Over het NBC Congrescentrum

Het NBC Congrescentrum is een familiebedrijf en wij werken volgens de lijfspreuk ‘be nice, be social and have fun’. We staan voor onze gasten klaar, werken als een team samen om hen de beste dag te bezorgen en hebben plezier in ons werk. Het team is binnen ons bedrijf gewoon superbelangrijk en daarom zijn wij dan ook altijd op zoek naar de juiste mensen.

We willen namelijk doorgroeien en nog beter worden. We willen nog meer mooie evenementen verzorgen, gasten blij maken en opdrachtgevers positief verrassen. Daarom zijn we op zoek naar talent. Groeiparels, so to speak. Mensen die met ons mee willen groeien en die actief willen bijdragen aan deze groei.

Kun jij je helemaal vinden in onze bedrijfsfilosofie, herken jij jezelf in onderstaande eigenschappen en zie je een leuk profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Als jij de juiste persoon bent voor een functie, groeien we graag samen met jou verder.

Eigenschappen die je moet hebben

Gastvrij en flexibel

Gastvrijheid zit in je DNA en je hebt een open en flexibele instelling.

Teamwork

Je werkt goed in teamverband, maar je kunt ook prima je eigen boontjes doppen.

Communicatie

Je bent niet op je mondje gevallen en bent in staat gasten en collega's op een duidelijke wijze te woord te staan.

Gezelligheid

Last but not least: je houdt van een geintje op z'n tijd en bent gezellig in de omgang.

NBC'ers aan het woord

"De sfeer bij het NBC is gewoon top. Ik kan echt zeggen dat mijn collega's ook mijn vrienden zijn geworden."

- Yentl ● meeting medewerker ● in dienst sinds 2017

NBC'ers aan het woord

"Het leukste aan mijn werk vind ik de interactie met gasten, het samenwerken met leuke collega's en de veelzijdigheid. Echt geen één dag is hetzelfde. Een ander pluspunt aan werken bij het NBC is overigens de werktijden. Deze zijn veel gunstiger dan de reguliere horeca."

- Erjon ● zelfstandig werkend kok ● in dienst sinds 2012

NBC'ers aan het woord

"Als vijftienjarig jochie ben ik begonnen met werken bij het NBC in de spoelkeuken. Nu meer dan twintig jaar later werk ik er nog steeds met veel plezier als eventmanager. Ik ben als het waar met het NBC opgegroeid en doorgegroeid. Het blijft gewoon leuk om hier te werken!"

- Richard ● eventmanager ● in dienst sinds 1999

NBC'ers aan het woord

"Geen dag is hetzelfde hier en het is heel fijn om de gasten blij te maken. Na de werkdag is er trouwens altijd nog wel iemand waarmee je een sluitje kunt drinken in de NBC kroeg."

- Melvin ● banquetingmedewerker ● in dienst sinds 2001

Facts over het NBC

Gasten en bijeenkomsten

In 2018 hebben we ruim 310.000 gasten mogen ontvangen tijdens 3.019 verschillende bijeenkomsten in alle soorten en maten.

Medewerkers

De jongste medewerker bij het NBC is 15 jaar en de oudste medewerker is maar liefst 80 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 21 en 27 jaar.

Lunch of diner

Als je bij het NBC werkt, verzorgen wij één maaltijd per dag. Afhankelijk van je dienst kun je lunchen in de kantine of kookt de keuken een avondmaaltijd.

NBC kroeg

We hebben een eigen NBC kroeg waar we na werktijd een sluitje kunnen drinken met elkaar. Op vrijdagmiddag is dit ook met lekkere borrelhapjes.

Afdeling banqueting

Op de afdeling banqueting kun je zowel parttime als fulltime aan de slag. Het is de afdeling die verantwoordelijk is voor onze vergaderzalen. Als banquetingmedewerker is het jouw taak om alle zalen klaar te zetten voor de gasten en ben je gastheer- of gastvrouw tijdens bijeenkomsten. Je komt te werken in een team van zeven collega’s onder leiding van onze banquetingmanager Melvin.

De belangrijkste taken zijn:

 • Mise-en-place verzorgen van zalen en ontvangstruimtes
 • Gasten assisteren waar nodig is
 • Op- en afbouw van zalen
Banqueting vacatures

Afdeling events

Wanneer je werkzaam bent op de afdeling event kan het zijn dat je de ene dag verantwoordelijk bent voor de op- en afbouw van onze evenementenhallen. De volgende dag zou het dan weer kunnen dat je de gasten van een groot congres voorziet van eten en drinken als bedieningsmedewerker. Een veelzijdige afdeling dus waar geen dag hetzelfde is. Je kunt op de afdeling fulltime aan de slag, maar we hebben ook veel flexibele bijbanen bij events.

De belangrijkste taken zijn:

 • Je zorgt ervoor dat het gasten aan niets ontbreekt tijdens evenementen
 • Hallen netjes en schoon houden
 • Op- en afbouw van de hallen
Vacatures events

Afdeling front-office

De afdeling front-office is verantwoordelijk voor het ontvangst van alle gasten en opdrachtgevers en dat begint bij het NBC al buiten en gaat binnen in de entree verder. Als je in dit team werkt, ben je het eerste aanspreekpunt voor de gasten en opdrachtgevers en verwijs je iedereen door naar de juiste zaal.

De belangrijkste taken zijn:

 • Je bent het visitekaartje van het NBC
 • Je zorgt voor een hartelijk ontvangst en verwijst iedereen naar de juiste ruimte
 • Je ondersteunt opdrachtgevers en gasten bij de registratie en garderobe
Vacatures front-office

Afdeling bediening & hospitality

De ontvangstruimten, zoals het Business Restaurant, Winebar The Y en de Lobby zijn binnen het NBC belangrijke ontmoetingsplekken voor opdrachtgevers en gasten. Het is voor velen de eerste kennismaking met het NBC, maar men kan er ook terecht voor een zakelijke lunch, borrel of feestavond. Je kunt zowel fulltime als parttime aan de slag.

De belangrijkste taken zijn:

 • Ontvangstruimtes netjes houden
 • Je zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt
 • Ontbijt, lunch, borrel of diner serveren
Vacatures bediening & hospitality

Het team van het NBC staat klaar voor de opdrachtgevers. Letterlijk...

Het team

Het NBC team

Bekijk hier alvast wie je toekomstige collega's worden. Wellicht zie je jouw eigen gezicht hier straks ook wel tussen staan!

Bekijk het team

Rosanne

Events

Pascal

Hospitality

Mandy

Projectmanagement

Meer informatie en open sollicitatie

Wil je graag meer informatie ontvangen over het werken bij het NBC Congrescentrum of een van de banen? Neem dan contact op met onze HR-manager Suzanne. Je kunt haar bereiken via hrm@nbccongrescentrum.nl of 030 – 602 69 00.

We hebben naast (bij)banen op bovenstaande afdelingen natuurlijk nog meer banen. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld aan de slag in de keuken, sales, marketing, technische dienst of housekeeping. Kijk op onze vacaturepagina voor al onze banen of stuur een open sollicitatie via onderstaande knop.

Open sollicitatie