Een totaal andere zomer dan we hadden verwacht, maar wel één vol ontwikkelingen

Hoewel veel mensen waarschijnlijk terugkijken op de vreemdste zomer ooit, bij het NBC blijven we graag positief vooruit kijken. Ja, we zijn hard getroffen door het coronavirus. Ja, er zijn veel evenementen en bijeenkomsten geannuleerd. De toekomst voor de vergader- en evenementenbranche is nog steeds onzeker. Maar bij de pakken neer gaan zitten? Dat kennen we niet. Sterker nog, de afgelopen maanden hebben we juist benut om ons klaar te stomen voor de toekomst.

Er is de afgelopen zomer veel gebeurd binnen het NBC. Onze dienstverlening is volledig coronaproof gemaakt, er heeft een grote verbouwing plaatsgevonden en we hebben veel nieuwe technische mogelijkheden gecreëerd. Op deze pagina lees je al onze ontwikkelingen en belangrijkste updates van afgelopen zomer nog eens terug. Wil je deze ontwikkelingen liever in het echt zien? Plan dan een afspraak met ons in.

Lees meer over:

  1. De NBC Garanties voor een veilige bijeenkomst
  2. Verbouwing van onze entree en ontvangstruimtes
  3. We presenteren je: The Lounge by Nespresso
  4. Nieuw: livestream mogelijkheden in onze zalen
  5. Ons eerste hybride evenement op anderhalve meter
  6. Complete beursopstelling in de Event Hall om aan te tonen dat het kan


We zijn direct gaan nadenken over coronaproof bijeenkomsten

Bij de opleving van het coronavirus in Nederland afgelopen maart, hebben we direct met een projectteam (digitaal) de koppen bij elkaar gestoken om na te denken over de toekomst. Welke maatregelen en protocollen zijn er nodig? Hoe kunnen we de anderhalve meter afstand op onze locatie waarborgen? Wat doen we in welk scenario? Met welke capaciteit kunnen we onze ruimtes inrichten? Hier zijn onze ‘NBC Garanties’ uit voortgekomen; 16 maatregelen en aanpassingen tijdens je bijeenkomst waarmee we garanderen dat deze voor alle gasten veilig verloopt.

Lees alle garanties
"Met onze NBC Garanties garanderen we dat de bijeenkomst voor alle gasten veilig verloopt."


Verbouwing van de entree en ontvangstruimtes

Zoals gezegd: bij de pakken neerzitten kennen wij niet. Daarom hebben we in de periode van de intelligente lockdown onze entree en lobby volledig verbouwd. Deze verbouwing stond al gepland, maar hebben we naar voren geschoven. De gehele benedenverdieping ziet er inmiddels totaal anders uit. Maar niet alleen qua look & feel zijn er ingrijpende veranderingen doorgevoerd, we hebben ook aanpassingen gedaan om aan te sluiten op de hygiënemaatregelen en anderhalve meter afstand.

  • Er ligt een nieuwe natuurstenen vloer in de entree en al het stuc- en schilderwerk is vernieuwd. Zo zijn veel wanden nu voorzien van driedimensionaal stucwerk;
  • De toiletgroepen op de begane grond zijn helemaal vernieuwd. De toiletten zijn onder andere voorzien van het nieuwste waterbesparende spoelsysteem en kranen. Daarnaast zijn alle toiletten, kranen en zeepdispensers voorzien van sensoren zodat er niets meer hoeft te worden aangeraakt;
  • De lobby is compleet verbouwd. Een nieuwe vloer, spiegelplafond, vaste zitmogelijkheden en nieuwe koffiecorners en bars. De vaste zitgroep heeft standaard anderhalve meter afstand tussen de tafels. Het resultaat zie je zo dadelijk terug!
  • De backstageruimte van de Event Hall is vergroot met 600 m². Deze ruimte geeft ons meer vrijheid bij de voorbereiding en afbouw van evenementen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld voorafgaand aan een evenement meer goederen voor standhouders ontvangen.

Van Lobby naar sfeervolle Lounge. De verbouwing in vogelvlucht.


We presenteren je... The Lounge by Nespresso™

De kers op de taart van de verbouwing? Onze compleet nieuwe ontvangstruimte: The Lounge by Nespresso™. The Lounge by Nespresso™ biedt de perfecte ruimte voor ontspanning tijdens zakelijke bijeenkomsten. Een ontvangst, pauzemoment of zakelijke borrel: het is mogelijk in The Lounge. Onze nieuwste ruimte is in de zomer van 2020 geheel verbouwd tot een sfeervolle lounge met vaste zitmogelijkheid. The Lounge biedt ruimte voor bijeenkomsten tot wel 250 gasten, maar is daarnaast zeer geschikt voor kleinere gezelschappen. De ruimte is voorzien van verschillende Nespresso corners en een vaste bar waar vanuit ons hospitality team de food & beverages zal serveren.

Krijg hieronder een impressie van The Lounge:


Nieuw: vaste livestream mogelijkheden in onze zalen

Videomeetings en online samenwerken zijn anno 2020 de normaalste zaak van de wereld. Dus hebben we samen met onze AV-partner AVEX de mogelijkheid gecreëerd om plaatsonafhankelijk samen te komen. Door middel van vaste livestream mogelijkheden in onze zalen, kunnen deelnemers die niet aanwezig kunnen zijn toch participeren in de bijeenkomst.

In onze zalen 8, 10, 11, 12 en 14 zijn er Sony camera’s geïnstalleerd waarmee een bijeenkomst te livestreamen is. Hiervoor werken we met een beveiligde livestreamomgeving via Vimeo. De opdrachtgever krijgt een eigen omgeving op onze website voor haar deelnemers, beveiligd met een pincode.

De camera’s zijn in meerdere standen te gebruiken, van wide shot tot close-up. Deze positie kun je aanpassen met het bedieningspaneel achterin de zaal. Door de laptop aan te sluiten kan ook de presentatie los in de livestream getoond worden.

Benieuwd naar alle mogelijkheden en de zeer scherpe tarieven? Lees alle ins en outs in de factsheet via de knop hieronder.

Bekijk de factsheet

Benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet? Bekijk de video.


Ons eerste hybride evenement op anderhalve meter afstand

We zijn trots! Deze zomer hebben we namelijk ook ons eerste hybride anderhalve meter event gefaciliteerd. Begin juni kregen we van onze opdrachtgever een aanvraag voor een evenement van 300 gasten. Met de geldende maatregelen stond ons dus een uitdaging te wachten, maar we grepen deze uitdaging met beide handen aan. En bij het groene licht van Mark Rutte vanaf 1 juli wisten we het zeker: we gaan er een groot succes van maken. Samen sloegen we de handen ineen om op 3 juli een hybride anderhalve meter evenement te organiseren. Maar bovenal hebben we laten zien dat een event voor 300 gasten gewoon prima kan!

Lees via de knop onze event case over dit evenement of bekijk de aftermovie hieronder.

Lees de eventcase

Bekijk de aftermovie van ons eerste hybride 1,5 meter evenement.


Om aan te tonen dat beurzen ook weer mogelijk zijn, bouwden we een complete beursopstelling

Eind juli hebben we een volledige beurs- en eventopstelling in onze evenementenhallen gebouwd. Waarom? Om organisatoren, standhouders en andere stakeholders van events of beurzen te laten zien dat het weer mogelijk is om iets te organiseren op een veilige manier. Van 27 juli tot 23 augustus was het mogelijk om zelf te ervaren dat beurzen of events met anderhalve meter afstand prima mogelijk zijn.

In samenwerking met diverse partners is de Event Hall omgebouwd tot volledige beursvloer. Zo verzorgde VDP Events de standbouw, techniekleverancier Purple Haze aanvullende verlichting, Van Straaten de branding-elementen in de stands en Kolenbrander Reklame de bewegwijzering.

En dat was een succes! We hebben flink wat opdrachtgevers mogen ontvangen en hen de mogelijkheden kunnen laten zien. Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden voor je beurs of evenement? De opstelling staat er niet meer, maar we vertellen je er met plezier alles over. Maak een afspraak met onze account- of projectmanagers.

Bekijk de mogelijkheden van een beursvloer op anderhalve meter afstand.

Ervaringen van 1,5 meter bijeenkomsten

Our summer wrap-up

Our summer wrap-up

Our summer wrap-up

Our summer wrap-up

Ervaringen van 1,5 meter bijeenkomsten

Our summer wrap-up

Ervaringen van 1,5 meter bijeenkomsten

Our summer wrap-up

Ervaringen van 1,5 meter bijeenkomsten

Our summer wrap-up

Ervaringen van 1,5 meter bijeenkomsten

Our summer wrap-up

Wil je zelf onze ontwikkelingen komen bekijken?

We kunnen je natuurlijk alles over onze vernieuwde locatie en ontwikkelingen vertellen, maar je we nodigen je graag uit om het zelf te ervaren. Maak een afspraak met onze account- of projectmanagers. Via de kalender hieronder kun je direct jouw afspraak inplannen.