Vergeet niet te feesten: vier je successen
Hoe vier jij succes? Maak je een vreugdedansje, beloon je jezelf met een gebakje of gaat de kurk van de champagnefles? Het kan je niet ontgaan zijn: ‘Work hard, play hard’ is anno nu een van de populairste levensmotto’s. Dat is niet voor niets. Succes bereik je niet zomaar. Vaak heb je er met je team hard voor moeten werken. Successen moeten dan ook altijd gevierd worden. In de waan van de dag vergeten we dat nogal eens. We geven je drie redenen waarom het zo belangrijk is om successen te vieren, maar eigenlijk zou één al genoeg moeten zijn.
‘Positive mind, positive result’
Het vieren van successen zorgt voor een positieve vibe en versterkt het teamgevoel. Door trots te zijn op wat je hebt bereikt, maakt je lichaam een (geluks)stofje aan. Het stofje zorgt ervoor dat je energielevel stijgt. Dit draagt weer bij aan het verbeteren van het bedrijfsresultaat. Mag je een complimentje ontvangen? Dan krijg je direct meer zelfvertrouwen en lef om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Vergeet successen dus niet te vieren, maar vergeet ook niet om je collega’s te vertellen hoe blij je met ze bent.
Foutje? Goed zo!
Het vieren van successen biedt opening tot evaluatie. Leer vooral ook van de dingen die niet zo succesvol waren. Een van ’s werelds succesvolste ondernemers, Steve Jobs, stond kort stil bij zijn successen, maar nam de tijd om te leren van zijn fouten. In 2005 gaf hij er zelfs een hele speech over op Stanford University. Door te focussen op wat er goed gaat en wat er beter kan, formuleer je leerpunten en ontwikkel en verbeter je je team.
Een nieuw begin
Het vieren van een succes geeft niet alleen een belangrijk einde aan, maar ook de start van een nieuw begin. Ga je bijvoorbeeld werken met een nieuw systeem of bereik je een nieuwe fase binnen een project? Door stil te staan bij een mijlpaal ontstaan automatisch nieuwe ideeën over vervolgtrajecten. Vieren is dus belangrijk om de voortgang te behouden: je team gaat verbonden en met een frisse blik een succesvolle toekomst tegemoet.
Wordt het een high five of een groot feest?
Vier zowel groots als klein. Heb je een bijzonder succes te vieren? Pak het dan ook groots aan. Denk eens aan een feest op een externe locatie. Je zorgen worden volledig uit handen genomen en collega’s voelen zich extra gewaardeerd. Feesten in een andere omgeving wordt gezien als een uitje en kan leiden tot een betere band met collega’s. Toch liever een kleiner feest organiseren op je eigen locatie, maar je gasten wel culinaire verrassingen voorschotelen? In beide gevallen biedt het NBC uitkomst. Niet alleen bij ons in huis serveren wij onze gasten heerlijke gerechten, ook op locatie zijn wij de ideale partner. Laat ons de volledige catering uit handen nemen, je handen heb je immers al vol aan de organisatie. Wij regelen het transport, de materialen en alle benodigdheden om het feest tot een succes te maken.
Meer over het nieuw NBC
Lees meer nieuws
Gouden Giraffe Event Awards komt naar NBC
Op 29 mei krijg je een unieke kans. Een middag vol inspiratie, de allerbeste voorbeelden en kennis van de beste marketing en communicatie evenementen van Nederland. NBC Congrescentrum is die dag de locatie waar de Gouden Giraffe Event Awards plaatsvinden. Naast een ongekende netwerkmogelijkheid en de show zelf, is er overdag Learn from the Best, waar je live de tientallen jurypitches kunt bezoeken.
Familiebedrijf NBC viert heropening na anderhalf jaar bouwen
Een evenementenlocatie vanaf de grond opbouwen na een grote brand en dat ook nog eens in anderhalf jaar tijd? Dat lijkt een onmogelijke opgave. Echter, niet voor een familiebedrijf waar gedrevenheid in het DNA zit. Aan het roer van dit bedrijf staat Justin van Hooijdonk. De ondernemende directeur-eigenaar werkte daags na de grote brand in september 2022 al samen met zijn team aan de nieuwe plannen. Een superduurzaam en geheel nieuw NBC Congrescentrum is hiervan het resultaat. Op vrijdag 1 maart ontving het NBC al haar eerste gasten en op 8 maart vond de feestelijke opening plaats.
Duurzame eventcatering? Het kan!
Bij de opening van onze locatie hoort een vernieuwde culinaire invulling én een nieuwe chef-kok! In dit artikel stellen we je graag voor aan Robbert van Dijk. We vroegen hem naar zijn plannen en de duurzaamheidsambities die hij heeft voor eten en drinken op events. Die gaan namelijk verder dan alleen 'minder vlees' aanbieden.
Bekijk de vernieuwde ruimtes
Ruimtes
Veelgestelde vragen
Heb je een vraag over onze locatie of over onze dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.
Contact
Wil je meer informatie ontvangen over het vernieuwde NBC? Neem dan contact op met Melanie en het komt jouw kant op!