaway die aan gasten wordt meegegeven tijdens een event. Het is dan ook hoog tijd om de traditionele giveaway, zoals de plastic pen, het opschrijfblokje of de sleutelhanger, opnieuw uit te vinden. In deze blog geven we jou een aantal ideeën voor duurzame giveaways waarmee je niet alleen het milieu een handje helpt, maar ook de herinnering aan jouw event levend houdt.

16 juli 2024

Herbruikbare waterflesjes

Kleurige bloembommetjes

Wil je de gasten een kleurrijke giveaway meegeven wat tegelijkertijd iets goeds doet voor de natuur? Dan zijn de bloembommetjes van Blossombs perfect! Met de bloembommetjes kun je de gasten namelijk iets meegeven dat lang na het evenement groeit en bloeit. Het is niet alleen een mooi en kleurrijk aandenken, maar het stimuleert daarnaast de biodiversiteit. De bloembommetjes van Blossombs kunnen overigens voorzien worden van een persoonlijke boodschap én worden duurzaam verpakt door sociale werkplaatsen in Nederland.

Blossombs

Gepersonaliseerde herbruikbare waterfles

Waterflessen gemaakt van duurzame materialen, zoals roestvrijstaal of gerecycled plastic zijn de perfecte vervangers van wegwerpflessen. Door de herbruikbare fles te personaliseren met de naam van de gast of het logo van het evenement, worden ze een praktisch en langdurig aandenken dat de gasten ook daadwerkelijk zullen gebruiken. Wist je trouwens dat gasten bij ons op locatie hun eigen herbruikbare fles kunnen vullen bij één van de vele watertaps? Zo zorgen we er samen voor dat er minder plastic flesjes gebruikt worden!

Digitale downloads

Met een digitale download als giveaway kun je iets waardevols weggeven, zonder dat het een fysieke impact op het milieu heeft. Denk bijvoorbeeld aan een e-book of een online cursus die aansluit op het onderwerp van het event of subsessie. Een digitale download is daarnaast de perfecte plek om een spreker of sponsor nog verder uit te lichten. Met de informatieve en educatieve waarde van deze duurzame giveaways kun je de gasten echt iets extra’s geven. Bovendien kan een download makkelijk gepersonaliseerd worden.

Workshops en ervaringen

Bied gasten de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een workshop of ervaring die tijdens of juist na het evenement plaatsvindt. Deze ‘live’ giveaway voegt net zoals de digitale download waarde toe voor de gasten én is een perfecte manier om sprekers of sponsoren extra onder de aandacht te brengen.

Interactieve workshop

Draagtassen van gerecycled materiaal

Stevige draagtassen gemaakt van gerecycled materiaal helpen om het gebruik van plastic tassen terug te dringen. Gasten kunnen er tijdens het event al gebruik van maken en kunnen de tas later gebruiken voor de boodschappen of als sporttas. Uiteraard zijn dit soort draagtassen te personaliseren met het logo van jouw event waardoor het een langdurig aandenken wordt.

Milieuvriendelijke notitieboekjes en pennen

Wil je jouw gasten toch graag een pen en notitieblokje cadeau doen tijdens het event? Dan zijn hier natuurlijk ook milieuvriendelijke alternatieven voor. Denk bijvoorbeeld aan notitieboekjes van gerecycled papier en pennen gemaakt van biologisch afbreekbare materialen. Ook bestaan er uitwisbare notitieboekjes, zoals bijvoorbeeld de Bambook. Deze boekjes worden niet alleen op duurzame wijze gemaakt, maar voor elke verkochte Bambook planten zij samen met Eden Projects een boom in Madagaskar. Met deze giveaway ga je dus niet alleen papierverspilling tegen!

Nog meer ideeën?

Ben je voor jouw event opzoek naar een duurzame giveaway, maar kom je er niet helemaal uit? We denken graag met je mee! Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de giveaway aansluit bij de waarden van jouw evenement en de interesses van de gasten.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of dienstverlening? De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je in onze FAQ.

Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Hoe zijn jullie maatschappelijk betrokken?
Beschikt het NBC over een buiten terrein?
Hoe is jullie bereikbaarheid?
Naar de FAQ

Informatie aanvragen

Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Kim. We helpen je graag verder!

Kim
Sales
Informatie aanvragen