Een compleet nieuwe manier om ook online de volledige beleving te creëren

Gewoonweg streamen van een evenement is vaak niet voldoende om online deelnemers écht te enthousiasmeren. Uit die gedachte is Virtual Live ontstaan. Virtual Live biedt een totaal nieuwe manier om plaatsonafhankelijk een event bij te wonen. En door de toevoeging van augmented reality of mixed reality ook echt met de volledige beleving. Online deelnemers kijken niet alleen naar een stream, maar er wordt echt een virtuele show gecreëerd. Puur voor de mensen thuis.

Benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet? Bekijk onderstaande video.

Bekijk de video over de mogelijkheden van Virtual Live

Virtuele elementen zorgen voor een extra dimensie

Bij een online of hybride evenement wordt het evenement gestreamd naar een online omgeving. Met Virtual Live gaan we nog een paar stappen verder. Zo wordt er als het ware een virtuele ‘laag’ over de livestream heen gelegd. Dit gebeurt in de vorm van augmented reality of mixed reality. Een kort onderscheid tussen deze twee:

  • Bij augmented reality worden er echte, bestaande elementen in de livestream geplaatst. Denk aan een presentatie of video (live of vooraf opgenomen);
  • Bij mixed reality worden hier bovenop ook virtueel gecreëerde, drie-dimensionale elementen aan toegevoegd. Bijvoorbeeld een compleet andere 3D wereld. Dit wordt in een virtueel spectrum geplaatst.

Door de toevoeging van deze extra ‘realiteit’ is het mogelijk om virtuele elementen in de stream te tonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
Logo’s die invliegen;

  • Titels die getoond worden op het podium;
  • Een presentatiescherm dat invalt;
  • Geanimeerde sponsorlogo’s;
  • Bumper met teksten of sponsoren op het podium;
  • Geanimeerde elementen als pop-up;
  • Videobellen met sprekers of externe gasten.

Bekijk de pakketten in onze factsheet

Wil je de techniek van Virtual Live inzetten voor jouw evenement? We hebben de mogelijkheden ingedeeld in vier verschillende pakketten. Belangrijk om te benoemen is dat deze technologie eigenlijk altijd maatwerk omvat. Het is dus niet eenvoudig om Virtual Live in kant-en-klare pakketten aan te bieden. De samengestelde pakketten geven een goede indicatie van de kosten, maar afhankelijk van de wensen kunnen deze afwijken van de genoemde prijs.

Bij de pakketten A, B en C kunnen er gasten aanwezig zijn in de zaal (hybride) en wordt er een livestream uitgezonden met toevoeging van augmented reality of mixed reality. Bij pakket D – het meest uitgebreide pakket – is er geen publiek aanwezig en zijn alle opnames volledig in mixed reality.

In onze factsheet lees je wat je mag verwachten binnen elk pakket en welke kosten erbij komen kijken.

Bekijk de factsheet

Virtual Live facts

Met Virtual Live zorg je gegarandeerd voor een visueel spektakel.

Maximale beleving voor thuisblijvers

Voorkom dat je boodschap niet goed overkomt bij de mensen thuis, door een virtuele show te creëren van je livestream.

Zowel hybride als online mogelijk

Binnen onze Virtual Live pakketten zijn er mogelijkheden om het evenement hybride of volledig online vorm te geven.

Extra laag met augmented reality

Er wordt een extra 'laag' over de livestream heen gelegd, waardoor er middels augmented reality virtuele elementen worden toegevoegd.

Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Virtual Live voor jouw volgende evenement? Onze account- of projectmanagers vertellen je er graag alles over. Maak een afspraak via de agenda hieronder: